جمهوریت –تفریغ بودجه ۱۴۰۲ نمایندگان را نسبت به تخلفات آگاهتر کرد
فتح الله حسینی نماینده مردم سرپل ذهاب، قصر شیرین و گیلانغرب در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم، گزارش تفریغ بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور و قرائت آن توسط رئیس کل دیوان محاسبات در صحن علنی مجلس را قابل تقدیر دانست و گفت: این گزارش نمایندگان را از تخلفات شکل گرفته آگاهتر کرد و متخصصین مجلس خصوصاً اعضای کمیسیون تلفیق امکان بهرهمندی از یافتههای گزارش در بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ را دارند و بررسی لایحه را تسهیل میبخشد.
وی افزود: قطعاً گزارشی که دیوان محاسبات ارائه داد، نباید رها شود و باید کمیتهای تشکیل شود تا تخلفات بودجهای، خصوصاً کوتاهی و قصور مدیران و مسئولین بررسی و بر اساس مقررات اعمال قانون شوند.
قدردانی نماینده مردم بناب در مجلس از جامعیت گزارش تفریغ بودجه ۱۴۰۲
نماینده مردم بناب در مجلس با قدردانی از جامعیت گزارش تفریغ بودجه ۱۴۰۲ درباره قرائت گزارش تفریغ بودجه ۱۴۰۲ اظهار داشت: ارائه گزارشهای تفریغ سنواتی، پیش از بررسی لایحه بودجه به مجلس میتواند بر شناسایی نقاط ضعف و قوت در فرآیند بودجهریزی اثرگذار باشد.
حجت الاسلام و المسلمین محمد باقری نماینده مردم بناب در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با ایسنا، خاطر نشان کرد: خوشبختانه گزارش ارائه شده از جانب دیوان محاسبات درخصوص تفریغ بودجه ۱۴۰۲، بسیار جامع و کامل بود. در عین حال این نگرانی نیز وجود دارد که با توجه به قرائت گزارش تفریغ، بیش از ۴۰ درصد از پیش بینی های صورت گرفته در قانون بودجه محقق نشده اند که باید برای رفع آن در سالیان آتی، تدبیر کرد.
نماینده مردم بناب در مجلس دوازدهم با تاکید بر واقع بینی و فاصله گرفتن از آرمان گرایی در فرآیند بودجه ریزی، گفت: شایسته است تا از زحمات تلاشگران عرصه تفریغ بودجه در دیوان محاسبات کشور جهت ارائه زودهنگام و جامع آن، قدردانی نمود.
گزارش دیوان محاسبات درباره تفریغ بودجه سال ۱۴۰۲ ارزشمند بود
رضا علیزاده نماینده مردم ورزقان و رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، در ارزیابی گزارش تفریغ بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور گفت: گزارشهای دیوان محاسبات کشور از لحاظ ارزیابی عملکرد قانون بودجه سالانه بسیار حائز اهمیت است و گزارش تفریغ ارائه شده توسط آقای دستغیب نیز برای نمایندگان مجلس بسیار ارزشمند بود.
وی عملکرد دیوان محاسبات کشور را به ویژه در سالهای اخیر که فعالتر و ریزبینتر شده است، قابل تقدیر ارزیابی کرد و افزود: دیوان محاسبات کشور یکی از ارکان اساسی در مجلس شورای اسلامی و چشم نظارتی آن است و باید ارتباط بین دیوان محاسبات و مجلس بسیار تنگاتنگ باشد تا از گزارشهای این نهاد نظارتی برای بهبود قوانین استفاده کنیم.
گزارش تفریغ بودجه ۱۴۰۲ در مقایسه با گذشته، رشد کیفی محسوسی داشت
نماینده مردم تاکستان در مجلس شورای اسلامی گفت: کیفیت گزارش تفریغ بودجه سال ۱۴۰۲ در مقایسه با گذشته، رشد کیفی محسوسی داشت.
عباس بیگدلی در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص ارائه زودهنگام گزارش تفریغ بودجه سال ۱۴۰۲ در صحن علنی، گفت: باید از تمامی کارشناسان، مدیران و دستاندرکاران تهیه گزارش تفریغ بودجه در دیوان محاسبات کشور قدردانی کرد که با دقت نظر مضاعف و پیش از سررسید قانونی، این گزارش را تقدیم مجلس کردند.
وی در ادامه تاکید کرد: گزارشهای خوبی از جانب دیوان محاسبات تهیه شده و باید این نهاد نظارتی در برخورد با تخلفات و ترک فعلها، از ابزارهای قانونی خود جهت اعمال مجازاتها و تنبیهات بازدارنده استفاده کند.
نماینده مردم تاکستان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: گزارش تفریغ اخیر دیوان محاسبات در مقایسه با سالیان گذشته، حاکی از جامعیت و رشد کیفی آن است و امیدواریم در سالهای آینده نیز کیفیت گزارشها در مقایسه با گذشته، همواره ارتقا یابد.
