شناسهٔ خبر: 69810288 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

کوهپایه‌زاده:کادر فنی تیم‌های پارالمپیکی تااواسط آذر مشخص می‌شوند

رئیس فدراسیون ورزش‌های جانبازان و توان‌یابان با تاکید بر برگزاری نشست‌های تخصصی برای هشت رشته پارالمپیکی گفت: نهایت تا اواسط آذر اعضای کادر فنی تیم‌های مختلف این رشته‌ها معرفی می‌شوند.

صاحب‌خبر -

جلیل کوهپایه زاده رئیس فدراسیون ورزش های جانبازان وتوان یابان در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد وضعیت کادر فنی رشته های پارالمپیکی این فدراسیون که بعد از اتمام بازی های ۲۰۲۴ پاریس بلاتکلیف شدند و زمان مشخص شدن وضعیت آنها و همچنین مدت زمان همکاری توضیح داد.

وی با اشاره به اینکه ۸ رشته پارالمپیکی زیر مجموع فدراسیون ورزش های جانبازان و توان یابان هستند، گفت: والیبال نشسته، پاراوزنه برداری، پاراتیراندازی، پاراتیروکمان، پاراشنا، بسکتبال با ویلچر و بوچیا رشته های پارالمپیکی هستند که به غیر از بوچیا سایر رشته ها در بازی های پارالمپیک پاریس نماینده داشتند. بعد از اتمام این بازی ها در جلسات بررسی و ارزیابی که با حضور مسئولان انجمن و کادر فنی هر رشته برگزار شد، عملکرد تیم های اعزامی در این رشته ها را مورد بررسی قرار دادیم.

رئیس فدراسیون ورزش های جانبازان و توان یابان ادامه داد: از هفته اخیر هم نشست با انجمن ها و بررسی برنامه های آنها را آغاز کرده ایم. یکسری انجمن ها وضعیت مشخص داشتند اما نیاز بود برخی انجمن ها برای چهار سال آینده سازماندهی یا بازنگری شوند. از هشت انجمن پارالمپیکی تا کنون با پنج انجمن نشست داشته و برنامه های‌شان را بررسی کردیم. تا هفته آینده نشست با سه انجمن دیگر برگزار می شود. در این نشست ها رسیدگی به وضعیت کادر فنی سطوح مختلف رشته های تحت پوشش هر انجمن در برنامه بوده است.

کوهپایه زاده تاکید کرد: شاید آنچه موردتوجه است کادر فنی تیم ملی بزرگسالان در هر رشته باشد که قاعدتا برای ما هم اهمیت خاص خودش را دارد اما ما در عین حال باید به تیم های ملی در سایر سطوح و کادر فنی آنها رسیدگی لازم را داشته باشیم. نیاز بود تا نشست با انجمن ها را داشته باشیم تا طبق خروجی این نشست ها و بررسی های صورت گرفته در آنها، برای کادر فنی تمام تیم ها در سطوح مختلف تصمیم گیری شود.

وی به برخی انتقادات در این زمینه اشاره داشت و گفت: می گویند کُند پیش می رویم اما اینگونه نیست. شمشیربازی از چندماه پیش برای یک تیم دنبال مربی است درحالیکه ما در فدراسیون ورزش های جانبازان و توان یابان همزمان برای هشت رشته پارالمپیکی باید تصمیم گیری کنیم ضمن اینکه رشته های متعدد غیرپارالمپیکی هم داریم که نباید از آنها غافل شویم. هر کدام از این رشته ها چند تیم دارند.

رئیس فدراسیون ورزش های جانبازان و توان یابان افزود: ما یک فدراسیون چند رشته ای هستیم که خرد جمعی مبنای تصمیمات‌مان است. اگر ملاک کار، تصمیمات شخصی بود که بعد از بازی های پارالمپیک شخصا تصمیم می گرفتم اما از آنجا که خرد جمعی ملاک کار است باید نشست های متعددی را برگزار می کردیم که نمایندگانی از کمیته ملی پارالمپیک، انجمن ها، شورای فنی انجمن ها، کمیته های مختلف آموزش، قهرمانی، استعدادیابی و ... در آنها حضور داشتند. دلیل هم این است که برای هر سطح برنامه ای مدنظر بود و در رابطه با آنها سوالاتی مطرح بود که باید توسط مسئول مربوطه پاسخ داده می شد. مسلم است که طی کردن این فرآیند کمی زمان می برد اما به معنای کوتاهی و بی توجهی و کُندکار کردن نیست.

