به گزارش اقتصادآنلاین، محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی در جلسه مشترک در اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران گفت: مشکل اول ما در مورد ارز است. ما در مورد نرخ ارز در چند ماه اخیر سیاست دولت را عنوان کردیم. بیش از یکسال است که دنبال پایه ریزی سیاست جدید هستیم. ما نهایتا ارز را در یک بازار توافقی خواهیم برد و تمام موارد پیمان سپاری و قیمت ارز در آن بازار شکل خواهد گرفت و امیدوارم این به ثبات بازار کمک کند.
فرزین ادامه داد: بعد از اینکه در دو سال پیش نوسانات بازار غیررسمی افزایش پیدا کرد، سامانه نیما را راه اندازی کردیم و سعی کردیم در سامانه نیما قیمت ارز پیش بینی پذیر باشد. مشکلی که ما داریم، این است که یک نرخی در خارج از کشور و یک نرخی هم در بازارهای داخل کشور شکل می گیرد و خیلی تابع ارزهای ما نیست. بیشتر ارزهای قاچاق و ارزهای حاصل از فرار سرمایه در تعیین نرخاش اثرگذار است و دنبال این هستیم مرجعیت این نرخ را کاهش دهیم.
وی افزود: در خصوص پیمان سپاری که قانون ستاد مبارزه با قاچاق کالا است در صورت راه افتادن ارز مبادلهای مشکلات حل خواهد شد.
مدیرکل بانک مرکزی تاکید کرد: ما در بانک مرکزی اصلاحاتمان تدریجی و آرام و بدون سر وصداست زیرا هر موقع شوک به بازار وارد شود، نمیشود مشکلات پس از آن را حل کرد.
فرزین در خصوص نقدینگی واحدهای تولیدی هم گفت: کنترل نقدینگی در جاهایی باعث کمبود نقدینگی شده است و مشکلاتی برای واحدهای تولیدی بوجود آورده است و تصمیم گرفتیم خود بانک مرکزی برای تامین نقدینگی ورود پیدا کند و همچنین منابع نقدینگی جدید را تزریق کنیم. ضمن اینکه موضوع ذینفع واحد، در تمام دنیا برای ثبات مالی و احتیاطی اجرا میشود. اما در دوران مشخصی بانکها نتوانستند سرمایه خود را افزایش بدهند بنابراین نمیتوانند واحدهای بزرگ را تامین مالی کنند.