ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران، درباره املاک روزنامه همشهری گفت: هر سال شرکتها و سازمانهای شهرداری تهران گزارش حسابرسیشان را ارائه میکنند. امسال صورتهای مالی روزنامهی همشهری در شورا قرائت شد. حسابرس نکاتی را مطرح کرد و یکی از سؤالاتی که شورا از طریق خانم سلیمانی داشت، در رابطه با ملکی در لواسان بود که آن را ارزان فروختهاند. من هم مطرح کردم که چند مورد از املاک از جمله در شیراز و خرم آباد به فروش رفته است.
به گزارش انتخاب، او افزود: در مورد سؤال خانم سلیمانی که با تأکید آقای اقراریان مواجه شد، مدیرعامل همشهری مطرح کرد که اصلاً ملکی در لواسان نداشتیم، اما سند را که آقای اقراریان نشان داد، گفتند بله سند داشتهایم، اما در دورهی قبل فروخته شده و باقیماندهی پول آن در این دوره واریز شده است. البته صحبت من را تأیید کردند که چند ملک را در شیراز و خرم آباد فروختهاند، اما به جای آن دستگاه چاپ خریدهاند. در رابطه با ملک لواسان باید تحقیقات بیشتری انجام شود.
وی در رابطه با پیگیریهای شورای شهر پس از وقوع اتفاقات بیان کرد: خبررسانی وظیفهی ما نیست، وظیفهی ما تذکر است. خبررسانی وظیفهی روابط عمومی هاست. در مورد تابلوهای موزهی امام علی، دو ماه قبل از تذکر در صحن شورا، به سازمان فرهنگی نامه زدم که طبق گزارشها، تابلوهای ارزشمندی را امانت دادهاید و تابلوها برنگشتهاند. بعد از دو ماه عدم پاسخ سازمان فرهنگی، در صحن شورا تذکر دادم که رسانهها آن را پیگیری کردند و دستگاه قضایی هم ورود کرد.
او افزود: واقعیت این است که ما ابزار نظارتی کافی را از طریق قانون نداریم. گفتهاند وظیفهی شورا، نظارت است و یکی از این ابزار حسابرسی هاست. اطلاعاتی که از طریق مردم و یا کارمندان شهرداری به ما میرسد و یا بازدیدهای میدانی که خودمان داریم، ما از این راهها نسبت به چالشهای شهر مطلع میشویم. شورای ششم بیشترین تذکر را نسبت به تمامی ادوار به شهردار داده است.
این عضو شورای شهر دربارهی انتقادات شورا به شهرداری اظهار داشت: بیشترین انتقاد و ابهام شورا در رابطه با املاک شهرداری است. خانم سلیمانی هم تحقیق از املاک شهرداری را مطرح کرده است. باید نسبت به املاک شهرداری تهران شفافسازی صورت بگیرد. قراردادهای شهرداری با برخی از وزارت خانهها نیز ابهام مطرح است. در قرارگاه مسکن مشخص شد قراردادهای شهرداری با مؤسسات مختلف به مرحلهی اجرا درنیامده است.
او افزود: یکی دیگر از موارد مورد ابهام کمیسیون ماده ۵ است. البته طرح این کمیسیون باید در شورای عالی شهرسازی تصویب شود تا شفافیت در این زمینه صورت بگیرد. در زمینهی جذب و استخدام در شهرداری نیز باید شفافیت صورت بگیرد و مکاتبات زیادی هم داشتیم.
امانی اضافه کرد: الان پشت پرده استخدامها صورت میگیرد و از طریق شرکتهای تأمین نیروی انسانی این کار انجام میشود. مثلاً در حوزهی مترو راهبر قطار به شکل غیررسمی نیرو جذب میکنند، درحالیکه باید فراخوان بزنند و آزمون برگزار شود، سپس مراحل جذب ادامه یابد.
امانی دربارهی عدم اقناع اعضا توسط شهردار در جلسهی سؤال گفت: تا جاییکه ما مطلع هستیم، شورای شهر رسما و کتباً به رئیس شورا اعلام کردند که از پاسخهای شهردار قانع نشدهاند. اعضایی که قانع نشدند باید مشخص کنند که میخواهند این مسیر را ادامه دهند یا خیر!