شناسهٔ خبر: 69802921 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: انصاف نیوز | لینک خبر

سیستان‌وبلوچستان جولانگاه شوتی‌سواران قانون‌گریز

صاحب‌خبر -

جاده‌های مواصلاتی دوطرفه، مشکلات زیرساختی و خودروهای شوتی سوار نقش زیادی در بروز تصادفات دارد.

به گزارش سایت عصرهامون (زاهدان)، «سیستان و بلوچستان پهناورترین استان کشور است و محورهای مواصلاتی آن به دلیل وسعت زیاد و پراکندگی، فاصله زیادی با یکدیگر دارد که این امر سبب شده حجم محورهای مواصلاتی این استان نسبت به دیگر استان‌های کشور بیشتر باشد.

راه‌های دوطرفه، دور بودن شهرها از یکدیگر و طولانی‌بودن مسیرهای مواصلاتی، سهم کم استان از بزرگراه و عوامل انسانی سبب شد تا جاده‌های این استان همواره قربانی بگیرند، به‌طوری‌که از شمال تا جنوب استان روزانه شاهد جان‌باختن شهروندان در حوادث رانندگی هستیم.

اگر چه عوامل انسانی و خطاهای رانندگان در بروز تصادف در محورهای استان نقش دارد؛ اما راه‌های دوطرفه در شمال و جنوب استان و مشکلات زیرساختی دیگر نیز نقش زیادی در بروز تصادفات داشته است.

جاده‌های غیراستاندارد پهناورترین استان کشور یکی از مشهورترین و معروف‌ترین جاده‌هایی هستند که روزانه شاهد تصادف‌ها و حوادث رانندگی در جاده‌های اصلی و فرعی آن به علت قاچاق سوخت و تردد غیرمجاز اتباع بیگانه و مشکلات فنی راه‌ها هستیم.

در سیستان و بلوچستان، مهم‌ترین عامل حوادث جاده‌ای نبود بزرگراه، تجهیزات ترافیکی اعلام شده و علاوه بر اینها عوامل انسانی مانند خواب‌آلودگی، سرعت و سبقت غیرمجاز و عدم توجه به جلو بر تلفات جاده‌ای افزوده است.

فرسودگی جاده‌ها از یک سو و سرعت غیرمجاز از سوی دیگر زمینه را برای جولان تصادفات در جاده‌های استان فراهم کرده است به‌طوری‌که پهناورترین استان کشور از لحاظ‌داشتن راه‌های مناسب به‌عنوان فقیرترین استان محسوب می‌شود.

شوتی‌سواران معضل جدی راه‌های سیستان‌وبلوچستان

از طرفی جولان خودروهای حامل کالاهای قاچاق که به‌اصطلاح «شوتی» نامیده می‌شوند بیش از هر زمان دیگری در جاده‌های استان خودنمایی می‌کند.

سرعت زیاد خودروهای حامل سوخت قاچاق نه‌تنها جان راننده و سرنشینان این خودروها بلکه سایر خودروهای عبوری در جاده‌های دوطرفه سیستان و بلوچستان به‌ویژه برخی شهرستان‌های جنوبی این استان را به مخاطره می‌اندازد.

خودروهایی با ارتفاع بالاتر از حد متعارف که هیچ حد و مرزی برای رعایت قانون نمی‌شناسند و تقریباً از تمامی خط‌قرمزهای رانندگی به‌راحتی عبور می‌کنند و ازاین‌جهت که حامل کالاهای قاچاق هستند نیز ناقضان قوانین کشور به شمار می‌آیند.

پلاک‌های مخدوش یا حتی نداشتن پلاک، سرعت‌های بسیار بالا، رانندگی مخاطره‌آمیز و گاه وحشت‌آفرین، ایجاد مزاحمت برای رانندگان دیگر، آلودگی صوتی، دست‌کاری فنی خودرو و هر چیز دیگری که در فهرست تخلفات رانندگی قرار می‌گیرد را می‌توانید تنها در چند دقیقه توسط شوتی‌ها شاهد باشید.

استان سیستان و بلوچستان به لحاظ قرارگرفتن در همسایگی دو کشور نیازمند افغانستان و پاکستان همواره با معضل قاچاق سوخت و انسان روبرو است.

رفت‌وآمد زیاد خودروهای حامل مواد سوختی قاچاق و سرعت زیاد رانندگان آنها برای فرار از دست مأموران قانون، جاده‌های سیستان و بلوچستان به‌ویژه جنوب استان را ناامن کرده است.

