به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، حجتالاسلام ابراهیم حمیدی صبح امروز در همایش استانی صبر فاطمی (صبر، بخشایش، رضایت) با بیان اینکه قانون جدید شوراهای حل اختلاف، این شوراها را به رسالت اصلی خودشان برای توسعه صلح و سازش بازگردانده است، اظهار داشت: در ابتدای امر تاسیس شوراهای حل اختلاف بنا نبود که این شوراها نسبت به صدور رای اقدام کنند، بلکه باید فرهنگ صلح و سازش را در جامعه نهادینه میکردند.
وی افزود: از ابتدای تاسیس شوراهای حل اختلاف در استان کرمان تاکنون بیش از سه میلیون و 300 هزار پرونده در این شوراها مطرح شده که یک میلیون مورد از این پروندهها به صلح و سازش ختم شده که بسیار با اهمیت و قابل تقدیر است.
رئیس کل دادگستری استان کرمان از اقدامات اعضای شوراهای حل اختلاف استان کرمان تقدیر کرد و گفت: زیبنده نیست که بگوییم در جامعه ما بسیاری از جرائم ناشی از خشونت رفتاری و گفتاری است و از این رو باید از ظرفیت شوراهای حل اختلاف برای توسعه صلح و سازش، رفع اختلافات و توسعه برادری استفاده شود.
وی ضمن اشاره به این مطلب که قضاوت در فرهنگ دینی ما از اهمیت و جایگاه ویژهای برخوردار است، بیان کرد: صلح و سازش از اهمیت ویژهتری نسبت به قضاوت برخوردار است و در دین مبین اسلام نیز بر آن تاکید بسیار زیادی شده است.
حمیدی با بیان اینکه انسان به حکم عقل و دستورات الهی نباید به سمت عداوت و خصومت حرکت کند و در حقیقت ایجاد صلح و سازش، استفاده بهینه از عقل انسان است، افزود: باید برنامهریزی شود تا بدانیم که اصلاح بین الناس و رفع اختلافات بین مردم از چه طریقی به بهترین نحو ممکن محقق میشود و نیل به این هدف، با برگزاری چنین جلساتی امکانپذیر است.
وی با اشاره به اینکه شوراهای حل اختلاف تاسیس شدهاند که فرهنگ مقدس صلح و سازش را در جامعه ما نهادینه کنند، گفت: اعضای شوراهای حل اختلاف افرادی متنفذ، با تجربه، معتمد، ریش سفید و تحصیل کرده هستند و تحت عنوان صلح یار، میانجی گر و غیره میتوانند در جامعه نسبت به توسعه صلح و سازش اقدام کرده و اختلافات و نزاعها را نیز ریشهیابی و حل کنند.
رئیس کل دادگستری استان کرمان ضمن اشاره به این مطلب که با تصویب قانون جدید شوراهای حل اختلاف دادگاههای صلح در کشور و استان کرمان راهاندازی شده است، اظهارداشت: در این دادگاهها اصل بر صلح و سازش است و در کنار هر دادگاه، شوراهای حل اختلاف نیز فعالیت دارند.
انتهای پیام/511/
∎