انواع روش های کوچک کردن معده
امروزه، روش های مختلفی برای کوچک کردن معده روی کار آمده است که انتخاب روش مناسب به فاکتورهای مختلفی مثل شاخص توده بدنی، وضعیت سلامتی فرد و ... بستگی دارد. در ادامه با ما همراه باشید تا روش های جراحی و غیر جراحی کوچک کردن معده را به شما معرفی کنیم:
روش های جراحی کوچک کردن معده
انواع جراحی لاغری اعم از بوتاکس معده، اسلیو معده، بای پس معده، پلیسه معده و ... یکی از روش های کاهش وزن و کوچک کردن معده است. در این روش ها جراح لاغری با تکنیک های مختلفی حجم معده را کم می کند که در ادامه درباره تک تک این روش ها صحبت خواهیم کرد.
عمل بای پس معده
عمل بای پس معده نوعی جراحی چاقی نسبتا قدیمی است که همچنان از این روش برای کوچک کردن معده استفاده می شود. این عمل به دو روش کلاسیک و مینی کلاسیک انجام می شود.
در این جراحی، یک کیسه کوچک از معده ایجاد می شود و با تغییر مسیر روده، مسیر عبور غذا از مری به روده کوتاه می شود. پس از این عمل نیازی به وارد شدن غذا به قسمت اعظم معده و حدود یک متر روده باریک نیست و مستقیما از مری به کیسه جدید معده و سپس وارد روده می شود.
عمل اسلیو معده
عمل اسلیو معده روشی جدید و موثر برای لاغری و درمان بیماری های مرتبط با چاقی است. جراح در این روش حدود 70 الی 80 درصد از معده را از بدن خارج می کند و باعث کوچک شدن چشمگیر معده می شود.
از جمله مزایای اسلیو معده می توان به کاهش وزن چشمگیر بدون نیاز به دستکاری روده اشاره کرد.
پلیسه معده
عمل پلیسه معده نوعی عمل لاغری قدیمی است که تقریبا می توان گفت روشی منسوخ شده است. طی این جراحی بخشی از معده به سمت داخل تا می خورد و بخیه می شود و حجم معده 75 درصد کم می شود. این عمل باعث کاهش اشتها و احساس سیری زودرس می شود.
بوتاکس معده
بوتاکس معده یکی دیگر از روش های کاهش وزن است که برخلاف روش های گفته شده نیاز به بیهوشی عمومی و جراحی بیمار نیست و با اندوسکوپی انجام می شود.
در این روش پزشک از طریق لوله آندوسکوپی، داروی بوتاکس را از مری به معده تزریق می کند. به کمک این دارو معده شما به مدت 4 الی 6 ماه بی حرکت می ماند و باعث سیری زودرس فرد می شود.
شایان ذکر است که بوتاکس معده برای افراد با ویژگی های زیر مناسب نیست:
- افرادی که شاخص توده بدنی آنها بیشتر از 40 است.
- افرادی که به بیماری های عضلانی مزمن مثل میاستنیا یا سندرم لامبرت ایتون مبتلا هستند.
- کسانی که از داروهای خاصی مثل داروهای ضد انعقاد خون و .... استفاده می کنند.
- افرادی که مبتلا به بیماری های جدی مثل مشکلات قلبی و .... هستند.
آیا جراحی چاقی مناسب همه افراد است؟
خیر جراحی های چاقی تنها با افراد با مشخصات زیر مناسب است:
- افرادی که شاخص توده بدنی بالای 35 دارند.
- در صورتی که شاخص توده بدنی فرد 30 یا بیشتر هم باشد اما از بیماری های مرتبط با چاقی مثل فشار خون بالا، دیابت نوع دو، کبد چرب و ... رنج ببرد هم در صورت صلاحدید جراح می تواند عمل لاغری انجام دهد.
- در صورتی که فرد با روش های دیگر مثل رژیم و ورزش مداوم موفق به کاهش وزن نشده است.
روش های کوچک کردن معده بدون عمل جراحی
اینکه گفته می شود معده مانند جوراب است و کش می آید، واقعیت دارد. این عضو با خوردن و آشامیدن بزرگ تر می شود و پس از هضم به اندازه طبیعی خود برمی گردد.
اندازه معده اکثر بزرگسالان بدون در نظر گرفتن وزنشان تقریبا یک اندازه است و این عضو در حالت طبیعی حدود 1 لیتر غذا را در خود جای می دهد.
برخلاف تصور رایجی که وجود دارد، کشش معده پس از هضم غذا کاملا از بین می رود و به اندازه قبل خود بازمی گردد. بنابراین نخوردن غذا یا حتی کم خوردن غذا تاثیری در کوچک شدن معده ندارد و تنها راه برای کوچک کردن معده انجام عمل جراحی است.
البته شما می توانید با داشتن رژیم غذایی سالم که شامل رژیم سرشار از فیبر، حاوی پروتئین، نوشیدن آب فراوان، آهسته غذا خوردن، ورزش مداوم، خواب کافی داشتن و کنترل استرس به مرور چربی بدن و اشتهایتان را کم کنید و لاغر شوید اما این کار تاثیری در اندازه معده شما نخواهد داشت.