شناسهٔ خبر: 69809288 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: افکارنیوز | لینک خبر

بایدن خواستار فشار حداکثری به حماس شد!

تلاش بایدن برای مقصر جلوه دادن مقاومت فلسطین درحالی است که به اذعان روزنامه «یدیعوت آحارونوت»، فرماندهان امنیتی اسرائیل معتقد به لزوم انعطاف‌پذیری در موضع تل‌آویو در زمینه پرونده مذاکره برای بازگرداندن اسرا در غزه هستند.

صاحب‌خبر -

رئیس‌جمهور آمریکا در نشست گروه ۲۰ در ریو د ژانیرو، برزیل، ضمن اشاره به حمایت «قوی» واشنگتن از کی‌یف، از سران کشور‌های این گروه خواست تا از «تمامیت ارضی» اوکراین حمایت کنند.

«جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا شامگاه دوشنبه و یک روز پس از گزارش‌های رسانه‌ای مبنی بر موافقت خود با استفاده اوکراین از موشک‌های دوربرد علیه روسیه، در نشست گروه ۲۰، در ریو دو ژانیرو از سران کشور‌های این گروه خواستار حمایت از «تمامیت ارضی» اوکراین شد.

طبق گزارش خبرگزاری فرانسه، او اظهار داشت: «ایالات متحده قویا از حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین حمایت می‌کند. همه حاضر در نشست نیز باید از آن حمایت کنند.»

«سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه نیز در این نشست حضور دارد.

رئیس‌جمهور آمریکا در بخش دیگری از سخنرانی خود به جنگ در منطقه غرب آسیا پرداخت و بدون اشاره به مخالفت «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی با آتش‌بس و در تلاشی برای معرفی جنبش آزادی‌بخش حماس به‌عنوان عامل به بن‌بست رسیدن مذاکرات، خواستار «افزایش فشار» بر این جنبش شد.

او از کشور‌های عضو گروه ۲۰ خواست تا فشار‌های خود بر حماس را در جهت انعقاد توافق آتش‌بس افزایش دهند.

بایدن، ۲ ماه پیش از مراسم تحلیف «دونالد ترامپ» رئیس جمهور منتخب آمریکا، مدعی شد و گفت که به تلاش‌های خود برای دستیابی به آتش بس در غزه ادامه خواهد داد.

او مجددا مدعی شد: «من از همه حضار می‌خواهم تا فشار‌های خود بر حماس را افزایش دهند. حماس در حال مخالفت با توافق است.»

تلاش بایدن برای مقصر جلوه دادن مقاومت فلسطین درحالی است که به اذعان روزنامه «یدیعوت آحارونوت»، فرماندهان امنیتی اسرائیل معتقد به لزوم انعطاف‌پذیری در موضع تل‌آویو در زمینه پرونده مذاکره برای بازگرداندن اسرا در غزه هستند.

به نوشته روزنامه یدیعوت آحارونوت، تلاشی از جانب اسرائیل برای آغاز یک معامله یا بررسی ایده‌هایی برای خروج از بن بست وجود دارد و یکشنبه شب نتانیاهو جلسه‌ای را درباره موضوع اسرای صهیونیست با حضور «یسرائیل کاتس» وزیر جنگ، «گدعون ساعر» وزیر خارجه، «بتسلئیل اسموتریچ» وزیر دارایی، «ران درمر» وزیر امور راهبردی و «ایتامار بن گویر»، وزیر امنیت داخلی برگزار کرد.

این روزنامه نوشت: فرماندهان امنیتی معتقدند انعطاف نشان ندادن در موضع اسرائیل یعنی چشم پوشی از زندگی بقیه اسیرانی که در قید حیات هستند.

به نوشته این روزنامه، فرماندهان امنیتی متقاعد شده‌اند جنبش مقاومت اسلامی (حماس) هرگز در مذاکرات از بحث پایان دادن به جنگ و عقب‌نشینی ارتش از غزه عقب‌نشینی نخواهد کرد.

همچنین کانال ۱۳ عبری روز یکشنبه گزارش داد «دیوید بارنیا» رئیس موساد پیشنهادات جدیدی برای آتش‌بس در غزه در جریان نشستی با نتانیاهو ارائه کرده است.

کانال ۱۳ عبری به نقل از یک منبع ارشد امنیتی گزارش داد: «این نشست در سایه مخالفت حماس با پیشنهاد‌های فعلی ارائه شده برگزار شد که باعث گردید سرویس‌های امنیتی پیشنهاد‌های جدیدی را آماده کنند که در طول بحث بررسی می‌شود.»

اطلاعات مربوط به تعیین زمان برای مذاکرات مجدد ممکن است به دلیل فصل زمستان و نگرانی از بابت زنده ماندن اسرای اسرائیلی باشد. علاوه بر این تحولات منطقه‌ای و پیروزی «دونالد ترامپ» در انتخابات آمریکا مزید بر علت شده است.

ترامپ با ارسال پیام‌هایی گفته می‌خواهد اسرای اسرائیلی قبل از ورود او به کاخ سفید در ژانویه آزاد شوند.

اما دولت بایدن معتقد است که شانس دستیابی به توافق قبل از آن تاریخ زیاد نیست. این احتمال وجود دارد که نتانیاهو اکنون توافق را ترجیح دهد، زیرا می‌ترسد ترامپ او را مجبور به پایان دادن به جنگ کند.

در مورد این موضوع با «رونن بار»، رئیس شین بت با حضور سرلشکر «هرتزی هالوی» رئیس ستاد ارتش و دیوید بارنیا، رئیس موساد و همچنین با یسرائیل کاتس، وزیر جنگ اسرائیل گفتگو شده است.