به گزارش خبرگزاری حوزه از یاسوج حجت الاسلام حمزه پیش قدم دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان کهگیلویه وبویراحمد ظهر امروز در کارگروه بانک ها و بیمه ها با استناد به آیه ۱۱ سوره حج "خَسِرَ الدُّنْیا وَالآخِرَةَ ذلِک هُوَ الْخُسْرَانُ الْمُبِینُ"؛ گفت: مفهوم "خَسِرَ الدُّنْیا وَالآخِرَةَ" را با توجه به سوره عصر می توان دقیق تر بررسی کرد.
حجت الاسلام پیش قدم با بیان اینکه اسلام، دینی است که برای تمام ابعاد زندگی انسان برنامه معرفی می کند تا وی را از دچار شدن به خسران نجات دهد، ابراز داشت: لذا در بعد زندگی اجتماعی، انسان ها مهمترین نقش را در محیط و حاکمیت ایفا می کنند.
نقش حاکمیت در جلوگیری از خسران چیست
وی با اشاره به اینکه قوانین حکومتی یکی از عوامل مهمی است که در عدم خسران انسان نقش به سزایی دارند، افزود: حاکمیت ها باید در این زمینه به گونه ای عمل کنند که هم برای مردم و به تبع آن برای حاکمیت، خسارت ها به حداقل ممکن برسد.
حجت الاسلام پیش قدم در ادامه قانون بیمه را، یکی از راهکارهای جبران خسارت مردم و بهترین یار و کمک کار مردم در حوادث و بلایا دانست و گفت: خدمات بیمهها قابل تقدیر است.
این مسئول فرهنگی به خدمات قابل توجه صنعت بیمه اشاره کرد و در ادامه به عوامل مؤثر در ضرر کرد بیمه اشاره کرد و گفت: بیمه پرداختی های زیادی دارد و بخش اعظم این پرداختی ها به دلیل حوادث جاده ای است که تحت تاثیر سه عامل مهم یعنی؛ صنعت خودرو سازی، جاده ها و راه های مواصلاتی و از همه مهمتر رفتار و فرهنگ رانندگی است که این سه عامل مهم، بیشترین بار مالی را برای صنعت بیمه ایجاد نموده است.
وی با ابراز امیدواری گفت: شناخت دقیق از میزان اثرگذاری این سه عامل و اصلاح آن می تواند مانع این ضرر و زیان به صنعت بیمه باشد.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان کهگیلویه و بویراحمد در ادامه با انتقاد از صنعت بیمه که در مسیر جذب رقابتی است؛ اما در مسیر اصلاح و فرهنگ سازی اقدامی انجام نمی دهند بیان کرد: چرا نباید صنعت بیمه، خود مانع ضرر کرد در این زمینه باشد؟ آیا وظیفه من است که اصلاح رفتار رانندگی را فرهنگ سازی کنم؟ تنها با جرائم سنگین نمی توان مانع از بروز حوادث شد. چقدر از جرائم اخذ شده صرف تولید برنامه هایی جهت فرهنگ سازی رانندگی صحیح و اصولی می شود.
وی اظهار کرد: آیا تاکنون صنعت بیمه برای اصلاح وضعیت خودرو و جاده ها قدمی برداشته یا فقط به نقش واسطه گری خود ادامه می دهد؟ اصلاح این رفتار باید مطالبه و فرهنگ سازی شود. در نگاه شریعت "خسران" به معنای منکر تلقی می شود و از نگاه ما باید در این زمینه که منکر تخصصی است.
تاکید بر تهیه پیوست فرهنگی- اجتماعی و اجرایی کردن آن
این مسئول فرهنگی بر ضرورت تهیه پیوست فرهنگی- اجتماعی و اجرایی کردن آن، در جهت جلوگیری از خسارت های صنعت بیمه تاکید کرد و گفت: با فرهنگ سازی حوادث به حداقل ممکن میرسد و در جهت اصلاح منکراتی که به وقوع حوادث مختلف از جمله گرفتن جان انسان ها می انجامد قدم های شایسته ای برداریم و به تبع آن از خسارت های صنعت بیمه جلوگیری شود.
تبدیل شدن بسیاری از بانک ها به بنگاه های اقتصادی
حجت الاسلام پیش قدم در ادامه به موضوع معروف ها و منکرات تخصصی بانک ها اشاره کرد و گفت: خدمات بانک در تسهیل، رونق و رفاه کار مردم بر کسی پوشیده نیست اما امروز به اسم سپرده به نظر ما منکر بزرگی در حال رخ دادن است که سود و منفعت سرمایه های خاموش و راکد مردم برای بانک هاست که نتیجه آن هم بر کسی پوشیده نیست، تبدیل شدن بسیاری از بانک ها به بنگاه های اقتصادی که با پول مردم اقدام به سرمایه گذاری های کلان، خرید املاک نجومی و ... می نمایند.
این مسئول فرهنگی تصریح نمود: منکر از نگاه ما موضوعاتی است که بیان شد و باید اصلاح شود، منکرات فقط به رفتار و برنامه مردم بر نمی گردد، بلکه منکرات مهمتر در حوزه اداری است که حتما باید اصلاح شود، چرا که منشا منکرات اجتماعی گاهی همین منکرات اداری و حاکمیتی است که نیاز است در این مطالب جدی تر باشیم.
عنوان