شناسهٔ خبر: 69794340 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: رادیو فردا | لینک خبر

رهبر کرۀ شمالی خواستار «توسعۀ نامحدود» تسلیحات اتمی کشور خود شد

صاحب‌خبر -

کیم جونگ‌ اون رهبر کرۀ شمالی بار دیگر برای مقابله با آنچه «تهدیدات آمریکا و هم‌پیمانانش» خواند، خواستار توسعۀ «نامحدود» جنگ‌افزار هسته‌ای کشورش شد.

این سخنان کیم جونگ‌ اون که روز دوشنبه ۲۸ آبان‌ماه منتشر شد،‌ نخستین موضع‌گیری تند و علنی پیونگ‌یانگ علیه واشینگتن، از زمان پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده، حدود دو هفتۀ پیش محسوب می‌شود.

به گزارش خبرگزاری رسمی کرۀ شمالی، رهبر این کشور روز جمعه ۲۵ آبان‌ماه در نشستی با مقام‌های نظامی کشورش،‌ از برنامۀ آمریکا برای به‌روزرسانی استراتژی بازدارندگی هسته‌ای‌اش در کنار کرۀ جنوبی و تقویت همکاری‌های نظامی سه‌جانبه میان واشینگتن، سئول و توکیو به تندی انتقاد کرد.

او این روند را ایجاد «ناتوی آسیایی» نامید و گفت که این امر باعث افزایش تنش و بی‌ثباتی در منطقه می‌شود.

کیم جونگ اون همچنین با انتقاد از حمایت آمریکا و متحدانش از اوکراین در مقابل روسیه، آنها را متهم کرد که از کی‌یف به عنوان دستاویزی برای اعلام جنگ به روسیه و گسترش نفوذ نظامی ایالات متحده استفاده می‌کنند.

رهبر کرۀ‌ شمالی گرچه هنوز اشارۀ مستقیمی به حمایت تسلیحاتی از مسکو و «اعزام سربازان کشورش به روسیه» برای مقابله با اوکراین نکرده است، اما در ماه‌های اخیر با تأکید بر ایدۀ «جنگ سرد نوین»، روابط سیاسی و نظامی پیونگ‌یانگ با مسکو را گسترش داده است.

کرۀ شمالی در سایۀ جنگ روسیه و اوکراین، توسعۀ تسلیحات هسته‌ای‌اش را شتاب بخشیده و در حال حاضر، علاوه بر موشک‌هایی که کرۀ جنوبی را هدف گرفته‌اند، به موشک‌های بالستیک قاره‌پیمایی که می‌توانند به خاک ایالات متحده برسند هم مجهز شده است.

رویکرد ترامپ در مقابل کیم

انتخاب مجدد دونالد ترامپ به ریاست جمهوری ایالات متحده، باعث افزایش گمانه‌زنی‌هایی دربارۀ احتمال ازسرگیری گفت‌وگوهای دیپلماتیک بین واشینگتن و پیونگ‌یانگ شده است. اما برخی کارشناسان،‌ با اشاره به تحولات چند سال اخیر در وضعیت امنیتی منطقه و جهان می‌گویند بازگشت «سریع» به شرایط سال ۲۰۱۸ بعید به نظر می‌رسد.

دونالد ترامپ در دورۀ اول ریاست جمهوری‌اش، سه بار در سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ با کیم جونگ‌اون دیدار کرد؛ اما در پی عدم توافق بر سر برچیده‌شدن تحریم‌های آمریکا در مقابل کوچک‌تر‌شدن برنامۀ هسته‌ای و موشکی پیونگ‌یانگ، این تلاش‌ها بی‌ثمر ماند.

کرۀ شمالی از آن زمان هرگونه گفت‌وگوی معنادار با واشینگتن و سئول را متوقف کرده و آزمایش‌های موشکی و رزمایش‌های هسته‌ای‌اش را افزایش داده است.

با گره‌خوردن مذاکرات هسته‌ای پیونگ‌یانگ و واشینگتن، کیم‌ جونگ‌اون ضمن کنارگذاشتن برنامه‌های قبلی با هدف «آشتی دو کره»، تلاش کرده که از جمله با توسل به تهدید مستقیم کرۀ جنوبی به حملۀ اتمی، فشارها بر سئول را افزایش دهد.

رهبر کرۀ شمالی همچنین بر شدت جنگ‌‌ روانی و جنگ الکترونیک علیه همسایۀ جنوبی افزوده است؛ از جمله از طریق ارسال هزاران بالن محتوی زباله به سمت جنوب و تلاش برای ایجاد اختلال در سیگنال‌های موقعیت‌یاب در بزرگترین فرودگاه کرۀ جنوبی.

سئول روز دوشنبه ۲۸ آبان‌ماه هم از عبور تعدادی دیگر از بالن‌های کرۀ شمالی از مرز خبر داد. طی شش ماه اخیر، پیونگ‌یانگ نزدیک به هفت هزار بالن حاوی زباله و فضولات را راهی جنوب کرده است؛ اقدامی که گرچه در مواردی منجر به آسیب‌های مادی شده، اما تاکنون جراحتی برجای نگذاشته است.

این بالن‌ها در عین حال، تاکنون دست‌کم دو بار در مجتمع ریاست جمهوری کرۀ جنوبی فرود آمده‌اند؛ موضوعی که باعث نگرانی‌هایی دربارۀ آسیب‌پذیری اماکن کلیدی و حساس این کشور شده است.