شناسهٔ خبر: 69771187 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: فرارو | لینک خبر

صعود «به» جام جهانی یا صعود «در» جام جهانی؟

با توجه به اینکه جام جهانی ۲۰۲۶ با حضور ۴۸ کشور برگزار خواهد شد صعود به این مسابقات نباید به هدف تیم ملی تبدیل شود و تلاش برای افزایش شانس صعود از مرحله گروهی جام جهانی در اولویت خواهد بود.

صاحب‌خبر -

تیم ملی فوتبال ایران برای رسیدن به جام جهانی ۲۰۲۶ در گروه A مرحله سوم انتخابی این مسابقات در قاره آسیا با تیم‌های ازبکستان، قطر، امارات، کره شمالی و قرقیزستان هم گروه است و با توجه به اختلاف امتیازاتی که در حال حاضر بین ایران و ازبکستان با تیم‌های سوم و چهارم گروه یعنی قطر و امارات وجود دارد به نظر نمی‌رسد کار سختی برای صعود به جام جهانی پیش روی ملی پوشان کشورمان باشد.

رقابت‌های انتخابی جام جهانی در قاره آسیا در ۳ گروه برگزار می‌شود و دو تیم اول هر گروه، جواز حضور در جام جهانی را کسب خواهند کرد. تیم‌های سوم هم باید در پلی آف، شانس حضور خود را در جام جهانی امتحان کنند.

در جام جهانی ۲۰۲۶، برای نخستین بار ۴۸ تیم حضور خواهند داشت که در ۱۲ گروه ۴ تیمی تقسیم خواهند شد و از هر گروه دو تیم به مرحله بعد صعود می‌کنند. سه تیم آمریکا، کانادا و مکزیک هم به عنوان میزبان این مسابقات، هم جواز صعود به دور بعد را کسب کرده اند و هم در سید نخست قرار خواهند گرفت.

به این ترتیب در صورتی که ۹ تیم نخست رنکینگ فیفا بتوانند راهی جام جهانی شوند در سید اول قرار خواهند گرفت و تیم‌های دهم بیست و یکم رنکینگ هم در سید دوم حضور خواهند داشت. اما از آنجا که در حال حاضر، مکزیک در رده شانزدهم و آمریکا در رده هجدهم جهان قرار دارند (و اگر تا آغاز مسابقات در همین حد فاصل دهم تا بیست و یکم باقی بمانند) تیم‌های بیست و دوم و بیست و سوم هم این فرصت را خواهد داشت که یکی از تیم‌های سید دوم در گروه بندی جام جهانی باشد.

تیم‌های بیست و چهارم تا سی و پنجم رنکینگ هم در سید سوم جام جهانی قرار می‌گیرند و تیم‌های سی و ششم تا چهل و هشتم هم راهی سید چهارم خواهند شد. از آنجا که کانادا در حال حاضر سی و پنجم جهان است و به واسطه میزبانی در سید اول قرار خواهد گرفت و بعید هم به نظر می‌رسد به جایگاهی بدتر از چهل و هفتم برسد، تیم چهل هشتم رنکینگ فیفا هم در سید چهارم حضور خواهد داشت.

البته این مساله، در صورتی است که همه تیم‌های اول تا چهل و هشتم بتوانند به جام جهانی صعود کنند و در صورتی که هر تعداد تیم نتوانند به جام جهانی برسند، به همان تعداد، تیم‌هایی با رنکینگ بالاتر در سید‌های متناسب با رنکینگ خود قرار خواهند گرفت.

تیم ملی ایران در آخرین رنکینگ فیفا در رده نوزدهم قرار دارد که به این معناست که ملی پوشان ایرانی در صورتی که راهی جام جهانی شوند و بتوانند همین جایگاه را برای خود حفظ کنند می‌توانند در سید دوم قرار بگیرند و این امر، می‌تواند گروهی راحت‌تر را نصیب کشورمان کند تا برای نخستین بار، صعود از مرحله گروهی جام جهانی به کارنامه فوتبال کشورمان افزوده شود.