خاویار چیست |
---|
خاویار که به عنوانی خوردنی لوکس برای صنف ثروتمندان حساب می شود تخم ماهی های خاویاری است که به صورت پخته شده ، خام ، و دودی شده آماده خوردن می شود. خاویار انواع مختلفی دارد که بر اساس نوع ماهی، اندازه تخمها و رنگ آنها را در دستههای مختلف طبقهبندی میکنند. از مهمترین انواع خاویار میتوان به خاویار استرلیاد که از تخمهای ماهی استرلیاد (Acipenser ruthenus) تهیه میشود و خاویار بلوگا که گرانترین و کمیابترین نوع خاویار است، اشاره کرد. خاویار بری و سوروگا دو مورد از دیگر خاویارهای محبوب بازار هستند که به دلیل ارزش غذایی بالا طرفداران بسیاری پیدا کردهاند. |
ارزش غذایی |
---|
خاویار ارزش غذایی بسیار زیادی دارد و میتواند مواد مغذی و معدنی بدن را تامین کند. جالب است بدانید که با مصرف یک وعده خاویار میتوانید انواع ویتامینهای مورد نیاز بدن مانند B12، B44، A، B2، D، K و غیره را تامین کند. خاویار منبعی سرشار از امگا۳ و اسید آمینههای ضروری بدن است و به دلیل داشتن کلسیم، پتاسیم، آهن، منیزیم، سلنیوم و غیره میتواند در درمان بیماریهای بسیاری مورد استفاده قرار گیرد. |
کالری |
---|
تعداد کالری موجود در خاویار بستگی به نوع و اندازه خاویار و همچنین روش تهیه است. به طور کلی میتوان گفت که میزان کالری خاویار ۴۲ کیلو کالری است. این موضوع باعث میشود تا از خاویار به عنوان یکی از بهترین مواد غذایی برای تغذیه سالم و مغذی برای بدن انسان است. ورزشکاران با قرار دادن خاویار در رژیم غذایی خود میتوانند از مزایای گسترده مصرف آن برخوردار شوند. |
مواد معدنی |
---|
خاویار شاید صندوقچه گنج مواد معدنی مفید انسان است که چند تا از این مواد عبارت است از: ۱. آهن: به عنوان عنصری که در تشکیل هموگلوبین، قسمتی از خون، نقش دارد. ۲. روی: برای ساخت و تعمیر بافتهای بدن، سیستم ایمنی بدن و عملکرد ساماندهی ژنی اهمیت دارد. ۳. کلسیم: برای سلامت استخوانها، عملکرد عضلات و عملکرد سلولهای عصبی ضروری است. ۴. فسفر: برای انرژی دادن، ساخت و نگهداری استخوانها و عملکرد عصبی مهم است. ۵. پتاسیم: برای تنظیم فعالیت عصبی و عملکرد عضلات ضروری است. ۶. سدیم: برای حفظ تعادل آبی در بدن، تنظیم فشار خون و عملکرد عصبی کاربرد دارد. ۷. منیزیم: برای انتقال اعصاب و عضلات، ساخت و نگهداری استخوانها و تعادل هورمونها اهمیت دارد. لازم است بدانید که خاویار همچنین منبع غنی از ویتامینهای گروه E و K هستند که به تقویت سیستم ایمنی و بهبود گردش خون کمک میکنند. |
چربی های ضروری |
---|
این تخم های ماهی همچنین انواع چربی های ضروری انسان را به طور کامل پرداخت می کند. از این چربی ها می شود به امگا ۳ و امگا ۶ اشاره کرد که باعث سرعت روند قلب و عروق و مخصوصا مغز می شود. |
پروتئین و اسید آمینه |
---|
خاویار منبعی بسیار غنی از پروتئین و اسیدهای آمینه هستند. جالب است بدانید خاویار شامل تمام اسیدهای آمینه اساسی است که بدن نیازمند آنها است و نمیتواند آنها را به صورت مستقل تولید کند. از مهمترین این پروتئینها و اسیدهای آمینه میتوان به آسپارتیک، گلوتامیک اسید، هیستیدین، آلانین، تیروزین، والین، تریپتوفان، لوسین، لیزین و غیره است که بدن را بسیار مقاوم خواهد کرد. |
پایان