سرعت دیوان محاسبات کشور در تحویل گزارش تفریغ قابل قدردانی است
عضو هیات رئیسه مجلس با بیان اینکه سرعت دیوان محاسبات کشور در تحویل گزارش تفریغ قابل قدردانی است، گفت: عدم تاخیر در ارائه گزارش تفریع بودجه (حسابرسی کلی عملیات مالی دولت و نتیجه اجرای بودجه) به تدوین بودجه با کاهش نواقص بودجه کمک میکند و مجلس پیگیر اقدام نظارتی دیوان محاسبات با افراد متخطی در انحرافات بودجهای است.
عباس پاپیزاده بالنگان در گفت وگو با خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به ارائه به موقع گزارش تفریغ بودجه (حسابرسی کلی عملیات مالی دولت و نتیجه اجرای بودجه) سال ۱۴۰۲ توسط دیوان محاسبات کشور، گفت: یکی از مهمترین وظایف دیوان بهعنوان بازوی نظارتی مجلس تفریغ بودجه است اما تاخیر در ارائه گزارش تفریغ بودجه سالانه یکی از ایرادات مهمی است که همیشه به این دیوان وارد بود، تا جایی که گاهی این تاخیر تا ۲ سال طول میکشید که دیوان محاسبات در یک اقدام مناسب این مسئله را حل کرد.
نماینده مردم درفول در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نیاز است برای بررسی لایحه بودجه سالانه از کم و کیف تفریغ بودجه سال قبل مطلع شویم، افزود: اطلاع از وضعیت نواقص، کسری و ناترازی بودجه سالهای گذشته برای بررسی دقیقتر لایحه بودجه سالهای آینده بسیار حائزاهمیت است اما سالهای گذشته به دلیل تاخیر در ارائه گزارش تفریغ چنین منابعی در اختیار نمایندگان نبود.
وی توضیح داد: امسال همزمان با بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴، گزارش تفریغ بودجه سال ۱۴۰۲ نیز به موقع به مجلس ارائه شد که به تدوین قانونی با نواقص کمتر کمک خواهد کرد چراکه عوامل تاثیرگذار در ناترازی بودجه، میزان شفافیت و جا به جایی بین بخش تملک دارایی و بخش هزینهای که آسیب جدی برای بودجه است- با کمک ارائه به موقع گزارش تفریغ بودجه مورد بررسی قرار خواهند گرفت، بنابراین این سرعت دیوان محاسبات در تحویل گزارش تفریغ قابل قدردانی است.
عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی خبر داد: همچنین قرار است جلسه دیگری در مجلس با موضوع نحوه برخورد دیوان محاسبات با افرادی که در بحث بودجه یا کم کاری یا ترک فعل کرده و از انحرافات بودجهای جلوگیری نکردند برگزار شود، چراکه باید دیوان مشخص کند؛ چقدر توانسته مسئولان حوزه بودجهریزی را پاسخگو کند.
توسلی: گزارش تفریغ سال ۱۴۰۲، صادقانه، دقیق و صریح بود
نماینده بهار و کبودرآهنگ در مجلس با قدردانی از زحمات دست اندرکاران تهیه گزارش تفریغ بودجه ۱۴۰۲ در دیوان محاسبات کشور، گفت: گزارش تفریغ سال ۱۴۰۲، صادقانه، دقیق و صریح بود.
فتح الله توسلی نماینده بهار و کبودرآهنگ در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با فارس، با قدردانی از زحمات دست اندرکاران تهیه گزارش تفریغ بودجه ۱۴۰۲ در دیوان محاسبات کشور، بیان داشت: گزارش تفریغ قرائت شده از جانب دکتر دستغیب در صحن علنی مجلس، افزون بر اینکه صادقانه، دقیق و صریح بود، حاوی مواردی از اوضاع عدم رعایت قوانین بودجه ای در کشور بود که باید مورد بررسی جدی قرار گیرد.عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در ادامه تصریح نمود: تقاضای مجلس از دیوان محاسبات و دادستان این بازوی نظارتی قوه مقننه آن است که با هرگونه ترک فعل، هزینه کردهای بلاوجه و خلاف قانون، بدون هیچگونه اغماضی برخورد کنند.نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ با بیان اینکه ارائه گزارش تفریغ بودجه پیش از تصویب لایحه بودجه سال آینده، به مثابه زنگ هشداری برای نمایندگان مجلس جهت مداقه بیشتر قانون بودجه سنواتی است، اظهار داشت: اشاره دکتر دستغیب به تدوین همزمان آیین نامه های اجرایی با لایحه بودجه از طرف دولت، از جمله نکات مهمی است که باید مدنظر نمایندگان مجلس شورای اسلامی قرار گیرد.
