به گزارش جام جم آنلاین، حسین امامی افزود: این تعداد طرح در شهرستانهای نیشابور، تربت حیدریه، بردسکن، رشتخوار، خواف، زاوه، کوهسرخ، فیروزه، میان جلگه، زبرخان و خوشاب با مشارکت ۷۰ میلیارد ریالی "حاج اکبر ابراهیمی" واقف آبرسان کشور توسط شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی در حال اجراست.
وی اضافه کرد: این طرحها شامل اجرای ۴۶ هزار و ۶۰۰ متر شبکه، ۲۷ هزار و ۷۰۰ متر خط انتقال و تهیه ۶ مخزن ذخیره آب به ظرفیت ۱۰۵ متر مکعب است و با بهره برداری از آنها ۵۷ هزار و ۵۹۳ مشترک روستایی از آب شرب پایدار برخودار میشوند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی گفت: با تاسیس مجمع خیرین استان شاهد اقدامات موثر در حوزه آبرسانی به روستاها و مناطق غیر برخوردار هستیم و ۵۳ خیر و واقف در حوزه آب شرب شهرها و روستاهای این استان مشارکت دارند.
امامی افزود: تاکنون به همت افراد خیر و واقف به بیش از ۴۰۰ روستای محروم با جمعیت ۲۵۱ هزار نفر در ۳۲ شهرستان خراسان رضوی آبرسانی شده است.
هم اینک یک میلیون و ٣٣٠ هزار مشترک در بخش آب و ٢۴۵ هزار مشترک در بخش فاضلاب استان به جز شهر مشهد تحت پوشش این شرکت هستند که جمعیتی سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفری را در شهرها و روستاهای خراسان رضوی به جز مشهد تشکیل میدهند.
٩٨ درصد پهنه شهرستان مشهد در وضعیت «خشکسالی شدید» و ۶٠ درصد از این مساحت در وضعیت «خشکسالی بسیار شدید» است.
هم اکنون از مجموع ۳۷ دشت خراسان رضوی، نیمی در شرایط ممنوعه بحرانی قرار دارد و وجود چاههای غیرمجاز و برداشت بیرویه از منابع آبهای زیرزمینی مهمترین علت بحرانی شدن وضعیت دشتهای استان عنوان شده است.
∎