ترامپ بامداد یکشنبه در بیانیهای کریس رایت را «رهبری کلیدی» و آغازگر «یک عصر طلایی جدید در شکوفایی آمریکا و صلح جهانی» نامید.
وی افزود، رایت «از جمله پیشتازانی است که به آغاز انقلاب شیل که به استقلال آمریکا در حوزه انرژی منجر شد، کمک کرد و ژئوپولیتیک و بازارهای جهانی انرژی را متحول کرد.»
نفت شیل نوعی از نفت خام است که از صخرهها یا سنگهای حاوی نفت تولید میشود. در استخراج این نفت از تکنیک «فرکینگ» یا شکست هیدرولیکی استفاده میشود که در آن با تزریق مایع پرفشار صخرههای حاوی نفت شکسته شده و نفت آن استخراج میشود.
رایت مدیرعامل شرکت «لیبرتی انرژی» است که به شرکتهایی که در زمینه استخراج نفت شیل فعال هستند، کمک کرده و نقش قابل توجهی در افزایش تولید سوختهای فسیلی در آمریکا داشته است.
رایت یک سال پیش در نوشتهای در شبکه اجتماعی «لینکدین» «بحران اقلیمی» را انکار کرد و نوشت: هیچ بحران اقلیمی وجود ندارد و البته در موضوع انرژی در بحبوحه انتقال به یک مرحله جدید قرار نداریم.
وی افزود که «عبارت آلودگی کربنی، ظالمانه است» زیرا حیات به دیاکسید کربن وابسته است.
رایت مدعی شد: چیزی با عنوان انرژی پاک یا انرژی کثیف وجود ندارد و همه منابع انرژی تاثیرات مثبت و منفی بر دنیا دارند.
به نوشته خبرگزاری فرانسه، دولت جدید ترامپ امیدوار است که سرمایهگذاری در سوختهای فسیلی را افزایش دهد.
ترامپ پیشتر «داگلاس جیمز برگم» میلیاردر آمریکایی و فرماندار داکوتای شمالی را برای تصدی وزارت کشور و نیز رئیس شورای ملی انرژی معرفی کرده بود.
شورای ملی انرژی متشکل از تمام ادارات و آژانسهایی است که در صدور مجوز، تولید، تولید، توزیع، تنظیم، حملونقل، همه اشکال انرژی آمریکا نقش دارند.
ترامپ تصریح کرد: این شورا بر مسیر ایالات متحده آمریکا برای برتری در بازار انرژی نظارت میکند و از طریق کاهش تشریفات و با تمرکز بر ابتکارات، مقررات دست و پاگیر و غیرضروری را تغییر داده و منجر به سرمایهگذاری بخش خصوصی در همه بخشها میشود.
ترامپ در ورزهای گذشته چهرههای جنجالی بسیاری را برای سمتهای گوناگون در کابینه معرفی کرده است، از جمله انتخاب «پت هگست» مجری شبکه خبری «فاکس نیوز» به سمت وزارت دفاع، انتخاب «استفان میلر» محافظه کارِ تندرویی که وعده اخراج ۱۰۰ درصدی مهاجران را داده به عنوان معاون ستاد سیاستگذاری و مارکو روبیو سناتور تندرو جمهوریخواه نیز به عنوان وزیر خارجه.