عکس: اقتصادنیوز/ دانیال شایگان
به گزارش اقتصادنیوز، نوسان مثبت قیمت دلار و طلای جهانی، بازار طلا و سکه را به مسیر صعودی هدایت کرد و قیمت طلای آبشده و سکه امامی در پایان معاملات روز دوشنبه افزایش ارزش را تجربه کردند.
طلای جهانی پس از شش روز کاهش متوالی قیمت، معاملات هفته را صعودی آغاز کرد؛ روندی که در پی توقف افزایش شاخص دلار آمریکا و تشدید نااطمینانیهای ناشی از جنگ اوکراین رخ داد و منجر به تقویت تقاضا برای طلا شد.
قیمت این فلز گرانبها تا حوالی ساعت 19 روز دوشنبه، با افزایش 1.9 درصدی به 2608 دلار در هر اونس رسید و از پایینترین سطح دو ماه گذشته که در روز پنجشنبه ثبت شده بود، فاصله گرفت تا شاهد بازگشت تدریجی تقاضا به بازار طلا باشیم. قیمت طلای جهانی در لحظه تدوین این گزارش نیز در محدوده 2622 دلار قرار دارد.
تکنیکالیستها معتقدند سطح حمایتی کلیدی طلای جهانی در محدوده 2595 دلار قرار دارد و شکست این سطح میتواند منجر به اصلاح قیمت به سمت حمایت پایینتر در 2575 دلار شود. در مقابل، سطح مقاومتی طلا نیز در 2625 دلار قرار گرفته است و عبور از این محدوده، احتمال حرکت قیمت به سطوح بالاتری مانند 2640 دلار و حتی 2650 دلار را تقویت میکند.
موسسه مالی گلدمن ساکس نیز پیشبینی کرده است که قیمت طلای جهانی تا سال 2025 به 3000 دلار در هر اونس برسد. «افزایش خرید توسط بانکهای مرکزی»، «کاهش نرخ بهره» و «تقویت جریان ورودی به صندوقهای سرمایهگذاری طلا» از جمله عوامل موثر بر این افزایش هستند.
با این حال، طلای آبشده نیز در معاملات روز گذشته روند نوسانی را تجربه کرد و با 18 میلیون و 720 هزار تومان آغاز به کار کرد و در ادامه به 18 میلیون و 755 هزار تومان افزایش یافت. طلای آبشده در نیمه دوم معاملات پس از تجربه کاهش موقت، 18 میلیون و 675 هزار تومان قیمت خورد، اما این پایان کار نبود و قیمت دوباره به سطح 18 میلیون و 795 هزار تومان صعود کرد؛ رفتاری که نشاندهنده نوسانات قیمتی در بازهای محدود و وابستگی شدید به تغییرات نرخ ارز و طلای جهانی بود.
هر گرم طلای 18 عیار هم روز گذشته با قیمت 4 میلیون و 330 هزار تومان نرخ گذاری و معامله شد.
از سوی دیگر، بازار سکه هم روز دوشنبه نوساناتی مشابه بازارهای موازی را تجربه کرد و سکه امامی معاملات را با قیمت 50 میلیون و 200 هزار تومان آغاز کرد و در ادامه به 50 میلیون و 350 هزار تومان رسید، اما در عبور از سطح یاد شده ناکام ماند و با عقب نشینی، به محدوده 50 میلیون و 100 هزار تومان رسید. با این حال، در پایان معاملات روزانه، قیمت سکه امامی دوباره به سطح 50 میلیون و 350 هزار تومان بازگشت. براساس بررسی اقتصادنیوز، حباب سکه نیز با کاهش یک درصدی به 20 درصد رسید.
نیمسکه و ربعسکه نیز به ترتیب 25 میلیون و 850 هزار تومان و 15 میلیون و 950 هزار تومان نرخ گذاری شدند و سکه گرمی نیز بدون تغییر با قیمت 7 میلیون و 500 هزار تومان معامله شد. حباب نیم سکه هم با کاهش یک درصدی، به 23 درصد رسید و حباب ربع سکه هم در محدوده 53 درصد قرار گرفت.
با این همه، براساس پیگیری خبرنگار اقتصادنیوز، تحلیلگران بر این باورند که محدوده حمایتی کلیدی طلای آبشده در سطح 18 میلیون و 630 هزار تومان قرار دارد. شکست این سطح میتواند منجر به کاهش قیمت به 18 میلیون و 500 هزار تومان یا حتی پایینتر شود. از سوی دیگر، محدوده مقاومتی مهم طلا نیز در 18 میلیون و 880 هزار تومان تعیین شده است و عبور از این سطح میتواند زمینه صعود قیمت به 18 میلیون و 900 هزار تومان و بالاتر را فراهم کند.
با توجه به وابستگی طلای آبشده به تحولات نرخ ارز داخلی و طلای جهانی، انتظار میرود در کوتاهمدت قیمت در محدوده 18 میلیون و 630 هزار تومان تا 18 میلیون و 880 هزار تومان نوسان دهد. این در حالیست که هرگونه تغییر در عوامل کلیدی مانند نرخ بهره، حجم معاملات یا تصمیمات بانکهای مرکزی میتواند روند قیمت را به خارج از این محدوده هدایت کند.
از سوی دیگر، معامله گران فنی نیز معتقدند سطح حمایتی کلیدی سکه امامی در 49 میلیون و 900 هزار تومان قرار دارد و شکست این سطح میتواند باعث کاهش قیمت به محدوده 49 میلیون و 700 هزار تومان شود. همچنین محدوده مقاومتی مهم سکه در 50 میلیون و 600 هزار تومان قرار گرفته است و عبور از این سطح میتواند باعث صعود قیمت به کانالهای بالاتر مانند 50 میلیون و 800 هزار تومان شود.
با این حال، با توجه به فضای اقتصادی موجود، چنانچه سیاستهای انبساطی بانکهای مرکزی ادامه یابد و کاهش نرخ بهره بهطور رسمی اعلام شود، انتظارات صعودی در بازار طلا افزایش خواهد یافت و هرگونه تقویت شاخص دلار یا کاهش تقاضای سرمایهگذاران میتواند قیمت را به محدودههای حمایتی بازگرداند. تحلیلگران پیشبینی میکنند قیمت طلای جهانی در کوتاهمدت در بازه 2595 تا 2610 دلار نوسان دهد.
معامله گران معتقدند بازار طلا و سکه در کوتاهمدت به تحولات سیاسی و اقتصادی داخلی و بینالمللی وابسته خواهد بود و سرمایهگذاران در انتظار سیگنالهای روشنتر برای تعیین استراتژی معاملاتی خود هستند و این موضوع بر نوسانات قیمتی بازار تأثیر مستقیمی خواهد داشت.
∎