شناسهٔ خبر: 69794498 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

نشریه ساینس‌فوکوس: هوش مصنوعی تاثیر عظیمی بر سینمای آینده خواهد داشت!

صاحب‌خبر -

شفقنا آینده- نشریه علمی اینترنتی ساینس‌فوکوس در گزارشی نوشته که هوش مصنوعی در آینده نزدیک تاثیر زیادی بر صنعت فیلم خواهد گذاشت- که البته این همان تاثیری نخواهد بود که خیلی‌ها انتظارش را داشتند! در واقع در این زمینه می‌توان گفت که در آینده نزدیک، هوش مصنوعی نیز مانند نویسندگی، کارگردانی و بازیگری جزو عوامل اصلی سینما خواهد بود.

به گزارش سرویس ترجمه شفقنا از نشریه اینترنتی ساینس‌فوکوس؛ فیلمسازان از همان آغازین روزهای تاریخ سینما رابطه خوبی با جلوه‌های ویژه داشتند و انواع مختلف آن را تجربه کردند- که اولین و ساده‌ترین مورد آن شامل تمهید ساده‌ای چون توقف دوربین، تعویض بازیگر با یک آدمک و سپس ادامه فیلمبرداری بود که این تمهید [در صحنه‌هایی مانند تصادف] به کارگردان اجازه می‌داد سرنوشتی وحشتناک برای شخصیت روی پرده رقم بزنند.

از آن پس با گذشت زمان روش‌های اجرای جلوه‌های ویژه پیچیده‌تر شدند، انیمیشن، مدل‌ها و عروسک‌های مختلف به کار رفتند تا روی پرده جلوه‌ای از هیولاها و سفینه‌های فضایی به وجود آورند و بعد از آن هم گرافیک کامپیوتری امکان تولید جلوه‌های بصری واقعی‌تر و پیچیده‌تر را فراهم آورد.

اما اجرای گرافیک کامپیوتری با کیفیت فیلم کاری پرزحمت و پرهزینه است. یا بهتر است بگوییم اجرای این صحنه‌ها تا زمان پیدایش هوش مصنوعی مولد کاری پرزحمت و پرهزینه بود!

نخستین نمونه‌های هوش مصنوعی در فیلم‌هایی مانند DALL.E و Firefly نشان دادند که با کمک این تکنولوژی چه تصاویری شگفت‌انگیز را می‌توان بر اساس توضیحات متنی به وجود آورد.

مثلاً کافی است از هوش مصنوعی بخواهید تصویری از یک گربه رقصنده روی طناب محکمی که بین دو آسمان‌خراش کشیده شده به شما بدهد- و درست یک لحظه بعد آن تصویر را در اختیار خواهید داشت.

[کارکرد هوش مصنوعی البته منحصر به این نمی‌شود و] ابزارهای جدید مبتنی بر هوش مصنوعی امکان ویرایش سریع تصاویر و فیلم را نیز فراهم می‌کنند. به عنوان مثال آن‌ها به شما اجازه می‌دهند بدون نیاز به فیلمبرداری مجدد لباس شخصیت یا چیزی را در پس‌زمینه تصویر تغییر دهید یا حذف کنید. این ابزارها حتی این امکان را به وجود می‌آورند که حالت یا سن بازیگر را هم تغییر دهید. کلون‌های هوش مصنوعی یا همان دیپ‌فیک‌ها حتی از این هم فراتر رفته و به عنوان مثال آواتارهای واقع‌گرایانه‌ای تولید می‌کنند که با تقلید کامل از بازیگران واقعی، شخصیت‌هایی کاملاً تخیلی را با صدا و حرکات و شمایلی کاملاً متقاعدکننده روی پرده خلق می‌کند.

آیا می‌توان همه این کارها را با گرافیک کامپیوتری نیز انجام داد؟ بله، البته به شرطی که یک سری از هنرمندان بااستعداد گرافیک کامپیوتری ماه‌ها یا حتی سال‌ها وقت و پول داشته باشند که روی این تصاویر کار کنند. در واقع تفاوتی که هوش مصنوعی ایجاد می‌کند بیشتر شامل زمان و هزینه می‌شود و به بیانی دیگر با کمک هوش مصنوعی می‌توان جلوه‌های ویژه با کیفیتی مشابه فیلم را فوراً و در لحظه تولید کرد.

متن کامل این مطلب را اینجا بخوانید