شناسهٔ خبر: 69800424 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: میراث آریا | لینک خبر

یگان حفاظت، پیشران در حفاظت از میراث‌فرهنگی

با توجه به این که یگان حفاظت میراث‌فرهنگی خوزستان، در شش‌ ماهه نخست سال ۱۴۰۳ در بین استان‌های درجه یک کشور رتبه نخست را در تمام شاخص‌های تعیین شده به دست آورد.

صاحب‌خبر -

مجتبی گهستونی، فعال رسانه در یادداشتی نوشت: با توجه به اینکه یگان حفاظت میراث‌فرهنگی خوزستان، در شش‌ ماهه نخست سال ۱۴۰۳ در بین استان‌های درجه یک کشور رتبه نخست را در تمام شاخص‌های تعیین شده به دست آورد.

با کسب این موفقیت برای یگان حفاظت میراث‌فرهنگی خوزستان، جا دارد که به درک اهمیت حفاظت از میراث‌فرهنگی از طریق پایش مستمر، نظارت، تعامل با هدف همیاری، گزارش نویسی تاکید کنم.

در طی دو دهه فعالیت چشمگیر در حوزه میراث‌فرهنگی، تاکنون با فرماندهان مختلفی در حوزه یگان حفاظت میراث‌فرهنگی خوزستان مواجه شدم. اما یکی از متواضع‌ترین و میدانی‌ترین فرماندهانی که دیدم سرهنگ کاظم میر مقدم، فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی استان خوزستان است.  

او با بهره‌گیری از تجربه دوستداران میراث‌فرهنگی و کارشناسان این امر، از مدت زمان شروع کار خویش در این سمت کوشید تا به یک دوستدار جدی میراث‌فرهنگی تبدیل شود و ماموریت‌های محوله را در حد توان و امکانات پیش ببرد.  

خوزستان در حالی رتبه یک کشور را دریافت می‌کند که یگان حفاظت میراث‌فرهنگی خوزستان از امکانات لازم در زمینه خودرو، موتور، نیرو و ابزارهای لازم برای حفاظت برخوردار نیست و در چنین شرایطی امر حفاظت را با مشکل جدی مواجه می‌کند.  

براساس کارنامه یگانی شش ماهه اول ۱۴۰۳ یگان‌های حفاظت میراث‌فرهنگی کشور، استان خوزستان با معدل ۳۰ موفق شد رتبه اول را در بین استان‌های درجه یک کسب کرده است. حاصل این پیشرفت و موفقیت زحمات تمامی مجموعه بزرگ میراث‌فرهنگی استان، شخص مدیرکل، مدیران ادارات تابعه، مدیران پایگاه‌های جهانی و ملی سایر کارکنان مجموعه میراث‌فرهنگی استان و به خصوص دوستداران میراث‌فرهنگی و رسانه‌های تخصصی میراث‌فرهنگی است که با هم‌فکری و اخلاق مداری در راستای حفاظت از مواریث تاریخی فرهنگی همکاری داشته‌اند. در این میان باید از همکاری و رهنمودهای مجموعه فراجا، یگان‌های حفاظت دستگاه‌های اجرایی، سپاه پاسداران و بسیج، انجمن‌ها، دوستداران میراث‌فرهنگی، فعالان فرهنگی، رسانه‌ها، دهیاری و شوراهای اسلامی و تمام مردم استان خوزستان تشکر کرد. 

از دیگر اقدامات بسیار شایسته فرماندهی یگان حفاظت میراث‌فرهنگی خوزستان گفت‌وگو و هم‌اندیشی با دیگر افراد موثر در بخش‌های گوناگون اداری است.  

در مدت زمان حضور فرماندهی جدید یگان حفاظت خوزستان، چندین دوره آموزشی ضابطان خاص دادگستری برای کارکنان یگان حفاظت میراث‌فرهنگی استان خوزستان برگزار شد. در این دوره‌ها ‌ پرسنل یگان حفاظت با قوانین جدید مجازات اسلامی و جرائم علیه میراث‌فرهنگی، تشکیلات دادگستری و وظایف و حدود اختیارات ضابطان، نحوه اقدام ضابطان در جرائم مشهود و غیرمشهود، مسائل مربوط به عملیات‌های توقف کار آشنا شدند.‌  

دیدار با فرمانداران شهرهای مختلف و همچنین دهیاران و بخشداران در خوزستان، برگزاری جلسات هم‌اندیشی با دوستداران میراث‌فرهنگی، بازدید از بناها و محوطه‌های تاریخی و تشکیل جلسه با نیروهای یگان حفاظت در شهرستان‌ها از دیگر فعالیت‌های ارزشمند فرماندهی یگان حفاظت میراث‌فرهنگی خوزستان است. 

در این راستا شرح وظایفی برای یگان تعریف شده که در حین مأموریت‌های عملیاتی و میدانی تحت نظارت فرمانده یگان حفاظت دستگاه مشغول به‌فعالیت می‌باشند از قبیل: 

 ۱- حفاظت از تأسیسات، اماکن، تجهیزات، اموال منقول و غیر منقول در سطح کشور با استفاده از طرح‌ها و دستورالعمل‌های حفاظتی، انتظامی، امنیتی و بهره‌گیری از سامانه‌های هوشمند و فناوری روز و بخشی از وظایف ناجا در این خصوص. 

 ۲- تأمین حفظ نظم و امنیت در موزه‌ها، گنجینه‌ها، بناها و مجموعه‌های تاریخی‌فرهنگی. 

 ۳- انجام اقدامات لازم برای پیشگیری از وقوع جرائم علیه میراث‌فرهنگی، گردشگران داخلی و خارجی، کشف جرم و دستگیری متهمان و مجرمان. 

 ۴- انجام اقدامات پیشگیرانه و جلوگیری از سرقت، تعرض و تجاوز به میراث ملی، فرهنگی و صنایع‌دستی توسط اشخاص حقیقی یا حقوقی و فعالیت‌هایی نظیر تخریب بناهای تاریخی، حفاری غیر مجاز، انتقال، قاچاق و خرید و فروش اشیاء و عتیقات جات ملی و محوطه‌های تاریخی در حوزه استحفاظی. 

 ۵- کنترل بر ورود و خروج اشیای و اموال تاریخی‌فرهنگی و انجام اقدامات حفاظتی در حوزه استحفاظی بر اساس دستورالعمل صادره از سازمان. 

 ۶- انجام وظایف قانونی در مقام ضابط خاص دادگستری در مورد جرائم مشهود در حوزه استحفاظی. 

۷– گشت‌زنی در حوزه‌های استحفاظی یگان به منظور حصول اطمینان از برقراری حفاظت و امنیت.

انتهای پیام/