شناسهٔ خبر: 69770807 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

عضو کمسیون بهداشت و درمان مجلس:

ایجاد دانشگاه جامع در ساری؛ مصوبه‌ای که ۱۷ سال بر زمین ماند

عضو کمسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ایجاد دانشگاه جامع در ساری؛ مصوبه‌ای است که ۱۷ سال بر زمین ماند، گفت: زیرساخت‌های لازم برای تاسیس و شروع به‌کار دانشگاه جامع در مرکز مازندران وجود دارد انتظار داریم با نظر مثبت وزیر علوم  شاهد تاسیس دانشگاه جامع در شهرستان ساری باشیم .

صاحب‌خبر -

شهرستان ساری با بیش از ۵۰۰ هزار نفر جمعیت به‌عنوان مرکز  استان مازندران، نقش مهمی در توسعه استان مازندران و کریدور شمال به جنوب دارد و با داشتن راه‌های هوایی، ریلی، جاده‌ای، پیشینه تاریخی، فرهنگی و علمی بهترین شرایط را برای ایجاد دانشگاه جامع برخوردار است.

اکنون پس از ۱۷ سال مجتمع کشاورزی ساری تنها به دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ارتقا پیدا کرده است و در دولت‌های نهم تا سیزدهم به‌رغم پیگیری‌ها و مصوبات مختلف پروسه ایجاد دانشگاه جامع در شهرستان ساری مسکوت مانده است تنها در ۱۰ اسفند ۱۴۰۲ شاهد افتتاح ساختمان عظیم دانشکده پایه علوم کشاورزی بوده‌ایم اما عملا تاکنون این دانشکده راه اندازی نشده است.

در این میان آیت الله محمدی لائینی نماینده ولی فقیه در استان مازندران در تاریخ ۱۶/۱۱/۱۴۰۲ طی نامه‌ای خطاب به وزیر علوم و تحقیقات فناوری پیرامون ایجاد دانشگاه جامع در مرکز استان تاکید ویژه داشتند.

ایجاد دانشگاه جامع در ساری؛ مصوبه‌ای که ۱۷ ساله بر زمین ماند

اما گزارش‌های میدانی خبرنگار ایسنا بیانگر این است که دانشجویان زیادی به‌دلیل عدم وجود دانشگاه جامع در مرکز استان به ناچار می‌بایست در دانشگاه مازندران-بابلسر تحصیل کنند که در صورت ایجاد دانشگاه جامع در شهرستان ساری می‌توان شاهد حضور دانشجویان فراوانی از مرکز مازندران و سایر شهرها در این دانشگاه باشیم.

در این راستا عالیه زمانی کیاسری نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگویی با ایسنا اظهار کرد: در سال ۱۳۸۵ مصوب سفر دولت نهم به استان مازندران بوده است که در دانشگاه علوم کشاورزی دانشکده مجتمع کشاورزی تبدیل به دانشگاه جامع در مرکز استان شود اما تاکنون ساری بعنوان تنها مرکز استانی است که فاقد دانشگاه جامع است.

وی افزود: در سفر اول رئیس جمهور دولت یازدهم برای تشکیل دانشکده علوم پایه اعتباری تخصیص داده شد که در سفر اول آیت الله شهید رئیسی(دولت سیزدهم) افتتاح ساختمان این دانشکده انجام شد اما متاسفانه سایر فرایندهای آموزشی اعم از جذب دانشجو و فعال سازی رشته‌های مختلف عملی نشده است.

دکتر عالیه زمانی با اشاره به جلسه‌ای که ۲۶ آبان ۱۴۰۳ با وزیر  علوم و تحقیقات، فناوری داشت، تصریح کرد: پیوست ۸ صفحه‌ای پیگیری‌های نماینده ولی فقیه در مازندران «آیت الله محمدی لائینی» و مطالبات مردمی به وزیر علوم و تحقیقات فناوری ارائه شد و همانطور که در جلسه رای اعتماد تنها خواسته ما برای رای مثبت به ایشان ایجاد دانشگاه جامع در مرکز استان بوده است اکنون هم انتظار داریم با نظر مثبت وزیر علوم تحقیقات فناوری شاهد ایجاد هرچه زودتر دانشگاه جامع در شهرستان ساری باشیم .

عضو کمسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، خاطرنشان کرد: در جلسه چند ساعته که با حضور دکتر حاجی بابایی نایب رئیس مجلس شورای اسلامی تشکیل شد؛ مقرر شد ضمن نظر مثبت وزیر علوم تحقیقات فناوری نسبت به ایجاد دانشگاه جامع، این موضوع جدی‌تر از گذشته مورد بررسی قرار گیرد.

نایب رئیس فراکسیون زنان مجلس دوازدهم افزود: زیرساخت‌های لازم برای تاسیس و شروع به‌کار دانشگاه جامع در شهرستان ساری وجود دارد و تنها خلاء برای تاسیس این دانشگاه سازوکارهای آموزشی اعم از پذیرش دانشجویان و فعال کردن رشته‌های تحصیلی در مقاطع مختلف است.

ایجاد دانشگاه جامع در ساری؛ مصوبه‌ای که ۱۷ ساله بر زمین ماند

 یادآور می‌شود؛ تأسیس دانشگاه جامع در ساری مطالبه و مصوبه بر زمین مانده است علیرغم  اینکه طی دهه‌های اخیر شاهد گسترش آموزش عالی در کشور و تأسیس دانشگاه جامع و تخصصی در مراکز استان‌ها و بعضا شهرستان‌های کوچک بوده‌ایم؛ اما نام ساری به‌عنوان مرکز استان مازندران از قلم افتاد.

شهرستان ساری، تنها مرکز استان فاقد دانشگاه جامع است. درصورتی که برخی از مراکز استان‌ها علاوه بر دانشگاه جامع دارای یک یا چند دانشگاه تخصصی مانند دانشگاه صنعتی و هنر نیز هستند. در عین حال حتی مراکز استان‌های تازه تاسیس هم دارای دانشگاه جامع هستند.

در راستای تحقق هدف والای «عدالت آموزشی» در کشور، در سفر دولت نهم به مازندران و در تاریخ شانزدهم آذر ماه سال ۱۳۸۵، مصوب شد مجتمع فنی نوشیروانی بابل به دانشگاه صنعتی و مجتمع کشاورزی ساری به دانشگاه (نه صرفا دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی) ارتقا پیدا کند ولی از آن زمان تاکنون بیش از ۱۷سال می‌گذرد.

حق جوانان مرکز استان است که فرصت تحصیل در شهر آنها وجود داشته باشد و مجبور نباشند به شهرهای اطراف و استان‌های همجوار رفت و آمد کنند، این مهم کمترین خواسته اساتید دانشگاه، پزشکان، فرهنگیان، دانشجویان، اهالی هنر و رسانه است.

انتهای پیام