رئیس پارک و علم و فناوری گیلان از اشتغال زایی برای بیش از دو هزار نفر در پارک و علم و فناوری گیلان خبر داد و افزود: تاکنون حدود دو هزار نفر در شرکتهای دانش بنیان این استان مشغول به کار شده اند.
مهدیه سادات شاهمرادی: امیر ملکپور، رئیس پارک و علم و فناوری گیلان با تاکید بر این نکته که این پارک تنها پارک فناوری مستقر در استان است گفت: بزرگترین معضلی که کارآفرینان این استان با آن روبرو هستند مساله تامین فضای کار و قیمت بالای آن است. اکنون این موضوع دغدغه وزارت علوم هم هست تا بتواند با تامین هزینه مناسب و یا قرار دادن فضای کارگاهی برای شرکتهای دانش بنیان این معضل را برطرف کند.
امیر ملکپور، رئیس پارک و علم و فناوری گیلان
او به خبرگزاری سینا گفت: اکنون مدت ۵ سال است که ریاست این مرکز را بر عهده دارم و در این مدت تلاش کردیم تا زیرساختهای لازم برای تامین فضای مورد نیاز شرکت های دانش بنیان را فراهم کنیم. اکنون مقدمات این امر فراهم شده اما تا رسیدن به نتیجه نهایی زمان لازم است.
رئیس پارک علم و فناوری استان گیلان از تعداد بالای اشتغال زایی در این پارک سخن گفت و افزود: تاکنون حدود دو هزار نفر در شرکتهای دانش بنیان این استان مشغول به کار شده اند. بیشتر این افراد در حوزه آیتی فعالیت میکنند. همچنین تعداد بالایی از آنها در حوزه شیمی و نانو تکنولوژی مشغولند.
ملک پور درباره فرصت های فناوری استان گیلان گفت: به دلیل موقعیت جغرافیایی و فرصتهای گردشگری در استان گیلان، زمینه اجرای طرحهایی در حوزه صنایع خلاق و گردشگری را فراهم کردیم. شهر رشت در مرکز استان گیلان از سال ۲۰۱۵ به عنوان شهر خلاق خوراک شناخته شده است و این تمهید در نامگذاری باعث شده تا در صنایع خلاق مانند چادر شب بافی، حصیر بافی و همچنین تولید غذاهای متنوع زمینههای خوبی را ایجاد شود.
این استاد دانشگاه توضیح داد: صنایع نرم و خلاق، حوزه جوانی است و برای به ثمر رسیدن طرحها و گردش مالی بالا نیازمند زمان است. با این حال چون بستر بسیاری از طرحهای حوزه گردشگری، صنایع نرم و غذا مبتنی بر حوزه آی تی و نیازمند فعالیت های کامپیوتری و ساخت انیمیشن و غیره است امکان صادرات آنها وجود دارد. بنابراین میتوان با ایجاد شرایط سادهتر نسبت به برخی از شرکتهای صنایع تولیدی دیگر، نسبت به صادرات و توسعه آنها اقدام کرد.
او تاکید کرد: مهمترین عاملی که در حوزه صنایع نرم و خلاق وجود دارد آن است که این صنایع مبتنی بر ظرفیتهای بومی منطقه هستند، به همین دلیل لازم است تا افراد بومی منطقه وارد این حوزه شوند. این در حالی است که در بسیاری از مواقع نگاه این افراد نگاهی سنتی است و لازم است تا آنها را با ادبیات زیست بوم فناوری، مدل های فروش آنلاین و کسب و کار جدید آشنا کنیم. همچنین لازم است تا به آنها دیجیتال مارکتینگ آموزش داده شود تا بتوانند از روش بازاریابی سنتی به سمت حوزههای نوین سوق پیدا کنند. همه این موارد با چالشهای متعددی روبروست زیرا بیشتر با طیف سنتی جامعه مواجه هستیم.
ملکپور درباره کارآمدی قوانین حوزه فناوری توضیح داد: قانون جهش تولید قانون مترقی است که حمایتهای گوناگونی در آن لحاظ شده است. مواردی که در قانون قبلی حمایتی دانش بنیانها نیز مطرح بود موضوعاتی مانند معافیت سربازی حمایتهای گمرکی در قانون قبلی نیز لحاظ شده بود اما بخش مترقی قانون جدید موضوع اعتبار مالیاتی است که در ماده ۱۱ و ماده ۱۳ قانون جهش تولید لحاظ شده است.
بیشتر بخوانید:
در حوزه مطالعات تامین منابع مالی خلا داریم
او تاکید کرد: این قوانین هم مورد توجه ویژه وزارت علوم قرار دارد و هم ما در استان گیلان به دنبال اجرایی کردن آن هستیم اما برای رسیدن به آن زمان لازم است. برای این منظور جلساتی را با ادارات زیر مجموعه وزارت سمت داشتیم تا هم راهکارهای اجرایی کردن بندهای این قانون را بررسی کنیم و هم ذینفعان قانون را از جزییات مسایل مطلع کنیم. گفتنی است این بخش از قانون جدید اولویت خود را بر کالاهای داخلی و کالاهایی که توسط فناوران ایجاد میشود گذاشته است.
گفتنی است که پارک علم و فناوری گیلان از سازمانها و مجموعههای تحت نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است. مجوز این پارک در شهریور ۱۳۸۱ صادر گردیده است. مسئولان پارک علم و فناوری گیلان با تأمین زیرساختهای نرمافزاری و سختافزاری، تصویب اساسنامه و تشکیل شورای تخصصی مرکز رشد در سال ۱۳۸۲ فعالیت خود را بسیار جدی آغاز کردند.
پارکهای علم و فناوری یکی از مجموعههای اجتماعی است که هدف اصلی این مجموعه توسعه نوآوریهای دانشمحور و همچنین حمایت از ایدههای نوین است. این مجموعه با حمایت از محصولات و فناوریهای تولید شده موجب شکوفایی و توسعه موسسات و همچنین شرکتهای دانش بینان میشود. پارک علم و فناوری نقش بسیار زیادی در گسترش اقتصاد جهان دارد و بستر لازم را برای سرمایهگذاری و کارآفرینی در بازارهای جهانی مهیا میکند.