شناسهٔ خبر: 69775171 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

فصل خصومت‌ها در شوراهای حل اختلاف به بهترین شکل محقق می‌شود

نماینده ولی فقیه در استان کرمان، گفت: در شوراهای حل اختلاف، ضمن تعیین تکلیف پرونده‌ها در زمان کمتر، فصل خصومت‌ها نیز بهتر محقق می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن علیدادی‌سلیمانی، صبح امروز در همایش استانی صبر فاطمی (صبر، بخشایش، رضایت)، با اشاره به جایگاه شوراهای حل اختلاف به عنوان یکی از ارکان قوه قضائیه، اظهار داشت: صلح و سازش، همدل کردن افراد، رفع شکاف‌ها و فاصله‌ها از وظایف انسانی، اخلاقی و دینی است که در شوراهای حل اختلاف به صورت ویژه‌تری به این مهم پرداخته می‌شود.

وی ضمن تقدیر از افرادی که سال‌ها ماموریت خود برای توسعه صلح و سازش انجام دادند و از هم اکنون نیز در قالب قانون جدید شوراهای حل اختلاف این مسئولیت را انجام می‌دهند، گفت: قضاوت و داوری در اسلام جایگاه، شان و اجر بالایی دارد و افراد خاص باید در این ماموریت قرار بگیرند و هر فردی نمی‌تواند در این جایگاه قرار بگیرد.

نماینده ولی فقیه در استان کرمان، با اشاره به اینکه در شوراهای حل اختلاف، ضمن تعیین تکلیف پرونده‌ها در زمان کمتر، فصل خصومت‌ها نیز بهتر محقق می‌شود، گفت: اعضای شورای حل اختلاف از زمانی که برای رفع اختلاف حرکت می‌کنند، تا زمانی که این اقدام را انجام داده و باز می‌گردند، مورد عنایت ویژه خداوند متعال بوده و ثواب می‌برند.

در این جلسه حجت‌الاسلام محمدامیر ابراهیمی نیز با اشاره به اولویت‌بندی انجام شده به منظور راه‌اندازی هیئت‌های صلح در تمامی مساجد، اظهار داشت: تاکنون این کانون‌ها در چند مسجد راه‌اندازی شده است تا با حل مشکلات اجتماعی و قضایی مردم با استفاده از ظرفیت‌های این کانون‌ها، حجم ورودی پرونده‌ها به دستگاه قضایی کاهش یابد.

وی با اشاره به اینکه در دوره دوم شوراهای حل اختلاف و با تصویب قانون جدید شوراهای حل اختلاف، این شوراها به عنوان یکی از ارکان قوه قضائیه شناخته شده‌اند، گفت: ایجاد صلح و سازش و توسعه آشتی در بین دل‌های غمدیده و غمزده، راه‌اندازی داوری و میانجیگری، فعال کردن هیئت‌های صلح و فعال‌سازی ستاد صبر در مساجد؛ ماموریت‌های چهارگانه شوراهای حل اختلاف در دوره جدید این شوراها است.

معاون حل اختلاف دادگستری کل استان کرمان، بیان کرد: در دوره کوتاهی که دادگاه‌های صلح در استان کرمان راه اندازی شده است، حدود 700 پرونده به این دادگاه‌ها ارجاع داده‌ایم که برخی از این پرونده‌ها که دعاوی جزئی دارند و تلاش می‌شود این موارد در هیئت‌های صلح مساجد با صلح و سازش ختم شوند.

وی با بیان اینکه طرح هر مسجد یک هیئت صلح از استان کرمان آغاز شده است و باید همت کنیم که این طرح در سطح کشوری مطرح و اجرا شود، افزود: در کنار هر یک از دادگاه‌های صلح، دو شورای حل اختلاف فعال خواهد بود و قضات می‌توانند موارد را جهت صلح و سازش به این شوراها ارجاع دهند.

معاون حل اختلاف دادگستری کل استان کرمان، افزود: تعدادی از اعضای شوراهای حل اختلاف در هیئت‌های صلح حضور می‌یابند و خدمات بزرگتری را به مردم ارائه می‌کنند.

اکبر مختاری، رئیس کل محاکم عمومی و انقلاب کرمان، نیز با اشاره به این مطلب که دادگاه های صلح در استان راه اندازی شده، گفت: در مرکز استان نیز 17 شعبه دادگاه صلح از اول آبان‌ماه راه‌اندازی شده و تاکنون شش هزار و 550 پرونده به این دادگاه‌ها ارجاع شده است.

وی افزود: در صورت ادامه روند کنونی ارجاع پرونده‌ها به دادگاه‌های صلح، ماهیانه بیش از 6 هزار و 500 تا هفت هزار پرونده به این دادگاه‌ها ارجاع می‌شود و این میزان پرونده از توان دادگاه‌های صلح خارج است و برای گرفتار نشدن در یک بحران اجتماعی و قضایی نیاز به همکاری شوراهای حل اختلاف با دادگاه‌های صلح داریم.

رئیس کل محاکم عمومی و انقلاب کرمان، تاکید کرد: دادگاه‌های صلح زمانی موفق می‌شوند که از وجود شوراهای حل اختلاف برای ایجاد سازش در پرونده‌ها استفاده کنند و در قانون جدید شوراهای حل اختلاف نیز راهکارهایی برای ارجاع پرونده‌ها از دادگاه‌های صلح به شوراهای حل اختلاف پیش‌بینی شده است.

به گزارش تسنیم، در این همایش پوستر پویش به احترام حضرت زهرا (س) می بخشم نیز رونمایی شد و صلح یاران برتر استان و بازنشستگان شوراهای حل اختلاف استان نیز تجلیل شدند. در این ایین همچنین از دو خانواده که از خون عزیزان خود گذشته و رضایت داده بودند نیز مورد تقدیر قرار گرفتند.

انتهای پیام/511/

برچسب‌ها: