رسانه صهیونیستی در مقالهای با اشاره به تفاوت آشکار در اظهارات «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی درباره درگیریهای غزه و لبنان، پیشبینی کرد که نتانیاهو قصد دارد جنگ لبنان را خاتمه دهد، اما نمیخواهد از غزه خارج شود.
به گزارش هاآرتص، در پسزمینه نبردهای طولانیمدت بین رژیم صهیونیستی و حزبالله که به صورت روزانه و تقریباً در تمام طول روز رخ میدهند، مذاکرات فشردهای نیز با هدف دستیابی به آتشبس میان ۲ طرف در جریان است که آمریکا یکی از میانجیگرهای آن است.
حزبالله و دولت لبنان حاضر نیستند توافقی را بپذیرند که بر اساس آن، همه تواناییهای نظامی حزبالله را از مناطق نزدیک به مرز خارج شود و در مقابل صهیونیستها اجازه داشته باشند بهطور مستقل از زور استفاده کنند.
به گزارش هاآرتص، اکثر مقامات ارشد ارتش رژیم صهیونیستی امیدوارند جنگ با حزبالله زودتر به پایان برسد، با این امید که دیگر درگیریهای این رژیم در منطقه نیز سریعتر خاتمه یابد و شاید در فرایند آزادسازی اسرای صهیونیست هم گشایشی اتفاق بیفتد.
در مقابل، برخی از مقامات صهیونیستی بر این باورند که تلاش برای حصول توافق با حزبالله هنوز یک خواست ناپخته است، زیرا آنها میدانند با وجود ترور رهبران و ضرباتی که به قدرت نظامی حزبالله وارد کردهاند، این گروه همچنان توان نظامی بالایی داشته و میتواند در آینده نزدیک خطرآفرین باشد.
دستهی دوم از مقامات صهیونیست خواستار انجام حملات عمیقتر به تاسیسات حزبالله هستند، از جمله عملیات زمینی تا نزدیکی رودخانه لیتانی و عملیات هوایی تا بیروت. آنها باور دارند با انجام چنین حملاتی میتوانند در برابر حزبالله لبنان به یک نوع از قدرت بازدارندگی دست یابند.
فشار آمریکا و نظامیان صهیونیست
هاآرتص با اشاره به تفاوت فاحش در اظهارات نتانیاهو درباره جنگ غزه و جنگ لبنان، گزارش داد که به نظر میرسد نخستوزیر رژیم صهیونیستی بر خلاف غزه که در آنجا به دنبال اهدافی رویایی است، در لبنان به دنبال پایان جنگ باشد.
در این گزارش آمده است: «در غزه، نتانیاهو همچنان موضع سختگیرانهای اتخاذ میکند و حتی در برخی مواقع از پیروزی کامل دم میزند – که البته برخی از حامیان او هم نسبت به آن تردید دارند. اما در مورد لبنان، او وعدههای کمتری میدهد و به نظر میرسد که در جبهه شمالی، او در فکر پایان دادن به جنگ است.»
به گزارش این رسانه، تمایل احتمالی نتانیاهو به پایان جنگ لبنان میتواند دلایل مختلفی داشته باشد، از جمله لزوم کاهش فشار بر یگانهای ذخیره و معافیت دوباره یهودیان فوق ارتدوکس. از سوی دیگر، به نظر میرسد «دونالد ترامپ» رئیسجمهور منتخب آمریکا پایان جنگ لبنان را در اولویت خود قرار داده و نتانیاهو ناچار است تا حدی رضایت او را جلب کند.
هاآرتص با اشاره به اینکه نتانیاهو سعی دارد فشار را از روی نیروهای ذخیره برداشته و جنگ غزه را با سربازان این ارتش ادامه دهد، برای چندمین بار تاکید کرد که نخستوزیر رژیم صهیونیستی به دنبال یک جنگ بیپایان در غزه بوده و قصد ندارد از این باریکه خارج شود.
نتانیاهو از توافق برای آزادسازی اسرای صهیونیست خودداری کرده است، زیرا نگران است که در صورت امضای این توافق، متحدان راست افراطیاش از کابینه ائتلافی خارج شده و او را از قدرت ساقط کنند. او ظاهراً تخمین میزند که این جناح فوق افراطی به فشار برای حضور دائمی نیروهای نظامی رژیم صهیونیستی در غزه ادامه خواهد داد و این در حالی است که آمادهسازیها برای ازسرگیری شهرکسازیها در غزه و بیرون راندن فلسطینیان - دستکم از شمال غزه - ادامه دارد.
به گزارش هاآرتص، اینها همه در حالی است که ممکن است ترامپ با تمامی این طرحها مخالف باشد، زیرا گرچه او دولتش را از چهرههای حامی رژیم صهیونیستی پر کرده، اما بهشدت بهدنبال عادیسازی روابط عربستان با رژیم صهیونیستی است، امری که صدها میلیارد دلار فروش تسلیحات برای صنایع آمریکایی به همراه خواهد داشت. «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان سعودی بارها تاکید کرده است که عادیسازی، مستلزم پذیرش راهکار ۲ دولتی از سوی نخستوزیر رژیم صهیونیستی است.
فشار بر سربازان ذخیره
اداره نیروی انسانی ستاد کل ارتش رژیم صهیونیستی دادههای تکاندهندهای منتشر کرده که نشان میدهد این ارتش فوراً به ۱۰ هزار سرباز اضافی، از جمله ۷۵۰۰ جنگجو نیاز دارد، زیرا تعداد زیادی از نظامیان صهیونیست در جنگهای ۱۳ ماه گذشته کشته و مجروح شدهاند.
ارتش رژیم اشغالگر راه چاره را در فراخواندن یهودیان فوق ارتدوکس به ارتش میداند، اما این امر بهکندی پیش میرود، زیرا یهودیان مقاومت میکنند و چندین رهبر روحانی فوق ارتدوکس تهدید به استعفا کردهاند. از سوی دیگر، ائتلاف حاکم در رژیم صهیونیستی به این دسته از افراد وابسته است و نتانیاهو برای بقای خود در قدرت، باید آنها را راضی نگه دارد.
فشار بسیار زیادی روی نیروهای ذخیره رژیم صهیونیستی قرار دارد و دادهها نشان میدهد که ۵۴ درصد از نیروهای ذخیره که از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ فراخوانده شدهاند، بیش از ۱۰۰ روز خدمت کردهاند. همچنین ۱۸ درصد از آنها بیش از ۲۰۰ روز در جنگ بودهاند و توان ادامه دادن ندارند.
آمار وحشتناکی که توسط ارتش رژیم صهیونیستی منتشر شده نشان میدهد یک چهارم از تلفات نیروهای نظامی این رژیم را افسران تشکیل دادهاند و از این تعداد، حداقل ۶۳ نفر، فرمانده گردان بودهاند. این یعنی تعداد زیادی از فرماندهان نظامی جوان رژیم صهیونیستی به هلاکت رسیدهاند و ارتش رژیم اشغالگر حالا باید برای جایگزین کردن آنان، به نیروهای ناپخته و تازهکار ترفیع درجه بدهد./ایسنا