«سالار مرادی» در گفتگو با پایگاه اطلاعرسانی وزارت صمت، درخصوص عزم وزیر صمت برای سفر به استان کردستان که دومین سفر استانیاش محسوب میشد، اظهار کرد: برنامهریزی وزیر صنعت، معدن و تجارت برای سفر به استان کردستان و سفر معاونانشان به این استان جهت مشاهده و بررسی وضعیت صنعت و معدن استان، نشاندهنده اهتمام و جدیت وزارت صمت نسبت به استانهای مرزی است که این اقدام را به فال نیک میگیریم.
وی ادامه داد: حوزه صنعت و معدن استان کردستان از گذشته چندان مورد توجه نبوده است؛ اما از آنجایی که این استان دارای ذخایر معدنی بسیار غنی در حوزه طلا، آهن و سنگهای تزیینی است، با مشکلات اساسی مواجه است.
نماینده مردم سنندج در مجلس، با بیان اینکه یکی از مشکلات این است که معادن استان یا دست افراد خارج از استان و غیربومی بوده است یا افراد درون استانی و بومی هم اهلیت و صلاحیت بهرهبرداری از معادن را ندارند، تاکید کرد: متاسفانه بهدلیل اینکه این افراد اهلیت لازم را نداشتند دست به خام فروشی میزدند، در نتیجه ارزش افزوده معادن به داخل استان باز نمیگشت.
وی در ادامه یادآور شد: کردستان با وجودی که از نظر کشاورزی شرایط خوبی دارد و زمینهای آن حاصلخیز است و از نظر معدنی دارای ظرفیتهای بالایی است، اما متاسفانه همواره جزء استانهای کم برخوردار از نظر بیکاری و تورم است؛ بنابراین باید به آن توجه بیشتری شود.
مرادی اظهار امیدواری کرد که وزیر صمت، بهرهبرداری از معادن استان را به خود اهالی کردستان بسپارد تا شرایط نسبت به قبل بهبود یابد و از افتتاح ۲ پروژه فرآوری مواد معدنی در حوزه آهن و فولاد، یعنی افتتاح طرح تولیدی ورق گرم فولادی صنایع فولاد کردستان و همچنین طرح تولید کنسانتره شرکت صبانور، توسط معاونان وزیر صمت تقدیر و تشکر کرد.
وی استان کردستان را دارای بهترین معادن طلای کشور دانست و افزود: از جمله این معادن مرغوب میتوان به معدن طلای قروه و دهگلان و همچنین معدن طلای سقز اشاره کرد که دارای بهترین کیفیت معادن طلای کشور است؛ امیدوارم حمایت وزیر صمت، باعث سرعت بخشیدن به بهرهبرداری از این معادن شود.
نماینده مردم سنندج در مجلس، در ادامه به مساله شهرکهای صنعتی استان کردستان اشاره کرد و یادآور شد: طی جلساتی که در این مدت با هیات مدیره شرکتهای صنعتی استان برگزار کردهام، متوجه شدم مشکلات عدیدهای از نظر زیرساختها دارند که با توجه به جلسه روز گذشته معاونان وزیر صمت در این باره، امید است مشکلات شهرکهای صنعتی استان هم کاهش یابند.
وی بخش دیگر سخنان خود را به ظرفیتهای تجاری استان اختصاص داد و تصریح کرد: با توجه به منطقه آزاد تجاری و اقتصادی بانه و مریوان و همچنین مرز مشترک حدود ۲۴۰ کیلومتر با کشور عراق، امیدواریم ظرفیتهای تجاری و امکانات و فرصتهایی که وزارت صمت میتواند در خدمت فعالان تجاری و بازرگانان این منطقه قرار دهد، افزایش یابد.
مرادی همچنین گفت: امیدوارم بتوانیم شاخصهای اشتغال در حوزه صنعت و معدن و تجارت را در استان کردستان افزایش دهیم، چرا که این شاخصها در کردستان بهشدت پائین است، بههمین دلیل نمایندگان، دولت و شخص وزیر صمت را در این سفر همراهی میکنند تا بتوانند نتیجه دلخواه را از این دیدار و سفر بهدست آورند.
انتهای پیام/