روزنامه ایران از برخوردهای سیاسی با مساله FATF به شدت انتقاد کرده است.
به گزارش ایران، موضوع FATF مثال خیلی خوب است که نشان میدهد چطور یک مسأله اساسی و مرتبط با منافع ملی، دچار سیاسی کاری شده و به ابزار رقابتهای جناحی تبدیل میشود. شاهد برخورد جناحی و سیاسی کاری با FATF این حقیقت است که در دولت احمدینژاد، یک موضوع مطلوب است که شورای عالی امنیت ملی و وزارت اقتصاد آن را پیگیری میکنند. در دولت روحانی، ورق برمی گردد و FATF که دیروز برای کشور خوب و ضروری بود، به یک منکر ملی و موضوع دعوای سیاسی باهدف زمینگیر کردن دولت تبدیل میشود. بعد که دولت مرحوم رئیسی روی کار میآید، همان FATF که در دولت روحانی زشت و ناپسند بود، ناگهان خوب و ضروری تشخیص داده میشود و وزارت اقتصاد آن را پیگیری میکند. اما با آغاز به کار دولت مسعود پزشکیان، بازهم FATF تغییر ماهیت میدهد و یک بار دیگر به یک منکر سیاسی و ملی تبدیل میشود.
این روزنامه افزوده است: واقعاً چطور میشود که یک مسأله واحد، در دولتهای مختلف، تعابیر و معانی متفاوت مییابد؟ چطور ممکن است که یک موضوع ثابت به نام FATF در دولتهای مختلف، برای کشور معانی مختلف داشته باشد؟ آنچه مسلم است، اینکه خود FATF و الزامات و لوازم انجام آن، ثابت هستند. یعنی چه دولت احمدینژاد باشد، یا روحانی، دولت مرحوم رئیسی باشد یا پزشکیان، در اصلِ موضوع FATF تغییری اتفاق نمیافتد. یعنی اینکه در هر دولتی، باز هم باید به شاخصهای بیش از چهلگانه آن عمل کرد، باز هم باید تکلیف لوایح پالرمو و سی.اف.تی را مشخص کرد و مانند اینها. بنابراین، تنها چیزی که در رابطه با FATF تغییر میکند، دولتهای جمهوری اسلامی ایران هستند. به این ترتیب، مشخص میشود مواضع منتقدان یا مخالفان سرسخت FATF به خود FATF مرتبط نمیشود. بیشتر و بالاتر از هرچیز، اینکه آنان در رابطه با FATF چه موضعی بگیرند، به این بستگی دارد که در جمهوری اسلامی ایران، کدام دولت با چه رویکردهای سیاسی یا چه وابستگیهای اجتماعی درحال فعالیت است. بسته به نوع دولت، آنان هم موضع خود را درقبال FATF بازتنظیم میکنند.
روزنامه ایران نوشته است: اگر نظرات کارشناسان نشان داد که با پیوستن به FATF حتی یک واحد به منافع ملی ایران اضافه میشود، طبیعی است که تصمیم گیران سیاسی باید به نفع آن یک واحد ارزش افزوده برای منافع ملی تصمیم بگیرند؛ در غیر این صورت، تداوم این فرآیند که FATF به ابزاری برای رقابت جناحی، زمین زدن دولتها و به محاق بردن روابط اقتصادی کشور تبدیل شود، آن هم صرفاً به این دلیل که یک یا چند نفر با یک دولت مخالف هستند و نمیتوانند موفقیت آن را ببینند، نامش میتواند رقابت جناحی باشد، اما آسیب درازمدت آن متوجه مردم و جمهوری اسلامی ایران خواهد شد.