به گزارش ایسنا، پیشتر گزارش شد که ممنوعیت ورود هواپیمای «اسحاق هرتزوگ»، رئیس رژیم صهیونیستی به حریم هوایی ترکیه برای سفر به باکو باعث لغو سفر از پیش برنامه ریزی شده او به جمهوری آذربایجان و مانع شرکت وی در نشست آب و هوایی ۲۰۲۴ شده است.
اکنون، خبرگزاری «آناتولی» ترکیه به نقل از سه مقام ترک گمانهزنی رسانهها درباره تصمیم آنکارا برای جلوگیری ورود هواپیمای هرتزوگ به حریم هوایی ترکیه را تأیید کرد.
از طرفی، رسانه آمریکایی «المانیتور» نیز به نقل از منابع ترک گزارش کرد که پیش از سفر برنامهریزی شده هرتزوگ به باکو، رژیم صهیونیستی درخواست کسب مجوز ورود هواپیمای رئیس رژیم اشغالگر به حریم هوایی ترکیه را داده بودند، اما آنکارا با درخواست تلآویو مخالفت کرده است.
منابع رژیم صهیونیستی پیشتر علت لغو سفر هرتزوگ به باکو را «دلایل امنیتی» توصیف کرده بودند.
شنبه منابع رژیم صهیونیستی از لغو مشارکت رئیس این رژیم در کنفرانس آب و هوایی در جمهوری آذربایجان خبر دادند و روزنامه عبری معاریو نوشت که مشارکت رئیس رژیم صهیونیستی در نشست کاپ ۲۹ به دلایل امنیتی لغو شده است.
خبرگزاری الجزیره در ادامه گزارش ادعایی خود و برای اثبات این موضوع که اردوغان بازی دوگانهای را در پیش گرفته، مینویسد: در دهه 1990، زمانیکه روابط نظامی بین ترکیه و اسرائیل آغاز شد، این همکاریها عمدتا بهعنوان گامی استراتژیک برای تقویت قدرت نظامی ترکیه تلقی میشد.
منابع آذربایجانی نیز گزارش کردند که تلاشهای باکو برای کسب مجوز از سوی آنکارا برای سفر هرتزوگ با شکست روبرو شده است.
پیشتر، «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه اظهار داشت که کشورش هیچ رابطهای با رژیم صهیونیستی ندارد.
از شروع جنگ غزه در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون، او به یکی از منتقدین اصلی رژیم صهیونیستی تبدیل شده است.
رئیس جمهور ترکیه، هفته گذشته و پس از بازگشت از سفرهای خود به عربستان سعودی و جمهوری آذربایجان به خبرنگاران گفت: کشوری که شدیدترین واکنش را به جنایات اسرائیل در جهان نشان داد و ملموسترین گام را در این زمینه از جمله توقف تجارت برداشت، بدون شک ترکیه است.
او پیشتر خواستار منزوی شدن رژیم صهیونیستی در سطح بینالمللی شده بود تا این رژیم «به تجاوزات خود به نوار غزه و لبنان پایان دهد.»