شناسهٔ خبر: 69777096 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: میراث آریا | لینک خبر

اگر داشته‌هایمان را مکتوب نکنیم، میراث‌مان به تاراج می‌رود/ در حوزه میراث‌فرهنگی خروجی برای آینده نداشته باشیم کار پوچی کرده‌ایم

رئیس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری گفت: زمانی که نتوانیم داشته‌هایمان را مکتوب کنیم، نمی‌توانیم میراث‌فرهنگی را حفظ کنیم. اگر داشته‌هایمان را مکتوب نکنیم، میراث خاک خواهد خورد و تاراج خواهد شد.

صاحب‌خبر -

به‌گزارش میراث‌آریا، مصطفی ده‌پهلوان رئیس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری روز شنبه 26 آبان، در مراسم رونمایی از تازه‌های نشر پژوهشگاه به مناسبت هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، در سخنانی اظهار کرد: خیلی سخت است که کوتاه در مورد کتاب صحبت کنیم. در حوزه میراث‌فرهنگی اگر خروجی برای نسل آینده نداشته باشیم، کار پوچی کرده‌ایم. بسیار میمون است که همزمان با هفته کتاب و کتابخوانی روز جهانی کودک را نیز جشن می‌گیریم.

او بیان کرد: ابوالفضل بیهقی در تاریخ بیهقی آورده است؛ مرد آنگاه آگاه شود که نوشتن گیرد و بداند پهنای کار چیست؟ تمدن و مدنیت از زمانی آغاز شد که نوشتن آغاز شد، پس نوشتن و خواندن مقوله‌های بسیار مهمی هستند که باید با انتقال آن به نسل آینده پاسداران خوبی برای کشورمان باشیم. من نزدیک به بیست سال است که به حوزه کودک و نوجوان بسیار امیدوارم و فکر می‌کنم اگر آنان را تقویت کنیم، ضامن‌های خوبی برای کشورمان تربیت کرده‌ایم.

ده‌پهلوان در ادامه گفت: اکنون جهل میراثی در کشور زیاد است و جا دارد که بر روی حوزه کودک و نوجوان کار کنیم. باغ نگارستان را علی‌رغم مخالفت‌ها در دانشگاه تهران راه‌اندازی کردیم. هم‌اکنون نیز کار را با 40 کارشناس حوزه کودک و نوجوان آغاز کردیم و ادامه دادیم. در پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری چنین افتخاری را داریم که در کنار سایر موارد به حوزه کودک و نوجوان نیز بپردازیم.

ده‌پهلوان افزود: نکته‌ای که وجود دارد این است، تا زمانی که نتوانیم داشته‌هایمان را مکتوب کنیم، نمی‌توانیم میراث فرهنگی را حفظ کنیم. اگر داشته‌هایمان را مکتوب نکنیم، میراث خاک خواهد خورد و تاراج خواهد شد. باید بتوانیم میراث فرهنگی را به زبان کودک منتقل کنیم. باید به فناوری‌های جدید و هوش مصنوعی بیندیشیم و نشر را به آن سمت ببریم و به آینده امیدوار باشیم. باید برای نسل آینده فضا و بستر خوبی را فراهم کنیم.

رئیس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری خاطرنشان کرد: عناوین جدیدی با تلاش مولفان و مترجمان در سال جاری منتشر شد که تلاش آنان را تحسین می‌کنم، جامعه علمی نباید از داشته‌های میراثی خالی باشد.

انتهای پیام/