کوهپایه زاده تاکید کرد: با توجه به اقدامات انجام شده و جلساتی که طی یک هفته آینده برگزار می شود، حداکثر تا اواسط آذر تکلیف کادر فنی تیم های ملی رشته های پارالمپیکی و سایر تیم های این رشته ها مشخص می شود. در این میان از برنامه استعداد یابی انجمن ها هم غافل نبودیم. برنامه های ارائه شده را در شورای راهبری چکش کاری می کنیم تا بتوانیم به نتیجه برسانیم. این مدت همه این کارها را همزمان پیگیری می کردیم.

«با توجه به نتایجی که برخی رشته ها مانند والیبال نشسته و پاراوزنه داری در بازی های پارالمپیک به دست آورند، به نظر می رسید تمدید قرارداد با مربیان آنها نیازی به بررسی و برگزاری نشست نداشته باشد. بهتر نبود در مورد این تیم ها و کادر فنی آنها زودتر تصمیم گیری می شد؟»، وی در پاسخ به این پرسش خبرنگار مهر گفت: بازهم تاکید می کنم که مبنای کار در فدراسیون ورزش های جانبازان و توان یابان خرد جمعی است نه تصمیمات شخصی و سلیه ای؛ اگر چنین بود بلافاصله بعد از پارالمپیک شخصا در مورد برخی تیم ها و مربیان‌شان تصمیم می گرفتم اما موضوع اینجاست که با مشورت می خواهیم تصمیم گیری کنیم.

وی در این رابطه تاکید کرد: این مربیان برای یک تیم هستند. آیا والیبال نشسته ما همین یک تیم است؟ پاسخ منفی است. ما موظیم به همه تیم ها در سطوح مختلف توجه داشته باشیم و به همین دلیل نشست های مختلف را برگزار کرده ایم. مسلم است که باید بهترین ها را داشته باشیم. با افتخار می خواهیم مربیانی که نتیجه گرفته اند را کماکان داشته باشیم مگر اینکه خودشان تصمیم دیگری داشته باشند.

کوهپایه زاده در پاسخ به این پرسش که «مدت زمان قرارداد جدید مربیان رشته های مختلف در سطوح مختلف به خصوص تیم های ملی پارالمپیکی چقدر است؟»، گفت: پیشنهاد بنده ۴ ساله است یعنی از الان تا بازی های پارالمپیک لس آنجلس، تاکید دارم که اگر کسی قصد کار کردن و نتیجه گرفتن داشته باشد باید فرصت چهارساله در اختیارش قرار داد. البته در این فاصله چهارساله بازی های پاراآسیایی ناگویا را هم داریم که کسب جایگاه در آن مهم است. شاید در کشوری مانند ازبکستان ارزش بازی های آسیایی کمتر از جهانی باشد اما برای ما رتبه دومی که در هانگژو و سومی که در جاکارتا گرفتیم، ارزشمند بوده و مهم است که تکرار شود.

رئیس فدراسیون ورزش های جانبازان و توان یابان در مورد زهرا نعمتی و صحبت های مطرح مبنی بر احتمال حضور وی در کادر فنی تیم ملی پاراتیروکمان گفت: همکاری با زهرا نعمتی به عنوان سرمربی یکی از احتمالات است. البته هنوز موضع گیری مشخصی در مورد ورزش قهرمانی اش نداریم و شاید هم بخواهد در این عرصه به فعالیت هایش ادامه دهد. در صورتیکه زهرا نعمتی قصدی برای ادامه فعالیت حرفه ای به عنوان ورزشکار نداشته باشد یکی از گزینه های ما برای هدایت تیم ملی پاراتیروکمان است. این موضوع در نشستی با مسئولان انجمن پاراتیروکمان بررسی می شود.