نائب رئیس کمیسیون تلفیق بودجه:
گزارش تفریغ سال ۱۴۰۲ بسیار خوب و کامل است
صدیف بدری نائب رئیس کمیسیون تلفیق بودجه سال ۱۴۰۴ مجلس شورای اسلامی، در گفت و گو با فارس در ارزیابی گزارش تفریغ بودجه ۱۴۰۲ گفت: دیوان محاسبات کشور این گزارش را از بعد بررسی کلیه بندها، تبصرهها و مبالغ جدول های قانون بودجه تهیه کرده است که گزارش بسیار خوب و کاملی است.
وی افزود: خوشبختانه چندین سال است که دیوان محاسبات کشور گزارش تفریغ
بودجه را به موقع و قبل از بررسی لایحه بودجه در مجلس ارائه میدهد که برای رفع ایرادات و انحراف از قانون بودجه و همچنین ارزیابی عملکرد دولت و بستن منافذ دررفت از قانون مفید خواهد بود.
همچنین خبرگزاری فارس درباره ی نفریغ بودجه ۱۴۰۲ نوشت :
گزارش تفریغ بودجه؛ از حسابرسی ۴۲۰۰ دستگاه تا برگزاری ۴۵ جلسه
دیوان محاسبات کشور برای تهیه و تایید گزارش تفریغ بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور، ضمن برگزاری ۴۵ جلسه، از ۴۲۰۰ دستگاه اجرایی حسابرسی کرد.
گروه سیاسی خبرگزاری فارس: گزارش تفریغ بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور اخیرا از سوی دیوان محاسبات کشور منتشر شد که مورد تقدیر بسیاری از نمایندگان مجلس قرار گرفت.
رویکردهای دیوان محاسبات در تهیه گزارش تفریغ بودجه ۱۴۰۲
بر اساس آنچه در گزارش آمده، تحول در تفریغ بودجه ۱۴۰۲ در راستای اصلاح ساختار بودجه کشور، تمرکز بر افزایش قابلیت بهرهبرداری گزارش تفریغ بودجه به منظور تصمیمگیریهای اقتصادی در مجلس و دولت، ارائه بستههای سیاستی همراه با گزارش تفریغ بودجه ۱۴۰۲ با هدف کمک به مدیریت بهینه منابع مالی کشور و تمرکز بر آسیبشناسی زنجیره جریان منابع مالی کشور با هدف ارائه راهکار به دستگاههای اجرایی در راستای گرهگشایی و حل مشکلات مردم و توجه به نظارت تسهیلگرانه و اعتمادآفرین، کارآمد و اثربخش از منابع عمومی کشور در گزارش تفریغ بودجه کشور از رویکردهای تحولی دیوان محاسبات کشور در تهیه گزارش تفریغ بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور است.افزایش سرعت عمل در راستای کاهش زمان گزارشگری تفریغ بودجه ۱۴۰۲، اصلاح و بروزرسانی استانداردها و چارچوبهای تفریغ بودجه ۱۴۰۲ با هدف افزایش عمق و دقت بررسیها، تمرکز بر افزایش انضباط مالی و شفافیت بودجه شرکتهای دولتی و شبه دولتی و تأثیر اقتصادی آن در کشور نیز از دیگر رویکردهای دیوان محاسبات در تهیه این گزارش عنوان شده است.
سیداحمدرضا دستغیب ۲۲ آبان سال جاری در جلسه علنی مجلس در توضیح گزارش دیوان محاسبات درباره تفریغ بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور گفت که همواره در تدوین گزارش تفریغ بودجه توجه ما به اصلاح ساختار بودجه است لذا تمرکز بر آسیب شناسی جریان مالی کشور از جمله مواردی است که در گزارش تفریغ بودجه مورد توجه قرار گرفته است.رئیس دیوان محاسبات، افزایش قابلیت بهرهبرداری و ارائه بستههای سیاستی همراه با گزارش تفریغ و تمرکز بر آسیب شناسی زنجیره جریان مالی کشور را از موضوعاتی دانست که در رویکرد جدید دیوان محاسبات در تهیه گزارش تفریغ مورد توجه قرار می گیرد.
