محمد رضا شکوهی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم درهمدان، با بیان اینکه با شروع فصل سرما و استفاده از وسایل گرمایشی و گاز سوز، خطر مسمومیت و خفگی با گاز مونوکسید کربن افزایش مییابد، اظهار داشت: از ابتدای مهرماه تاکنون 4 نفر در استان همدان بر اثر مسمومیت با گاز مونوکسید کربن جان خود را از دست دادهاند.
وی با اشاره به اینکه در این مدت 35 نفر هم بر اثر گاز مونوکسید کربن دچار مصدومیت شدند، تصریح کرد: این در حالی است که در مدت مشابه پارسال آمار مصدومین 29 نفر و بدون فوتی بوده است.
رئیس فوریتهای پزشکی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه دیروز در یک کارگاه صنعتی در روستای یکنآباد هفت نفر دچار مسمومیت با گاز منوکسیدکربن شدند، عنوان کرد: به محض گزارش حادثه کارشناسان اورژانس شهرستان همدان به محل فوریت اعزام شدند که بعد از انجام اقدامات درمانی، سه نفر در محل فوریت درمان شدند و چهار نفر هم برای ادامه درمان به بیمارستان سینا اعزام شدند.
شکوهی با تاکید اینکه گاز مونوکسید کربن بدون رنگ و بو است، گفت: اگر دیدید یک یا چند نفر از اعضای خانواده علائمی مانند سردرد، سرگیجه و بیحالی دارند باید لولههای دودکش و وسایل گرمایشی را بررسی کنید.
وی افزود: در این شرایط باید شیرگاز را قطع کنید، پنجرهها را باز کنید و فورا با اورژانس 115 و سامانه 125 آتشنشانی تماس بگیرید و منتظر رسیدن آمبولانس باشید.
رئیس اورژانس 115 و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی همدان، تصریح کرد: برای پیشگیری از گازگرفتگی با مونوکسید کربن باید از بهکار بردن وسایل گرمایشی بدون نصب دودکش یا دارای نقص در دودکش خودداری کنید.
شکوهی با تاکید بر اینکه از قرار دادن لوله خروجی بخاری به داخل ظرف آب خودداری کنید، تصریح کرد: توجه به داغ بودن دودکش بهترین آزمایش برای کارکرد مناسب آن است.
وی افزود: اگر لوله دودکش بخاری سرد باشد نشانه بسته بودن مسیر و عدم خروج گازهای سمی است، بنابراین بهتر است در انتهای لوله بخاری کلاهک اچ نصب شود که این نوع کلاهک خطر بسته شدن کمتری دارد.
انتهای پیام/
∎