شناسهٔ خبر: 69809176 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه دنیای‌اقتصاد | لینک خبر

برای رشد قد فرزندتان این کارها را انجام دهید

بهداشت نیوز : فاکتورهای مختلفی بر رشد قدی نوجوانان تاثیرگذار است که اغلب این فاکتورها به راحتی قابل برطرف شدن است. بر اساس مطالعات صورت گرفته فاکتورهای مختلفی نظیر زمینه ارثی، سبک زندگی و عادات غذایی، عدم توجه به ساعت بیولوژیکی خواب در کوتاه قدی نوجوانان اثرگذار است.

صاحب‌خبر -

عوامل محیطی که بر رشد قدی تاثیر دارد، بسیار متنوع و گسترده است که در دوران مختلف زندگی نقش مهمی را ایفا می کند. برخی از این عوامل عبارتند از:

عادات غذایی و مواد مغذی دریافتی

خواب کافی و عمیق

سیستم ایمنی و دفاعی قوی

سبک زندگی و فعالیت های بدنی

بیماری های مزمن

عوامل روحی و روانی

عملکرد غدد درون ریز

در مراحل مختلف زندگی نیاز به موادغذایی متناسب با سن، جنس و وضعیت فیزیولوژیکی و سلامتی متفاوت است. نیاز است مواد غذایی مصرفی ضمن تامین انرژی موردنیاز بدن، ریزمغذی های موردنیاز را تامین سازد که این در صورتی امکان پذیر است که اصول تعادل، تنوع و تناسب در برنامه غذایی روزانه رعایت شود.

توصیه هایی برای افزایش قد در نوجوانان

-       مصرف شیر و فرآورده های لبنی:  نوجوانان در طول روز به ۲ تا ۳ واحد شیر و لبنیات نیاز دارند. هر واحد شیر و لبنیات شامل یک لیوان شیر یا ماست، دو قوطی کبریت پنیر، یک چهارم لیوان کشک مایع یا دو لیوان دوغ است.

-       مصرف کافی گوشت و تخم مرغ: نوجوانان به صورت روزانه نیاز به یک تا دو واحد از گروه گوشت و تخم مرغ دارند. هر واحد از این گروه شامل ۶۰ گرم کوشت لخم و بدون چربی یا ۱ عدد تخم مرغ است.

-       مصرف میوه و سبزی های متنوع در برنامه غذایی: به ویژه سبزی های برگ سبز تیره، هویج، کدو حلوایی، فلفل دلمه ای و میوه های رنگی مانند انبه، زردآلو، خرمالو و هلو

-       اضافه کردن جوانه غلات و جوانه حبوبات به برنامه غذایی

-       برای کامل کردن پروتئین گروه نان و غلات بهتر است آنها را به صورت مخلوط با حبوبات مصرف کرد. مانند عدس پلو، لوبیا پلو، ماش پلو، عدسی با نان، خوراک لوبیا چیتی با نان

-       محدود کردن مصرف نوشابه به علت کاهش جذب کلسیم

-       انجام ورزش هایی مانند بسکتبال، والیبال و شنا ۳ تا ۴ بار در هفته و انجام حرکات کششی ۳ بار در هفته کمک به سزایی به رشد قد می کند.

-       داشتن خواب کافی و به موقع: هر چه اتاق تاریک تر باشد، هورمون رشد بیشتری ترشح می شود.

«یلدا مرتضوی»، کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان بختگان