به گزارش سایت دیده بان ایران؛ جهانبخش سلیمیان، مدیرعامل شرکت گاز چهارمحالوبختیاری گفت: رانش زمین حدود سه ماه پیش به مسیر روستای گوزلک در منطقه شلیل سفلی شهرستان اردل خسارت وارد کرد و مجبور به اجرای مسیر جایگزین به صورت موقت شدیم.
مدیرعامل شرکت گاز چهارمحالوبختیاری افزود: قائدتا تعمیر جاده اصلی زمان زیادی لازم دارد و همین مسئله موجب شد تا روز گذشته به دلایل نامعلوم و شیطنت برخی افراد که تاکنون دلایل آن مشخص نشده است، لوله موقت تأمین گاز دچار حریق شود.
وی ادامه داد: نیروهای امدادرسانی شرکت گاز از صبح امروز به منطقه اعزام شدند تا مراحل ایمنسازی گاز قطع شده را انجام دهند که اجرای این عملیات مستلزم قطع چند ساعتی گاز این منطقه بود.
سلیمانیان بیان کرد: با تلاش ماموران عملیات ساعت ۱۲:۳۰ دقیقه به پایان رسید و گاز منطقه وصل شد، در حال حاضر هیچ مشکلی در کار رسانی این نقطه وجود ندارد.
وی در پایان گفت: حرارت بالا و شعلههای آتش به لاشه لوله آسیب رسانده و منجر به ایجاد نشتی گاز شد.
مدیرعامل شرکت گاز استان افزود: این نشتی منجربه به انفجار و در ادامه قطع گاز در بخشهایی شد که نشت گاز بهدلیل آسیب به زیرساختها میتوانست خطرات جدی برای ساکنان منطقه ایجاد کند و سلامت آنها را تهدید کند اما اعزام سریع تیمهای عملیات، انجام تعمیرات و فرآیند احیا پس از بروز آتشسوزی، تخریب خط توزیع و اصلاح آسیبها فوری مانع رخ داد تهدیدهای سلامتی برای ساکنان این منطقه شد.
حسین کوهیان، مدیر امور بهره برداری شرکت گاز چهارمحال و بختیاری و مدیر بحران خط توزیع شلیل در ادامه گفت: حادثه آتشسوزی در خط توزیع گاز منطقه شلیل در استان چهارمحال و بختیاری رخ داد که تأثیراتی بر تأمین گاز طبیعی برای این منطقه و روستاهای اطراف داشت. وقوع چنین بحرانهایی، بهویژه در مناطق کوهستانی و کمجمعیت، نیاز به واکنش سریع و مؤثر از سوی دستگاههای اجرایی و تخصصی دارد.
وی افزود: آتشسوزی در خط توزیع گاز شلیل بهدلیل شرایط جوی خاص منطقه و احتمالاً نقص فنی در تجهیزات توزیع رخ داد که بلافاصله پس از شناسایی حادثه، تیمهای امداد و نجات و متخصصان فنی از اداره گاز استان چهارمحال و بختیاری و شرکتهای تابعه در سراسر استان به منطقه اعزام شدند.
کوهیان ادامه داد: ارزیابی دقیق وضعیت گازرسانی، در ابتدا شامل قطع جریان گاز و اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از گسترش آتش و آسیب بیشتر به شبکه توزیع بود که شامل مسدودسازی خطوط آسیبدیده و استفاده از تجهیزات اطفای حریق و سامانههای ایمنی میشود.
مدیر بحران خط لوله شلیل با اشاره به اینکه تأمین امنیت عملیاتی و تسریع در احیای خطوط توزیع معیوب اولویت ما بود، گفت: پس از مهار آتش، تیمهای متخصص شروع به ارزیابی دقیق خطوط توزیع آسیبدیده کردند. اقدامات تعمیراتی شامل جایگزینی لولههای آسیبدیده، تعمیر شیرهای کنترل، نصب تجهیزات ایمنی و نظارت دقیق بر وضعیت شبکه گازرسانی انجام شد.
وی افزود: برای اطمینان از عدم تکرار چنین حوادثی در آینده، به بررسی و تقویت نقاط آسیبپذیر خطوط لوله و تجهیزات تحت فشار پرداخته و برنامهریزیهای لازم برای انجام تعمیرات و بازسازی بهگونهای انجام شد که کمترین تأثیر را بر توزیع گاز در سایر مناطق داشته باشد و تداوم خدمات گازرسانی حفظ گردد.
مدیر امور بهره برداری شرکت گاز استان گفت: یکی از مهمترین اقدامات در راستای پایداری شبکه گازرسانی، طراحی و اجرای سیستمهای هشدار سریع و کنترل از راه دور برای شناسایی مشکلات احتمالی در آینده است که بهطور ویژه، استفاده از فناوریهای نوین برای نظارت بر وضعیت خطوط لوله و تجهیزات گازرسانی به منطقه، امکان واکنش سریع به هرگونه ناهنجاری یا خرابی را فراهم آورد.
آمادگی برای بحرانهای آینده و استمرار تأمین گاز
وی بیان داشت: یکی از مهمترین درسهای حاصل از این بحران، لزوم آمادهسازی برای شرایط بحرانی و پیشگیری از وقوع حوادث مشابه در آینده است. به همین منظور، طرحهایی برای بهروزرسانی زیرساختهای شبکه گازرسانی در منطقه شلیل تدوین شد. این طرحها شامل استفاده از مواد و تجهیزات مقاومتر در برابر شرایط جوی سخت و آتشسوزیهای احتمالی بود.
کوهیان در پایان گفت: پایداری و استمرار تأمین گاز طبیعی در مناطق مختلف استان، بهویژه در مناطق کوهستانی و صعبالعبور، نیازمند برنامهریزی دقیق، همکاری بیندستگاهی و استفاده از فناوریهای نوین است که میتواند از بروز بحرانهای مشابه در آینده جلوگیری کند و کیفیت زندگی مردم را در این مناطق بهبود بخشد.
به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، با توجه به سردسیر بودن منطقه عملیات گازرسانی یکی از پروژههای مهم استان چهارمحال و بختیاری به حساب میآید که تکمیل این پروژه در مناطق محروم و حتی ترمیم لولهگذاریهای انجام شده نیازمند بودجههای دولتی و همت دولتمردان دارد.
منطقه شلیل در استان چهارمحال و بختیاری به عنوان یکی از مناطق مهم توزیع و تأمین گاز طبیعی در استان، نقش کلیدی در تأمین انرژی برای مصارف خانگی و صنعتی ایفا میکند. با این حال، وقوع بحران آتشسوزیکه منجر به تخریب خط توزیع شد ، تهدیدی جدی برای پایداری و استمرار گاز طبیعی به شمار میآید.