به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه بازار آسیا در پی تشدید جنگ میان روسیه و اوکراین، افزایش یافت اما نگرانیها نسبت به ضعف تقاضای چین برای سوخت، مانع رشد بیشتر قیمت شد.
بهای معاملات نفت برنت ۲۹ سنت معادل ۰.۴ درصد افزایش یافت و به ۷۱ دلار و ۳۳ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۱۸ سنت معادل ۰.۳ درصد افزایش، ۶۷ دلار و ۲۰ سنت در هر بشکه معامله شد.
روسیه روز یکشنبه، بزرگترین حمله هوایی سه ماه گذشته را علیه اوکراین انجام داد که به خسارات شدید به سیستم برق اوکراین منجر شد.
دو مقام آمریکایی و یک منبع آگاه روز یکشنبه گفتند: در تغییر قابل توجه سیاست واشنگتن در جنگ میان اوکراین و روسیه، دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، به اوکراین اجازه داده است از سلاحهای ساخت آمریکا برای حمله به عمق خاک روسیه استفاده کند.
کرملین هشدار داده است اقدام برای کاهش محدودیتهای استفاده اوکراین از تسلیحات آمریکایی، به منزله تشدید جنگ خواهد بود اما به این موضوع، هیچ واکنش فوری نشان نداد.
تونی سیکامور، تحلیلگر بازار شرکت آی جی در این باره گفت: موافقت بایدن با استفاده اوکراین از موشکهای دوربرد برای حمله به نیروهای روسیه در اطراف کورسک، ممکن است باعث تحریک تقاضای خرید در بازار نفت شود.
سائول کاونیک، تحلیلگر انرژی در شرکت MST Marquee، اظهار کرد: تشدید درگیری، تاکنون تاثیر کمی بر صادرات نفت روسیه داشته است، اما اگر اوکراین زیرساختهای نفتی بیشتری را هدف قرار دهد، ممکن است بازارهای نفت شاهد رشد قیمت بیشتری باشند.
به گفته پنج منبع صنعتی آگاه، دستکم سه پالایشگاه نفت در روسیه، به دلیل ضررهای سنگین در بحبوحه محدودیتهای صادراتی، افزایش قیمت نفت خام و هزینههای بالای استقراض، مجبور شدهاند فرآیند تولید را متوقف کرده یا حجم تولید را کاهش دهند.
نفت برنت و وست تگزاس اینترمدیت هفته گذشته، تحت تاثیر آمار اقتصادی ضعیف در چین و پیش بینی آژانس بینالمللی انرژی از وجود مازاد عرضه در سال ۲۰۲۵، بیش از سه درصد سقوط کردند.
آمار رسمی که روز جمعه منتشر شد، نشان داد تولید پالایشگاهی چین در اکتبر نسبت به سال گذشته، ۴.۶ درصد کاهش یافت و رشد تولید کارخانه ای این کشور در ماه میلادی گذشته آهسته شد.
سرمایهگذاران همچنین نگران روند و میزان کاهش نرخهای بهره توسط بانک مرکزی آمریکا هستند و این مسئله، ابهاماتی را در بازارهای مالی جهانی ایجاد کرده است.
بر اساس گزارش رویترز، در آمریکا، تعداد دکلهای حفاری نفت و گاز در هفته منتهی به ۱۹ ژوئیه، یک حلقه کاهش یافت و به ۴۷۸ حلقه رسید.
∎