شناسهٔ خبر: 69772192 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنو | لینک خبر

هشدار درباره نزاع‌های خیابانی | روزنو

آمار پزشکی قانونی در سال 92 نشان می‌دهد که ۶۰۷۳۴۹ نفر برای نزاع به این سازمان مراجعه کرده‌اند. از سال ۱۳۹۲ به بعد نزاع‌های ثبت‌شده روند کاهشی دارند، وضعیتی که تا سال ۱۳۹۶ ادامه پیدا می‌کند و به آمار ۵۴۴۴۷۰ نزاع ثبت‌شده در پزشکی قانونی می‌رسد.

صاحب‌خبر -
روزنو :

گروه اجتماعی: بر اساس اعلام پزشکی قانونی در روز ۱۷۰۰ نفر برای پیگیری نزاع به این سازمان مراجعه می‌کنند. تازه این آمار رسمی است، زیرا برخی افراد هم هستند که به پزشکی قانونی مراجعه نمی‌کنند. گزارش‌ها درباره ضرب و جرح و قتل و خودکشی هم زیاد شده است. علت ناهنجاری‌ها ناشی از عدم کنترل خشونت‌ توسط افراد است که منجر به ضرب و جرح و تشکیل پرونده می‌شود. قرائن و مشاهدات میدانی نشان می‌دهد خشونت‌ در جامعه رو به افزایش است. وقتی جامعه عصبانی است افراد آن نیاز به آموزش و یادگیری مهارت حل مشکلات و نارسایی‌ها را باید داشته باشند. فقر فرهنگی و مشکلات اقتصادی و اجتماعی در خانواده و جامعه باعث خشونت شده است که بعضاً به قتل هم منجر می‌شود. آخرین نمونه آن کشتن یک زن خبرنگار توسط شوهرش در تهران و همچنین کشتن زن دیگری توسط شوهرش با کلنگ در مشهد است. نمونه دیگر خودکشی کیانوش سنجری فعال سیاسی بوده است. وقتی آستانه تحمل افراد پایین می‌آید خشونت و حتی مرگ و خودکشی نیز افزایش می‌یابد. جامعه شناسان و روانشناسان باید راهکار ارائه کنند.

نزاع مقابل امید
آمار پزشکی قانونی در سال 92 نشان می‌دهد که ۶۰۷۳۴۹ نفر برای نزاع به این سازمان مراجعه کرده‌اند. از سال ۱۳۹۲ به بعد نزاع‌های ثبت‌شده روند کاهشی دارند، وضعیتی که تا سال ۱۳۹۶ ادامه پیدا می‌کند و به آمار ۵۴۴۴۷۰ نزاع ثبت‌شده در پزشکی قانونی می‌رسد.

تأثیر حکمرانی بر روان جامعه 
سلامت روان نسبت معکوس با نزاع دارد، اگر سلامت روان جامعه تهدید شود امکان ظهور نزاع هم بیشتر می‌شود. مجید صفاری نیا، رئیس انجمن روانشناسی اجتماعی به خبر آنلاین گفت: «آدم‌ها هرچقدر بتوانند آینده را پیش‌بینی کنند و آینده تحت کنترل آن‌ها باشد از منظر روانی وضعیت مساعدتری را تجربه می‌کنند، در غیر این صورت گرفتار ناسازگاری بازندگی و اختلال روان می‌شوند که نشانه‌های بیرونی آن انواع آسیب‌های اجتماعی، خشونت اجتماعی، خودکشی، افسردگی و اختلالات روانی است.»
تغییر مهمی که سال ۱۳۹۲ رخ داد و سبب پیش‌بینی پذیری آینده شد، پایان دولت محمود احمدی‌نژاد و شروع ایده تغییر در وضعیت سیاسی و اقتصادی کشور بود، ایده‌ای که حسن روحانی در دولت تدبیر و امید آن را پیش برد و با تفاهم برجم و برخی گشایش‌های اجتماعی کمی به آینده جامعه رنگ و بوی امید داد.

افزایش روند نزاع در طول 8 سال
آمار نزاع از سال ۱۳۹۶ به بعد در پزشکی قانونی روند افزایشی دارد، بر اساس آمار پزشکی قانونی نزاع‌ها در سال ۱۴۰۲ به ۵۹۹۳۲۱ مورد می‌رسد، سیر تغییرات به‌گونه‌ای است که مجدد آمار نزاع در جامعه به سال ۱۳۹۲ نزدیک می‌شود. سال ۱۳۹۶ جامعه ایران با حوادث سیاسی، اقتصادی و اجتماعی زیادی مواجه شد، حوادثی که رنگ آینده را برای جامعه نامفهوم و سیاه کرد. از اعتراض و حوادث سال‌ ۱۳۹۶ گرفته تا خروج ایالات‌متحده از برجم و بازگشت تحریم‌های اقتصادی، مسائل مربوط به گران شدن بنزین در سال ۱۳۹۸، اعتراض‌های مربوط به گشت ارشاد و مرگ تلخ مهسا امینی در سال ۱۴۰۱، تورم سال‌های اخیر و ... همگی سبب شدند یک آینده‌ی پرابهام در مقابل فرد ایرانی قرار بگیرد، ابهامی که زمینه‌ساز اختلال در سلامت روان جامعه و افزایش نزاع‌ می‌شود.

رکورد زنی آمار نزاع 
براساس آمار پزشکی قانونی در شش ماه اول سال ۱۴۰۳ آمار مراجعه به این سازمان درباره «نزاع» به این شرح است، زن: ۱۱۰۳۵۹ مورد - مرد: ۲۱۳۰۷۳ مورد - درمجموع: ۳۲۳۴۳۲ مورد. اگر تا انتهای سال آمارهای نزاع به همین پرتعدادی ادامه پیدا کند، سال ۱۴۰۳ در ده سال گذشته بی‌سابقه خواهد شد، می‌توان انتظار داشت آمار نزاع در سال ۱۴۰۳ در مقایسه با سال ۱۳۹۶ که به پایین‌ترین تعداد خود رسیده بود چیزی حدود ۲۰ درصد افزایش داشته باشد. بر اساس آمار پزشکی قانونی روزانه ۱۷۰۰ نفر برای ثبت و پی‌جویی «نزاع» به این سازمان مراجعه می‌کنند. (خبرآنلاین)