نمای کلی فرآیند تهیه و تایید گزارش تفریغ بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور
برایتهیه و تایید گزارش تفریغ بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور از دستگاههای اجرای بسیاری حسابرسی شده و جلسات مختلفی برگزار که مجموع اقدامات انجام شده در ادامه آمده است: – تعداد احکام قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور: ۴۴۷ بند و جز– طول دوره فرآیند تهیه و بررسی گزارش تفریغ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور: ۲۱۰ روز– تعداد جلسات برگزارشده هیأت عمومی دیوان محاسبات کشور: ۴۵ جلسه – تعداد گزارشهای حسابرسی عملکرد بندها و اجزای تبصرههای قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور: ۱۲,۱۱۵ گزارش– تعداد دستگاههای اجرایی حسابرسی شده: ۴۲۰۰ دستگاه
فرآیند تهیه گزارش تفریغ بودجه
در اجرای اصل (۵۵) قانون اساسی و بند (ب) ماده (۳۶) قانون دیوان محاسبات کشور فرآیند تهیه گزارش تفریغ بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور به شرح زیر صورت گرفت:۱ – تهیه چارچوب پیشنهادی ۴۴۷ بند /جزء و جداول پیوست ها و ارسال آن به کلیه واحدهای حسابرسی جهت اعلام نظر ۲- ابلاغ چارچوب گزارشگری احکام پس از اعلام نظر دادستان، معاونین فنی، مستشاران، حسابرسان کل و مدیران کل استانها و شروع عملیات تفریغ بودجه ۳- تهیه ۱۲،۱۱۵ گزارش حسابرسی عملکرد بندها و اجزای تبصره های قانون بودجه بر اساس چارچوب و دستور العملهای ابلاغی از ۴،۲۰۰ مرکز هزینه یا وصول درآمد پس از تبادل اطلاعات و بررسی چند جانبه با دستگاههای اجرایی ذی ربط ۴ _ بررسی گزارشهای واصله از واحدهای حسابرسی (تعداد ۴۷۵ گروه حسابرسی در ستاد و استانها) در اداره کل تلفیق تفریغ ۵-بررسی و طرح ۴۴۷ گزارش تلفیقی احکام قانون بودجه در (۴۵) جلسه هیأت عمومی دیوان محاسبات کشور و تایید آن در اجرای بند (ب) ماده (۳۶) قانون دیوان محاسبات در مجموع طی (۲۱۰) روز
۶-تطبیق و اظهار نظر نسبت به صورتحساب عملکرد بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور با نتیجه بررسی حسابها، اسناد و مدارک دستگاههای اجرایی طبق ماده (۱۰۴) قانون محاسبات عمومی کشور و صورتحساب ارسالی توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی دولت بند (ج) تبصره (۱۹) قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور۷_تهیه خلاصه گزارش از تفریغ احکام و گزارش های حسابرسی و اهم یافته ها برای قرائت در مجلس شورای اسلامی۸_ تهیه برش استانی (۳۱ گزارش) و برش دستگاهی (۳۵ گزارش) از تفریغ بودجه سال ۱۴۰۲۹_ اعلام موارد تخلف و انحراف به دادسرای دیوان محاسبات کشور طبق ماده (۱۰۴) قانون محاسبات عمومی کشور توسط حسابرسان کل و دیوان محاسبات استانها
ویژگیهای گزارش تفریغ بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور
۱) پوشش زنده خبری کلیه جلسات هیات عمومی تفریغ بودجه برای اولین بار به صورت علنی در صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران۲) درج چکیده گزارش تفریغ هر تبصره در ابتدای آن۳) درج جدول تطبیقی هریک از احکام بندها/اجزای تبصرههای ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۲ در ذیل هریک از بندها شامل:مقایسه با تفریغ بودجه سال ۱۴۰۱مقایسه با لایحه بودجه سال ۱۴۰۲مقایسه با قانون بودجه سال ۱۴۰۳ذکر ماهیت دائمی و سالانه بودن و بودجهای و غیربودجهای بودن احکام۴) تهیه و تدوین گزارش تفریغ بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور به صورت موضوعی در قالب ۲۲ مجلد شامل:۲۰ جلد گزارش تفریغ تبصرههایک جلد گزارش تفریغ ماده واحده یک جلد گزارش تفریغ بخشی از تبصره (۱) که براساس نظر مراجع ذیصلاح دارای طبقهبندی است.
تعداد بندها و اجزاء تبصرههای قانون بودجه سنواتی ۱۳۹۴ الی ۱۴۰۴
بیشتر بخوانید:
- تاکید دیوان محاسبات کشور بر توجه ویژه به بودجه حوزه محیط زیست
- ورود دیوان محاسبات به اجرای کامل نسخه الکترونیک
- تاکید رئیس کل دیوان محاسبات کشور بر شفاف سازی بیشتر در عملکرد صندوق توسعه ملی
- اسامی ۲۸ متقاضی تصدی ریاست دیوان محاسبات
- دستغیب با ۲۱۱ رای نمایندگان،رئیس دیوان محاسبات شد
- پیشنهاد دستغیب به روسای دیوان محاسبات کشورهای جهان درباره ی غزه
- گزارش دیوان محاسبات از تخصیص اعتبارات مصارف عمومی دولت
- آغاز جلسات هیات عمومی دیوان محاسبات کشور برای تهیه گزارش تفریغ بودجه