شناسهٔ خبر: 69811762 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: اکونیوز | لینک خبر

اعزام تیم ملی فوتبال هفت نفره به جام جهانی برای حفظ مخاطب وو... -

اقتصاد ایران: اگرچه فوتبال هفت نفره رشته پارالمپیکی نیست اما رئیس فدراسیون جانبازان و توان‌یابان تاکید دارد با در نظر گرفتن جامعه مخاطبان و لزوم داشتن ویترین قهرمانی، اعزام تیم ملی به جام جهانی لازم بود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، مسابقات فوتبال جام جهانی فوتبال هفت نفره در حالی در بارسلون در حال پیگیری است که تیم ملی ایران بدون باخت و با کسب برتری برابر ونزوئلا (۴ بر صفر - مقدماتی)، ایرلند (۳ بر صفر - مقدماتی)، آلمان (۴ بر صفر - مقدماتی) و آمریکا (۳ بر صفر - یک چهارم) تا مرحله نیمه نهایی مسابقات پیش رفته است.

این موفقیت ها در حالی کسب شده که فوتبال هفت نفره رشته پارالمپیکی نیست و همین مسئله انتقاداتی را نسبت به اعزام این تیم به جام جهانی و بی نتیجه بودن کلی این اعزام متوجه فدراسیون ورزش های جانبازان و توان یابان کرده است. این در حالی است که جلیل کوهپایه زاده رئیس فدراسیون تاکید دارد که به منظور حفظ جامعه علاقمند به این رشته و ویترین قهرمانی، این اعزام لازم بود.

کوهپیایه زاده در گفتگو با خبرنگار مهر در این مورد گفت: فوتبال هفت نفره تا بازی های پارالمپیک ۲۰۱۲ که در لندن برگزار شد در فهرست این بازی ها قرار داشت. تیم ملی ایران در آن دوره بازی ها نایب قهرمان شد. بعد از آن اما کمیته بین‌المللی پارالمپیک به خاطر برخی مسائل و از جمله کاهش کشورهای فعال، اقدام به خارج کردن برخی رشته ها از فهرست رشته های پارالمپیکی و جایگزین کردن رشته های جدید کرد.

کوهپایه زاده تاکید کرد: فوتبال هفت نفره یکی از رشته هایی بود که از پارالمپیک کنار گذاشته شد در حالیکه این رشته در ایران طرفداران خاص و زیاد خود را دارد. ما هم در فدراسیون ورزش های جانبازان و توان یابان به مطالبات جامعه نگاه می‌کنیم. می دانستیم که تیم ملی ایرانی یکی از چهار تیم برتر جام جهانی است. نتایجی که این تیم تا به این مرحله کسب کرده و اینکه هنوز گلی دریافت نکرده است، نشان می دهد چه قابلیت هایی دارد.

رئیس فدراسیون ورزش های جانبازان و توان یابان تاکید کرد: همین جام جهانی بارسلون در بخش بانوان هم برگزار می شود در حالیکه ما هنوز در این بخش آغاز به کار نکرده ایم اما آن را در برنامه داریم چون جامعه مخاطب‌مان زیاد و گسترده است.

وی با اشاره به پیشینه فوتبال هفت نفره ایران در مسابقات مختلف گفت: تیم ملی ایران در دوره قبل جام جهانی نایب قهرمان شد. در دوره پیش مسابقات قهرمانی آسیا و اقیانوسیه اول شد. در کل در ادوار مختلف مسابقات نماینده قابلی داشته‌ایم اما هیچ وقت قهرمان جهان یا پارالمپیک نشده ایم. باید به کسب این عناوین توجه داشته باشیم تا بتوانیم جامعه مخاطب فعلی را حفظ کنیم. آنها با دیدن و لمس این قهرمانی ها، انگیزه و اعتماد به نفس لازم برای گرایش و فعال شدن در این رشته را پیدا می کنند.

کوهپایه زاده همچنین خاطرنشان کرد: این را باید در در نظر داشت که فوتبال هفت نفره سخت است. هماهنگی بازیکنان سی پی با معلولیت های متفاوت راحت نیست و هزینه بر هم است. ما کشور فوتبال دوستی هستیم و نیاز جامعه را در نظر می گیریم. هدف ما فقط قهرمانی نیست. می خواهیم مردم به هر بهانه ای فعالیت داشته باشند و ورزش کنند. در واقع هدف توسعه ورزش همگانی است اما مجبوریم ویترین را جذاب کنیم تا به اهداف مهم تر برسیم.

رئیس فدراسیون ورزش های جانبازان و توان یابان تاکید کرد: بنابراین سعی می کنیم رشته ها را بر اساس حمایت بخش خصوص، حامیان مالی و مسئولیت های اجتماعی فعال نگه داشته و تیم ملی آنها را تشکیل دهیم. در این میان تا حد امکان اعزامی را هم لغو نمی کنیم. از محل اعتبارات خود یا کمیته ملی پارالمپیک برای کمک به اعزام ها استفاده می کنیم اما در عین حال اعزام بی دلیل هم نداریم.

وی در این رابطه به یک مورد لغو سفر در فدراسیون ورزش های جانبازان و توان یابان اشاره داشت و گفت: مسابقاتی در تایلند در چهار رشته بوچیا، دوومیدانی، وزنه برداری و شنا برگزار شد. بررسی کردیم، هزینه اعزام بالا و خروجی کم بود. مسابقات در سطح جوانان هم برگزار می شد. به این نتیجه رسیدیم که حتی اسپانسر بگیریم همان پول را برای توسعه در داخل استفاده کنیم، موفق تریم. به همین دلیل با دیدگاه فنی تیم اعزام نکردیم.

رئیس فدراسیون ورزش های جانبازان و توان یابان با اشاره به انصراف یک تیم از جام جهانی بارسلون و برگزاری مسابقات با حضور ۱۵ تیم در مورد شرایط لازم برای پارالمپیکی شدن دوباره فوتبال هفت نفره گفت: یک رشته وقتی وارد پارالمپیک می شود که از سه قاره ۳۵ کشور در آن فعال باشند. اگر حد نصاب ها کم شود به تدریج کمیته بین المللی حذفش می کند و رشته جدید را جایگزین می کند.

برچسب‌ها: