شناسهٔ خبر: 69791705 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

عقب نشینی متصرفان غیر قانونی اراضی ملی و منابع طبیعی در تکاب 

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری تکاب گفت:با همکاری دستگاه قضایی و بخشدار تخت سلیمان و عوامل منطقه برابر تبصره یک ماده ۵۵ زمین‌های تصرف شده از متصرفان غیر قانونی خلع ید شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،جواد نصیری رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری تکاب در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت:با همکاری دستگاه قضایی و بخشدار تخت سلیمان و عوامل منطقه برابر تبصره یک ماده ۵۵ زمین‌های تصرف شده از متصرفان غیر قانونی خلع ید شد.

نصیری افزود: طرفین با ابراز ندامت زمین‌های مذکور را مجدد با نصب تابلو جزو اراضی ملی و منابع طبیعی شناخته و اقدامات حراستی آن را عهده دار شدند.

وی گفت: منطقه از نگاه عامه مردم مکانی مقدس محسوب شده و اداره منابع طبیعی نیز ۳۰ هکتار از محدوده را بصورت مستمر پایش و با نصب سه دستگاه دوربین نظارتی رادیویی و مخابراتی تحت نظر و قرق خویش دارد.

سلطانی بخشدار تخت سلیمان نیز گفت: متأسفانه تعرض‌هایی به اراضی و منابع طبیعی منطقه روی داده بود که با شناسایی افراد و با پیگیری‌های قضایی خوشبختانه محدوده‌های تصرف شده باز پس گرفته شد.

سلطانی افزود: از مردم خصوصا کشاورزان منطقه انتظار می‌رود در صورت ادعای مالکیت زمین‌های این محدوده خود سرانه عمل نکرده و با ارائه مدارک و مستندات پیگیر امر شده تا مشکلات مشابه پیش نیاید.

امین محمودیان کارشناس امور اراضی اداره منابع طبیعی و آبخیز داری تکاب گفت: درخت کهن پیرآغاجی در محدوده‌ای رشد کرده که از حیث عوامل توپوگرافی در وضعیت بسیار عالی قرار دارد.

 محمودیان افزود: این محدوده طبیعی علاوه بر بارندگی بالای ۳۰۰ میلیمتری سالانه و مقاومت آن در برابر آشفتگی‌های طبیعی بسیار مستعد بوده و قدرت برگشت پذیری بالایی دارد و همین امر موجب تمایز آن با مناطق دیگر و عمر ۱۶۰۰ ساله درخت پیر آغاجی این محدوده شده است.

وی گفت: باتوجه به اینکه این منطقه آخرین ذخیره گاه گونه ارس در کشورمان است می‌طلبد تا اقدامات حفاظتی جدی تری در آن اعمال شود.

فهمیده احمدی کارشناس آبخیزداری اداره منابع طبیعی و آبخیز داری تکاب گفت: بافت خاکی منطقه از نوع بافت سیلتی لومی بوده و ساختمان خوبی داشته و خاک حاصلخیزی است.

وی گفت: با قرق بندی این محدوده در صورت وقوع تخریبی در آن خوشبختانه در اثر قرق بندی شاهد برگشت پذیری آن به حالت اولیه خواهیم شد.

تعدادی از اهالی نیز که بالای ۵۰ سال سن داشتند با نقل از نیاکان خود منطقه و محدوده قرار گیری درخت ۱۶۰۰ ساله را مکانی مقدس دانسته و بر پایش و حراست از آن تأکید کردند.