به گزارش اقتصادنیوز، بازار ارز در نخستین روز هفته در سایه عوامل داخلی و فصلی، نوسانات متعددی را تجربه کرد و قیمت دلار و درهم امارات در محدودههای کلیدی حمایتی و مقاومتی معامله شدند تا روند اصلاح زمانی بازار تداوم پیدا کند.
همزمان با تداوم تعادل نسبی در عرضه و تقاضای ارز و اقدامات بازارساز برای مدیریت بازار، برخی معاملهگران وضعیت بازار را گیجکننده توصیف کردند. به باور آنها، در پی پیچیدگی شرایط سیاسی در خاورمیانه و ابهامات پیرامون مذاکرات، فعالان بازار احتیاط بیشتری را سرلوحه کار خود قرار دادهاند تا شفافتر شدن اوضاع، از تصمیمگیریهای جدی خودداری میکنند.
«تقاضای فصلی ناشی از نزدیک شدن به پایان سال میلادی»، «رشد نرخ دلار نیما» و «شرایط اقتصادی مرتبط با کسری بودجه» از جمله عواملی بودند که مانع کاهش شدید قیمتها در بازار روز شنبه شدند.
با این حال، بازار رسمی در روز شنبه همچنان مسیر متفاوتی نسبت به بازار غیررسمی دنبال کرد و در شرایطی به معاملات پایان داد که دلار با رشد قیمت همراه شد، اما یورو کاهش یافت. بر اساس گزارش مرکز مبادله ایران، نرخ دلار با افزایش نسبت به روز گذشته به ۵۱ هزار و ۷۶۵ تومان رسید و حواله دلار (نرخ نیما) نیز با رشدی به ۵۰ هزار و ۴۰۴ تومان معامله شد. در مقابل، قیمت یورو مبادلهای بدون تغییر نسبت به روز پنجشنبه روی رقم ۵۴ هزار و ۶۱۲ تومان ثابت ماند، اما حواله یورو با افزایش به ۵۳ هزار و ۱۷۶ تومان رسید. همچنین، نرخ درهم امارات در مرکز مبادله به ۱۴ هزار و ۹۵ تومان و حواله درهم به ۱۳ هزار و ۷۲۴ تومان اعلام شد.
بازار غیررسمی نیز شاهد نوسانات محدود قیمت دلار در محدوده هفته گذشته بود. قیمت دلار تهران در روز شنبه تغییر چندانی نداشت و تنها ۲۰۰ تومان نسبت به روز پنجشنبه افزایش یافت. با این حال، فاصله قیمتی تتر و این اسکناس در مقایسه با معاملات آخرین روز کاری هفته گذشته، بیشتر شد و حباب تتر که هفته گذشته به مقادیر دو رقمی رسیده بود، در حدود ۷۶۲ تومان تثبیت شد.
قیمت درهم امارات نیز روز گذشته حرکت رفت و برگشتی داشت و معاملات را با نرخ ۱۸ هزارو ۷۰۰ تومان آغاز کرد و در نیمه اول روز با روندی صعودی تا مرز ۱۸ هزار و ۸۶۰ تومان پیش رفت. اما در نیمه دوم معاملات، این روند معکوس شد و درهم به محدوده ۱۸ هزار و ۶۸۰ تومان بازگشت و در نهایت با قیمت بازگشایی بسته شد. براساس بررسی اقتصادنیوز، حباب دلاری درهم نیز در میانه روز به حوالی ۷۰۰ تومان رسیده بود که بعد از عدم همراهی دلار با این نوسان درهم، کاهشی شد و به ۲۵۵ تومان رسید.
در بازار رمزارزها نیز در روز شنبه شاهد نوسان محسوس قیمت بیتکوین و تتر بودیم. قیمت بیتکوین در روز گذشته عقب نشست و از مرز ۸۹ هزار و ۹۲۱ دلار به ۸۸ هزار و ۷۴۱ دلار رسید؛ روندی که در پی «فشار فروش» و «ابهام در سیاستهای جهانی» شکل گرفت. قیمت تتر نیز افزایش یافت و این رمزارز بالاتر از دلار در سطح قیمتی ۶۹ هزار و ۸۸۵ تومان معامله شد.
همزمان با رشد قیمت بیتکوین و ثبت رکوردهای جدید، اختلاف قیمت تتر و دلار افزایش یافت و روز شنبه این شکاف به هزار تومان رسید.
بر این اساس، نوسان مثبت بازار رمزارزها زمینه را برای ظهور کلاهبرداران جدید فراهم کرده است که با تبلیغ سودهای کلان و فروش توکنهای جعلی، به هک کیف پول کاربران میپردازند و داراییهایشان را سرقت میکنند. همچنین برخی معاملهگران نسبت به آینده صرافیهای رمزارزی داخلی نگران هستند و معتقدند که با بزرگتر شدن این صرافیها، امکان درگیری با مسائل مالیاتی افزایش خواهد یافت.
با این حال، براساس پیگیری خبرنگار اقتصادنیوز، معاملهگران فنی معتقدند محدوده حمایتی کلیدی قیمت درهم امارات در سطح ۱۸ هزار و ۶۵۰ تومان قرار دارد و در صورتی که این سطح حمایتی شکسته شود، احتمال کاهش قیمت به محدوده ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان قوت خواهد گرفت؛ مرزی که به عنوان حمایت مهم بعدی در نظر گرفته میشود.
از سوی دیگر، محدوده مقاومتی اصلی درهم نیز در سطح ۱۸ هزار و ۸۸۰ تومان قرار دارد و اگر قیمت از این سطح عبور کند، رشد قیمت تا محدوده ۱۹ هزار تومان محتمل است.
در نهایت تحلیلگران پیشنهاد میکنند معاملهگران به واکنش قیمت در این محدودهها توجه کنند، چرا که شکست هر یک از این سطوح میتواند جهت حرکت بازار را در کوتاهمدت تغییر دهد. نوسانات ارز و تقاضای حوالهای دلار نیز به عنوان عوامل مؤثر بر قیمت درهم در روزهای آینده در نظر گرفته میشود.
با این همه، براساس پیگیری خبرنگار اقتصادنیوز از معامله گران فنی، قیمت دلار تلاش میکند تا از محدوده مقاومتی خود عبور کند؛ هدفی که در صورت تحقق میتواند نوسان مثبت این اسکناس را تمدید کند.