اکبر پولادی با اشاره به این موضوع که وامهای خرد حمایتی مانند وام اشتغال، فرزندآوری، ازدواج و... با زندگی روزمره مردم ارتباط دارد و باید با جدیت در دستور کار باشد، تصریح کرد: توجه به تسهیلات حمایتی در بودجه میتواند گرههای زندگی مردم را باز کند.
جمع این تسهیلات رقم بالایی نمیشود و فشار زیادی به دولت وارد نمیکند، اما در طرف مقابل در زندگی مردم بسیار اثرگذار است و مشکلاتشان را رفع میکند. وامهایی همچون ازدواج، اشتغال، فرزندآوری و... نهتنها نباید مورد غفلت واقع شود، بلکه باید دولت توجه ویژه به آنها داشته باشد و به تقویتشان مبادرت کند و آنها را در اولویت قرار دهد. بیتوجهی به تسهیلات حمایتی به معنای سختتر کردن زندگی مردم است.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: مهم این است که جمع این تسهیلات رقم قابلتوجهی نمیشود. یکسری ابربدهکاران بانکی در کشور داریم و شاهد پرداخت وامهای نجومی به افراد خاص بودهایم.
جمع کردن بساط پرداخت این گونه وامها میتواند بستری برای تقویت و افزایش تسهیلات حمایتی در بودجه1404 متناسب با تورم به وجود آورد.
جمع تسهیلات حمایتی که باید به مردم بپردازیم به اندازه یکی از وامهای نجومی که ابربدهکاران بانکی گرفتهاند و پس ندادهاند، نمیشود. بنابراین، سختگیری در خصوص پرداخت تسهیلات حمایتی در لایحه بودجه1404 بیمعناست.
پولادی درخصوص حمایت وزیر اقتصاد و معاونت بانکی وی از پرداخت تسهیلات با نرخ پایین به کارکنان شبکه بانکی کشور در شرایطی که شاهد تضعیف تسهیلات خرد و حمایتی در لایحه بودجه 1404 هستیم، تصریح کرد: نوعی جابهجایی انجام شده و با تضعیف وامهای حمایتی به تقویت این وامها مبادرت شده است. ما در مجلس در تلاش هستیم به تغییر این بخش از بودجه بپردازیم و با اصلاح تبصره تسهیلات بانکی این مسئله را حل کنیم.
عضو مجلس دوازدهم تصریح کرد: تلاش ما در مجلس بیشک در راستای تأمین منافع مردم بهویژه اقشار ضعیف و متوسط جامعه است.
در حال حاضر جمع تسهیلات خرد و حمایتی به مردم به اندازه بدهی یکی از ابربدهکاران بانکی نیست و باید این رویکرد اصلاح شود و مجلس به اصلاح تبصره تسهیلات بانکی نیز مبادرت خواهد کرد.
خبرنگار: زهرا طوسی