محمد حقانی نسب معاون بورس کالا و انرژی کارگزاری کارآمد جزئیات عرضه گواهی سپرده نقره را تشریح کرد و گفت:اولین محموله شمش نقره با عیار ۹۹۹.۹ و وزن یک کیلوگرم با برند متعلق به تولیدکننده داخلی پس از ارزیابی کمی و کیفی تحویل خزانه شمش نقره بورس کالای ایران شد.
وی افزود: با توجه به عملیاتی شدن تحویل شمش نقره به بورس کالای ایران و وجود ظرفیت تولید در داخل کشور پیشبینی میشود که در مدت کوتاهی شاهد تأمین میزان قابل توجه شمش نقره به خزانه بورس کالای ایران و به تبع آن راهاندازی بازار معاملات پیوسته ابزار گواهی سپرده کالایی شمش نقره باشیم.
وی خاطرنشان کرد: از طرف دیگر با توجه به پیش بینی استقبال خوب بازار سرمایه از این ابزار جدید بورس کالا و مزایای منحصر به فرد معامله گواهی سپرده نقره شامل اطمینان از حفظ استاندارد کالا، اطمینان در تسویه فوری وجوه معاملات و وجود بازار شفاف و عرضه و تقاضای متمرکز، ظرفیت حضور واردکنندگان و سایر تولیدکنندگان و فعالان صنف طلا و نقره جهت تأمین شمش نقره و تحویل آن به خزانه بورس کالای ایران فراهم می شود.
حقانی نسب عنوان کرد: بورس کالای ایران به عنوان متولی ایجاد بازارهای مدرن کالایی در کشور، راهاندازی ابزار گواهی سپرده کالایی شمش نقره را در دستور کار قرار داده و با ایجاد خزانه نقره و عملیاتی کردن تحویل شمش نقره زیرساخت مورد نیاز را ایجاد کرده است.
به گفته ی وی، در گامهای بعدی ایجاد ابزارهای مشتقه و صندوق کالایی مبتنی بر نقره موجب افزایش عمق بازار گواهی سپرده نقره و موفقیت آن مانند ابزارهای مبتنی بر طلا در بورس کالای ایران خواهد شد.
معاون بورس کالا و انرژی کارگزاری کارآمد در ادامه گفت: ابزار گواهی سپرده شمش نقره از نگاه ایجاد ارزش افزوده در داخل کشور برای بهبود استاندارد و ارتقای برند داخلی و افزایش تولید نقره ظرفیت مناسبی فراهم می کند.
وی با بیان اینکه، اولین محموله شمشهای نقره تحویلی به خزانه بورس کالای ایران متعلق به هلدینگ صنعتی معدنی زرین است که به عنوان بزرگترین تولیدکننده خصوصی کشور در زمینه تولید شمش سرب و روی و نقره فعالیت میکند، افزود: این مجموعه با بومیسازی تکنولوژیهای مدرن توانسته زنجیره ارزش کاملی از اکتشاف و استخراج تا تولید شمش فلزات را در ۲۶ شرکت زیرمجموعه خود ایجاد کند. از طرف دیگر مجموعه زرین با تکیه بر دانش داخلی و ایجاد پژوهشگاه، توانسته به دستاوردهای نوینی در زمینه کاهش آلایندگی زیست محیطی و بهرهبرداری حداکثری از ضایعات و سربار تولید و استحصال فلزات کمیاب و با ارزش ازجمله کبالت دست یابد.
وی افزود: این اقدامات در جهت ایجاد ارزش افزوده در تولید داخلی به ویژه بخش معدن که از ظرفیتهای اقتصادی بزرگ کشور است، بسیار حائز اهمیت است.
∎