به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، حمید ملانوری امروز در نخستین شورای عشایری استان همدان در دولت چهاردهم، اظهار داشت: از موضوعات مهم و مورد تاکید دولت بحث مهاجرت از روستا به شهر و از ایل و عشایر به شهر یا حاشیه شهرها است که متاسفانه منجر به پدیده حاشیهنشینی شده و جمعیت عشایر و روستا را کاهش داده است.
وی با اشاره به نقش کلیدی عشایر در تولیدات استان همدان نیز عنوان کرد: بیش از 3 هزار و 800 خانوار که شامل جمعیت 14 هزار نفری هستند عشایر استان همدان را تشکیل میدهند که فقط در تولید گوشت قرمز استان سهم 20 درصدی دارند و اگر بخواهیم دقیقتر نگاه کنیم به این نتیجه میرسیم که در حوزه کشاورزی، صنایع دستی و تولید عشایر قطبیت دارند.
استاندار همدان با بیان اینکه 54 هکتار از مراتع استان در اختیار عشایر است، عنوان کرد: بنابر آمار مستندی که ارائه شد 30 هزار تن سالانه ظرفیت تولید گوشت توسط عشایر است که 470 هزار راس دام سبک را در اختیار دارند.
ملانوری افزود: نقش عشایر همچنین در تامین امنیت غذایی که دغدغه دولت است بسیار موثر میباشد و برای رسیدن به این مهم نیاز است عشایر و روستاییان به خاستگاه و جایگاه اصیل خویش برگردند.
وی با بیان اینکه ارزشمندترین افراد، تولیدکنندگان هستند، عنوان کرد: ما به عنوان مدیران و مسئولان استان باید دستگیر عشایر باشیم و آنها را به مسیری هدایت کنیم که موضوعات و مشکلاتشان حل شود.
استاندار همدان با تاکید بر اینکه اشتغال و معیشت نیاز اصلی هر جامعه محلی اعم از عشایر، روستا و شهری است، گفت: پنج نیاز اساسی اشتغال، معیشت، آموزش، سکونت، امنیت و سلامت باید برای جوامع ما مهیا شود و برای همین نیاز داریم دستگاههای متولی در این زمینه برنامه مدون داشته باشند.
ملانوری با بیان اینکه باید به دنبال افزایش جمعیت روستا و عشایر باشیم، بیان کرد: عدد حاشیه نشینی در شهرها روبه افزایش است که نگران کننده شده بنابراین باید تلاش شود جوامع محلی هویت اصلی خود را حفظ و تقویت کنند.
وی افزود: محل سکونت و زندگی برای هر فرد آن جایی باید باشد که به آن تعلق دارد، اشتغال آن را میشناسد، ظرفیتهایش را میداند و به منطقه خود اشراف دارد.
استاندار همدان بیان کرد: اینکه در جوامع فضایی ایجاد شده که فرهنگهای مختلف در کنار یکدیگر به شهرنشینی روی آوردهاند نگران کننده است، چرا که ممکن است امنیت را کاهش و منجر به آسیبهای اجتماعی شود.
ملانوری افزود: متاسفانه با نفوذ به افکار و فرهنگ نسل جدید باعث شده جوانان دیگر کمتر به اصل خود و روستایی یا عشایر بود نشان افتخار کنند در حالی که جامعه روستایی و عشایر ما جز توانمندترین و اثرگذارترین افراد در حوزههای مختلف اقتصادی، سیاسی، امنیتی و فرهنگی کشور و به تبع آن استان همدان هستند.
انتهای پیام/
∎