این نقشه دو شهر بزرگ هر قاره را بر اساس تخمین جمعیت در سال ۲۰۲۵ به تصویر میکشد. دادهها از گزارش چشمانداز شهرنشینی جهان سازمان ملل متحد گرفته شده است. آمار جمعیت برای مناطق شهری پیوسته، محاسبه شده است. منظور از مناطق شهری پیوسته، محدودههای شهری متصل به هم است که ممکن است از مرزهای اداری محلی فراتر رفته باشند. به خاطر داشتن این نکته مهم است، بسته به اینکه مرزهای محلی یا منطقه کلانشهری و یا محدوده ساخته شده شهری در نظر گرفته شود، فهرست بزرگترین شهرهای جهان میتواند تغییر کند.
آنچه شهرهای بزرگ درباره جهان به ما میگویند
بزرگترین شهرهای آسیا، توکیو (۳۷ میلیون نفر) و دهلی (۳۵ میلیون نفر) همچنین بزرگترین شهرهای جهان نیز هستند.
توکیو در سال ۱۹۵۰ تاج برتری را از نیویورک گرفت و به نوبه خود، انتظار می رود دهلی نیز در سال ۲۰۲۸ به برتری توکیو پایان دهد.
نگاهی سریع به جدول و نقشه نشان میدهد که بزرگترین شهرهای آسیا و آفریقا به مراتب از همتایان خود در آمریکای شمالی، اروپا و اقیانوسیه بزرگتر هستند.
این روند، بازتابدهنده الگوهای کلی جمعیتی است و آسیا و آفریقا مسئول بخش قابل توجهی از جمعیت جهان در قرن ۲۱ هستند.
کشورهای این قارهها معمولاً میزبان شهرهای بزرگتری هستند. از ۲۰ شهر برتر از نظر جمعیت: ۱۳ شهر در آسیا، سه شهر در آفریقا، دو شهر در آمریکای شمالی، دو شهر در آمریکای جنوبی قرار دارند و هیچ شهری از اروپا یا اقیانوسیه در این فهرست نیست.
جالب اینجاست که جهان همزمان به سمت دور شدن از شهرهای بزرگ در حرکت است. شهرنشینی از سال ۱۹۵۰ با سرعت زیادی رخ داده است. تا سال ۲۰۰۸، تعداد افرادی که در شهرها زندگی میکردند بیشتر از جمعیت روستانشین شد. با این حال، در طول همهگیری کرونا، در بخشهایی از آمریکای شمالی، هرچند نه در مقیاسی قابل توجه، مردم مناطق کلانشهری بزرگتر را به مقصد شهرهای کوچکتر ترک کردند.
∎