شناسهٔ خبر: 69787724 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه دنیای‌اقتصاد | لینک خبر

خبرویژه

توضیحات آملی لاریجانی درباره لوایح مربوط به FATF

آیت‌الله آملی لاریجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، خطاب به فعالان اقتصادی بخش خصوصی با بیان اینکه FATF بیش از ۴۰مورد را شامل می‌شود، افزود: FATF یک قرارداد بین طرفین یا اطراف نیست یک کار متحد و اقدام مشترک است. ما همه قوانین مورد نظر آنها را نداریم و از ۴۲مورد ۴۰مورد آن در کشور در حال انجام است. آنها تصویب چهار قانون مادر را از ما می‌خواستند که دو قانون آن در داخل تدوین و تصویب شد و دو قانون هم هنوز به تصویب نرسیده است.

صاحب‌خبر -

من روی این قوانین کار کردم و موافق تصویب پالرمو بودم و به دوستان هم گفتم. دلیلش این است که به لحاظ فنی، من معتقد بودم که ما حق تحفظ داریم؛ چون به لحاظ کنوانسیون‌های بین المللی ما حق تحفظ می‌توانیم داشته باشیم در جایی که مخالف ماهیت قرارداد نباشد. درباره CFT البته تامل دارم، چون عناوینی در متنش آمده که ممکن است نهاد‌های بین‌المللی بخواهند اینها را علیه ما به کار ببرند؛ ولی آن هم شاید قابل حل باشد. دستگاه‌هایی همچون شورای عالی امنیت ملی باید در این زمینه کار کنند. به نظر من در صورت برطرف شدن خطری که به آن اشاره شده، تصویب این مورد هم امکان‌پذیر است. منتها به لحاظ شکلی اینکه مجمع الان می‌تواند ورود کند یا نه، قابل بحث است. با آقای دکتر پزشکیان هم صحبت اجمالی کردیم که ببینیم راهی برای برون‌رفت پیدا می‌شود یا نه؟

وی گفت: ولی نکته مهمی که الان مطرح است و شما هم می‌توانید نظر بدهید این است که آیا پذیرش FATF در فضایی که تحریم هستیم آن‌قدر اثرگذار هست یا نه؟ فرض کنید این مساله را حل کنیم، سوئیفت هم حل بشود، در زمانی که آنها دلار را برای ما تحریم کردند چه رهاوردی دارد؟ با اینکه اصل تحریم‌ها نسبت به حاکمیت و دولت بوده، اما آمریکایی‌ها بخش خصوصی را که با دولت همکاری می‌کند هم معمولا تحت فشار می‌گذارند و تهدید یا تطمیعشان می‌کنند و نمی‌گذارند. در بستر تحریم که آمریکایی‌ها بر شرکت‌های خصوصی برای همکاری نکردن با ایران فشار می‌آورند، تصویب FATF آیا به ما کمک چندانی می‌کند یا نه؟ این را باید مصلحت‌سنجی کرد. اگر واقعا مصلحتش محرز باشد دوستان ما در مجمع حتما مخالفت نمی‌کنند. اینها مسائل واقعی است. با شعار هم حل نمی‌شود. باید مسائل کل کشور را ملاحظه کرد. اینکه همه مشکلات کشور را هم به گردن حل نشدن مساله FATF بیندازیم، کار عاقلانه و منصفانه‌ای نیست./خبرگزاری صدا‌و‌سیما