سیستان‌وبلوچستان جولانگاه شوتی‌سواران قانون‌گریز سیستان‌وبلوچستان جولانگاه شوتی‌سواران قانون‌گریز سیستان‌وبلوچستان جولانگاه شوتی‌سواران قانون‌گریز

۵۰درصد تصادفات سیستان و بلوچستان در ۳۰ کیلومتری ورودی شهرها

خبرنگار پایگاه خبری «عصرهامون» برای پیگیری اقدامات صورت‌گرفته در حوزه راه‌های سیستان و بلوچستان با مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای سیستان و بلوچستان، به گفتگو پرداختیم.

ایوب کرد مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای سیستان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری «عصرهامون»، بیان کرد: استان ما بزرگ‌ترین شبکه جاده‌ای کشور را دارا است؛ یعنی حدود ۱۰ درصد جاده‌های کشور در سیستان و بلوچستان است و دلیل آن هم پهناور بودن استان، وسعت زیاد استان و فواصل دور جمعیتی شهری و روستایی است.

او افزود: یکی از معضلاتی که در سیستان و بلوچستان وجود دارد، موضوع تصادفات و تلفات است که متأسفانه آمار بسیار بالایی دارد که دراین‌رابطه در سه‌ساله اخیر کمیسیون ایمنی برگزار می‌شود.

کرد ادامه داد: از مصوبات این کمیسیون بازدید و ایمن‌سازی نقاطی است که آمار تصادف در آنجا بسیار زیاد است.

این مسئول خاطرنشان کرد: ۵۰درصد تصادفات و تلفات سیستان و بلوچستان، صفر تا ۳۰ کیلومتری ورودی شهرها و مراکز جمعیتی است و روی این ۳۰ کیلومتر وقت ویژه‌ای گذاشته‌ایم.

او گفت: با همکاری نهادهای مربوطه مخصوصاً اداره راهداری و راه و شهرسازی، جاده‌های دو بانده را در اولویت ایمن‌سازی قرار داده‌ایم و خوشبختانه در ۳۰ کیلومتری ورودی شهرها و مراکز جمعیتی، آمار تصادفات از ۵۰ درصد به ۴۱ درصد رسیده؛ یعنی به عبارتی ۹ درصد کاهش داشته است.

مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای سیستان و بلوچستان با بیان اینکه بالغ بر ۴۰۰ نقطه از جاده‌های استان، آشکارسازی انجام شده است، افزود: یکی دیگر از اقدامات انجام شده، موضوع آشکارسازی نقاط پرحادثه است و در نقاطی که احتمال وقوع تصادف و حادثه بیشتر است با همکاری پلیس‌راه این مناطق شناسایی شده و با اقدامات کم‌هزینه و زودبازده آشکارسازی‌ها با نصب تابلو و عواملی که مانع دید می‌شود، انجام شده است.

او تصریح کرد: یکی از معضلات جدی و اساسی در سیستان و بلوچستان، خودروهای سوخت بر در جاده‌ها است، ازآنجایی‌که استان ما یک مرز طولانی با دو کشور افغانستان و پاکستان دارد، قاچاق سوخت از همه استان‌ها به اینجا سرازیر شده است و خروجی آن از استان ما است که در چند محور پر ترافیک عبور دارند و متأسفانه جمعیت کثیری از این موضوع امرارمعاش می‌کنند.

این مسئول خاطرنشان کرد: خودروهایی معروف به خودروهای شوتی با پلاک‌هایی مخدوش که هم سوخت جابه‌جا می‌کنند و گاهی هم اتباع بیگانه را با تعداد بسیار زیاد و سرعت‌های خیلی زیاد از جاده‌ها عبور می‌دهند، برای راه‌حل این موضع پلیس و اداره راهداری پای کارآمدند و با آنها ارتباط برقرار شد.

او اظهار کرد: اقداماتی از قبیل ایمن‌سازی این خودروها مانند تحویل کپسول آتش‌نشانی به رانندگان این خودرو ها انجام شده که بارها اتفاق افتاده پس از وقوع حادثه و آتش‌گرفتن خودرو، با کپسول های آتش‌نشانی که در اختیارشان قرار داده‌ایم سر صحنه رسیده‌اند و از یک فاجعه جلوگیری کردند.

