محمد باقر قالیباف رئیس مجلس در کمسیون تلفیق مجلس در جلسه بررسی لایحه بودجه 1404 گفت: بحث مربوط به مسیر صحیح قانونگذاری ماده ۱۳ برنامه را داریم و یک ماده ۱۸۲ قانون آیین نامه داخلی مجلس را داریم. در دو سه نوبت هیئت رئیسه تلفیق صحبت کردهایم. خروجی بحثها و قانون اینگونه است که ما احکام پیشنهادی از دو حال خارج نیست احکامی که در تلفیق و احکامی که در سهم داریم و لایحهای که دولت داده که شامل همه اینها میشود.
وی ادامه داد: این موارد یا بودجهای هستند یا نیستند اگر این لوایح بودجهای نیستند فارغ از اینکه مخالف و یا موافق برنامه است و یا مخالف و موافق قانون دائمی است وقتی بودجهای نیستند یعنی اینکه می خواهد قانونگذاری کند و قانون دائمی را تغییر بدهد وقتی بودجهای نیستند قابل طرح نیست.
قالیباف بیان کرد: نکته دوم این است که احکامی هستند که بودجهایاند بخواهد قانونگذاری دائمی بکند این هم قابل طرح نیست اما اگر بودجهای باشد و خلاف برنامه نیز باشد با دو سوم قابل طرح است و میتواند مطرح شود البته همین در صحن در پیشنهاد نمایندگان که بارگذاری میکنند روی گزارش کمیسیون تلفیق کمیسیونهای تخصصی روی گزارش کمیسیون تلفیق بارگذاری میکنند برای صحن قابل طرح نیست نیست.
وی گفت: اگر احکامی بودجه ای نیستند و میخواهند برنامه را تغییر بدهند آن هم در لایحه بودجه قابل طرح نیست. ممکن است ما یک اشکالی به برنامه داشته باشیم در غیر بودجه آن اشکال را در صحن مطرح کنید دو سوم رای برنامه را اصلاح کنیم.
قالیباف اظهار کرد: در لایحه بودجه قانونگذاری خارج از بودجه نداریم قانونگذاری بودجهای که منطبق با برنامه هم نباشد در حقیقت دو سوم رای میخواهد که باید به آن توجه کنیم.
وی تصریح کرد: نکته بعدی ارتباط بودجه با برنامه است یکی از اشکالاتی که در روز تصویب خیلی با صراحت در کنارنقاط قوت برنامه اعلام کردم اینجاست که طبیعتاً در تلفیق باید با دوستان دولت با هم دنبال کنند.
قالیباف گفت: بند پ ماده ۱۳ کاملاً برنامه محوری را در آنجا رعایت کنیم به هر حال ماده ۱۳ یکی از مادههای بسیار اصولی و ضامن حرکت درست مسیر برنامه است. یکی بند ب ماده ۱۱۸ است در حقیقت مجموعه منابع است که به نظرم دولت در مواردی غفلت کرده است.
قالیباف بیان کرد: اگر بودجه کسری تراز عملیاتی داشته باشد به این معنا که ما منابع ناپایدار از یک طرف و هزینه های قطعی را از یک طرف داشته باشیم و منابع غیر پایدارمان به منابع پایدار بچربد، ما حتما این مورد را پیدا میکنیم و این حتما ما را دچار مشکلات جدی می کند.
رئیس مجلس خاطرنشان کرد: نباید هزینههای دولت را افزایش دهیم و اگر بناست جایی هزینههای دولت افزایش یابد؛ باید در بخش حقوق و دستمزد باشد چرا که با توجه به تداوم تورم بالا باید قدرت خرید حقوق بگیران تقویت شود، اما در عین حال نباید به بحث حقوق و دستمزد نگاه قشری داشته باشیم بلکه اولویت بندی در این بخش مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: باید در تصویب لایحه بودجه بهینه سازی و ناترازی انرژی مورد توجه جدی قرار گیرد؛ ماده ۴۶ قانون برنامه هفتم بستر اساسی حل مشکل ناترازی انرژی است.
رئیس مجلس گفت: اگر درباره احکام بودجهای در کمیسیون تلفیق دقت نشود من اجازه طرح در صحن نمیدهم و این موارد را به کمیسیون عودت میدهم.
وی بیان کرد: باید زمانبندیهارا رعایت کنیم فردا صحن مجلس در اختیار دوستان است که کار انجام بدهند که انشالله دیگه هفته آینده اوایل هفته کار بررسی تمام شود که ما بتوانیم بارگذاری کنیم.
قالیباف گفت: آخرین نکته من بحث مربوط به تسهیلات است خواهش میکنم در تسهیلات مخصوصاً دوستانمان در کمیسیون تلفیق دقت کنیم که منابع و مصارف دقیق باهم بخواند. اگر نخواند معنی آن است است کمی ناترازی در آن باشد اختیار را واگذار کردیم که جای دیگر برایش تصمیم بگیرند.
وی بیان کرد: بعد یک مرتبه میبینیم به آن جایی که در اولویت نیست تسهیلات را می دهند به یک جای دیگر تسهیلات را نمی دهند. می گویند شما اینقدر مصوب کردین اینقدر هم ظرفیت بوده است.خواهش میکنم به خاطر اینکه دقیق باشد روشن باشد شفاف باشد حتماً این نکته دقت کنید.
فارس
در جریان بررسی لایحهٔ بودجه، قانونگذاری خارج از بودجه نخواهیم داشت
دولت باید بهجای تولید خدمات، خرید خدمات کند | هزینههای دولت نباید افزایش پیدا کند
حتماً دربارهٔ افزایش حقوقها اولویتبندی وجود دارد، اما نباید بهصورت قشری و صنفی به این بحث پرداخت
احکام تورمی بودجه باید بهدقت پالایش و اصلاح شود