صادق ضیائیان مدیرکل پیشبینی سازمان هواشناسی کشور در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه امروز در بسیاری از مناطق کشور شاهد جوی آرام بودیم گفت: پایداری شرایط جوی زمینه ساز افزایش آلاینده های جوی و آلودگی هوا در کلان شهرها از جمله تهران، کرج، قزوین و اراک شده است.
وی از ورود سامانه بارشی جدید به کشور از ساعات دیگر خبر داد و گفت: این سامانه بارشی جدید از سمت غرب کشور ورود میشود و تأثیرات آن در استانهای خوزستان، چهارمحال و بختیاری، ایلام، لرستان، کردستان و کرمانشاه مشهود است.
ضیائیان با بیان اینکه سامانه بارشی به تدریج سایر مناطق از جمله زنجان، قزوین، البرز، قم، تهران، همدان، مرکزی و غرب کشور را تحت تأثیر قرار میدهد؛گفت: پیشبینی میشود که این بارشها به شکل رگبار، رعد و برق و وزش باد شدید موقتی باشد.
مدیرکل پیش بینی سازمانهواشناسی با بیان اینکه فعالیت سامانه بارشی از روز سهشنبه گسترش پیدا میکند گفت: این سامانه بارشی مناطقی از جنوب غرب، غرب، دامنههای جنوبی البرز و بخشهایی از شمال غرب کشور از جمله تهران و قزوین را در بر خواهد گرفت.
او گفت: علاوه بر این، مناطق شمالی و سواحل دریای خزر و بخشهایی از شمال شرق کشور نیز شاهد رگبار پراکنده خواهند بود.
او ادامه داد: این بارشها تا روز چهارشنبه به مناطقی از دامنههای زاگرس و نوار شمالی کشور محدود خواهد شد. همچنین در روزهای پایانی هفته، یعنی پنجشنبه و جمعه، با عبور موج جدید از جنوب غرب کشور، مناطق شمال خوزستان، چهارمحال و بختیاری، ایلام، لرستان و جنوب استان مرکزی نیز بارندگی خواهند داشت.
وی گفت: مناطق شمالی خلیج فارس امروز و فردا مواج و متلاطم خواهند بود و این وضعیت محدودیتهایی برای فعالیتهای دریایی ایجاد میکند.
وضعیت دما و بارش کشور تا اواسط دیماه
بر اساس اعلام پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو، تا نیمه آذرماه میانگین دمای هوای کشور بیش از نرمال است و پس از آن تا هفته اول دی به تدریج متعادل میشود. از نیمه آذر تا هفته اول دی دمای هوا در بخشهای محدودی از نوار شمال شرق، مناطق کوهپایهای جنوب کوههای البرز و شمال غرب گرایش به کمتر از نرمال خواهد داشت.
به گزارش ایسنا جدیدترین نقشههای پیشبینی هفتگی بارش و دمای هوای کشور بر مبنای نقشههای احتمالاتی توسط پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور از ۲۸ آبان ماه تا ۹ دی ماه سال جاری تولید و ارائه شد. بر این اساس بارش هفته اول (۲۸ آبان تا ۴ آذر) در بخشهایی از زاگرس شمالی و میانی و نوار شمال شرق در محدوده نرمال است. بارش سایر مناطق در یک سوم شمالی کشور کمتر از نرمال خواهد بود و نواحی پست داخلی کشور عمدتا بی بارش هستند. دمای هوا طی این مدت از یک تا ۶ درجه بیش از نرمال است و بیشترین آن (۳ تا ۶ درجه) در استانهای واقع در عرضهای میانی کشور، دامنه جنوبی البرز میانی و غربی و استان اردبیل رخ میدهد.
در هفته دوم بارش در نوار ساحلی خزر، دامنه جنوبی البرز غربی و زاگرس شمالی بیش از نرمال و در بیشتر مناطق مرکزی، شرق و جنوب کشور کمتر از نرمال و در سایر مناطق در محدوده نرمال تا کمتر از آن خواهد بود. بارش انباشته با احتمال ۵۰ تا ۷۵ درصد برای بخشهایی از شمال غرب، زاگرس شمالی و سواحل خزر از ۲۰ تا ۵۰ میلیمتر پیشبینی شده است. در هفته دوم دمای هوای کشور نسبت به هفته پیش به مقدار زیادی متعادل میشود، بهطوریکه در نوار شرقی، شمال شرق و سواحل مرکزی خزر نرمال و برای سایر مناطق از ۱ تا ۳ درجه بیش از نرمال پیش بینی شده است.
بارش هفته سوم در عمده مناطق نیمه شمالی و مرکزی کشور در محدوده نرمال و در استانهای ساحلی خزر و مناطق محدودی از سایر استانهای واقع در شمال غرب گرایش به بیش از نرمال دارد. بارش سایر مناطق کشور کمتر از نرمال پیش بینی شده است. دمای هفته سوم در مناطق پست داخلی و جنوب کشور از ۱ تا ۳ درجه بیش از نرمال و در سایر مناطق تا ۱ درجه بیش از آن خواهد بود.
در هفته چهارم بارش در نیمه شمالی و جنوب غرب کشور در محدوده نرمال و در سایر مناطق کمتر از نرمال برآورد میشود. دما هوا طی این مدت به نسبت کاهش مییابد. در نوار جنوبی و بخشهایی از حوضه آبریز کویر مرکزی کشور تا ۱ درجه بیش از نرمال و در سایر مناطق در محدوده نرمال با گرایش به کمتر از آن خواهد بود.
در هفته پنجم بارش در شمال غرب، دو سوی کوههای البرز، دو سوی کوههای زاگرس و شمال شرق نرمال و برای سایر مناطق عمدتا کمتر از نرمال برآورد میشود. طی این مدت دمای هوا در استانهای واقع در حوضه آبریز خلیج فارس و دریای عمان تا ۱ درجه بیش از نرمال، در نوار شمال شرق تا ۱ درجه کمتر از نرمال و در سایر مناطق نرمال برآورد شده است.
انتظار میرود بارش هفته ششم کشور بیش از نرمال باشد. بارش انباشته با احتمال ۲۵ تا ۵۰ درصد، در بخشهایی از جنوب غرب کشور از ۵۰ تا ۱۰۰ میلیمتر برآورد می شود.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور، دمای هوای هفته ششم در یک سوم شمالی کشور و استانهای واقع در دو سوی کوههای زاگرس جنوبی نرمال و برای سایر مناطق حدود یک درجه بیش از نرمال مورد انتظار است.