کرد در ادامه در با اشاره به ایمن‌سازی و اقدامات انجام شده در حوزه راه‌ها تصریح کرد: ۶ هزار و ۷۰۰ کیلومتر در چند ماه گذشته خط‌کشی جاده‌ها، بالغ بر ۸۵۳ کیلومتر بهسازی و روکش آسفالت، احداث ۱۱۴ کیلومتر راه‌های روستایی و ایجاد روشنایی در جاده‌ها از جمله اقدامات انجام شده است.

او افزود: ۲۵ نقطه از تقاطع محورهای روستایی فرعی و اصلی به‌عنوان محل حادثه‌خیز در استان شناسایی شده که کارهای روشنایی آن نقاط با نصب چراغ‌های چشمک‌زن و فلش‌های سولار انجام شده است.

این مسئول ادامه داد: به‌طورکلی آشکارسازی و ایمن‌سازی نقاط حادثه‌خیز با اقدامات کم‌هزینه انجام شده و مقاطعی که واریانس داشته و اصلاح مسیرشده، یک مسیر جدید جایگزین شده است.

او اذعان کرد: ۱۰ نقطه مصوب برای ایمن‌سازی جاده‌ها وجود داشته که هفت نقطه‌اش برطرف و سه مقطع آن در حال اجرا است.

مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای سیستان و بلوچستان اظهار کرد: همچنین بالغ بر هزار و ۱۰۰ کلاه ایمنی به راکبین موتورسیکلت و ۴۰۰ کپسول آتش‌نشانی به ماشین‌های شوتی و سوخت بر اهدا شده است.

او افزود: از معضلات دیگر استان در جاده‌ها سرعت بالا است و ۷۰ درصد کشته‌ها در صحنه و در حین جابه‌جایی تا بیمارستان اتفاق می‌افتد و این نشان از شدت تصادف است که علت آن هم سرعت بالا است.

سیستان‌وبلوچستان جولانگاه شوتی‌سواران قانون‌گریز سیستان‌وبلوچستان جولانگاه شوتی‌سواران قانون‌گریز سیستان‌وبلوچستان جولانگاه شوتی‌سواران قانون‌گریز

کاهش ۹ درصدی فوتی‌ها در جاده‌های سیستان‌وبلوچستان

کرد بیان کرد: نسبت به مدت مشابه ۱۲۰ کشته و فوتی در جاده‌ها کاهش‌یافته و امیدواریم که این روند ادامه پیدا کند، به طور مثال ارسال ۱۴۰۲ رتبه ۱۸ و در سال ۱۴۰۱ رتبه ۳۰ را در آمار کاهش تلفات جاده‌ای داشته‌ایم که اکنون دارای رتبه سه هستیم.

او با بیان اینکه استان ما از شمال تا جنوب هزار و ۲۰۰ کیلومتر است، تصریح کرد: آشکارسازی نقاط پرحادثه بسیار به رانندگانی که در این مسیرها ها تردد می‌کنند مفید است؛ اما برای رانندگانی که راننده دائم آن مسیر نباشند و با آن مسیر آشنا نباشد، از علائم خاصی استفاده می‌شود.

این مسئول خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات جدی ما در جاده‌ها سرقت و تخریب علائم و تابلوها است که اکنون نقوش تابلوها بر روی جاده نقاشی شده که دیگر امکان سرقت نمی‌شود. همچنین در مکان‌هایی که آبستن حوادث بود از خط‌کشی و خط نارنجی استفاده کرده‌ایم، یک خط متفاوت با سایر نقاط انجام داده‌ایم که وقتی راننده می‌رسد بداند که در این مکان تفاوتی با سایر قسمت جاده دارد و یا از تابلوهای فسفری رنگ هشداردهنده استفاده شده که نشان‌دهنده نقطه حادثه‌خیز است.

او افزود: مورد دیگر تصادفات رخ‌به‌رخ است که آمار بالایی در استان دارد، جداسازی محور باندهای نیوجرسی درگذشته با گاردریل بود که خود گاردریل‌ها هم حادثه‌خیز است و کنترل خاصی روی ماشینی که از مسیر خارج می‌شود ندارد.

کرد گفت: خوشبختانه حدود ۳۰ کیلومتر در سال قبل و در ۶ماهه امسال احداث نیوجرسی‌های بتونی انجام شده که دو مزیت دارد، اولین مزیتش این است که خودرو پس از برخورد واژگون نمی‌شود و بحث دوم در شب نور چراغ ماشین رانندگان را اذیت نمی‌کند و این یک مانعی است برای عبور نور و راننده را اذیت نمی‌کند و راحت‌تر می‌تواند رانندگی کند.»

انتهای پیام