سیدشمس الدین حسینی ، با اشاره به برگزاری همایش تامین مالی تولید از بنگاهداری به بنگاهسازی و اظهارات رئیس مجلس شورای اسلامی مبنی بر اخذ تصمیمات مناسب در حوزههای پولی و بانکی از سوی بانک مرکزی و اصلاح روند حرکت بازار سرمایه در زمینه تامین مالی تولید، اظهار کرد: رفع و اصلاح ناترازی در حوزه مالی و به طور مشخص در حوزه بانکی، یکی از موضوعاتی بود که در مجلس یازدهم به درستی مورد توجه قرار گرفت.
نماینده مردم «تنکابن» در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مجلس برای تحقق این رویکرد، دست به چندین راهکار زد، بیان کرد: مجلس نخست قانون بانک مرکزی را اصلاح کرد.
وی با بیان اینکه مجلس در اصلاح قانون بانک مرکزی نکاتی را مد نظر قرار داد، بیان کرد: افزایش اقتدار بانک مرکزی یکی از نکات قابل توجه در این موضوع بود که تحقق پیدا کرد. البته این موضوع در قانون برنامه هفتم توسعه با اصلاح ساختار بانکها از منظر مدیریت بدهی دولت و کاهش سلطه مالی دولت بر بانک مرکزی دنبال شد. به طور مثال ما میتوانیم در این راستا از احکامی یاد کنیم که دولت را موظف کرد تا به ازای بدهیهای گذشته خود اوراق به بانکها بدهد. البته ما این موضوع را در قانون بودجه هم نیز دنبال خواهیم کرد.
وی تاکید کرد: در عین حال ما در اصلاح قانون بانک مرکزی به افزایش سرمایه بانکها بسیار توجه داشتهایم بنابراین در اصلاح قانون بانک مرکزی اقتدار لازم و یا حداقل بخشی از کاستیها و خلاها در جهت اعمال حکمرانی پولی از سوی بانک مرکزی را برطرف و این محل را نیز تقویت کردیم.
این نماینده مجلس شورای اسلامی بیان اینکه قانون تامین مالی تولید و زیرساختها قدم مهم دیگری بود که برای کاهش ناترازی بازارهای مالی از سوی مجلس برداشته شد، تاکید کرد: اساساً ما معتقدیم سیاستهای پولی و مالی مهم هستند اما رافع نیاز ما به یک مهندسی مالی نیستند. بنابراین ما سعی کردیم در قانون تامین مالی تولید و زیرساختها، با نوین سازی که در عرصههای مختلف اعم از کاهش اطلاعات متقارن گرفته تا هم افزایی بین ابزارهای پولی و مالی و همچنین صنعت بیمه، کارها را پیش ببریم.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: بنابراین ما اگر قانون برنامه هفتم توسعه را در جهت کاهش بدهی بانکها و سیال سازی مدیریت بدهی دولت به بانکها رعایت کنیم حتماً این مسائل تاثیرات خوبی خواهد داشت.
این نماینده مجلس شورای اسلامی بیان اینکه ما باید افزایش سرمایه سیستم بانکی را دنبال کنیم، بیان کرد: همچنین ما اگر قانون تامین مالی تولید و زیرساختها را به درستی عملیاتی کنیم، میتوانیم به اجرای سیاستهای پولی و استقلال سیاست گذاری پولی نزدیک شویم و همچنین در این رهگذر کاستیهای تامین مالی و کسریهای بودجه را به شیوههای مناسب کاهش دهیم.
حسینی با بیان اینکه اجرای صحیح قانون تامین مالی تولید و زیرساختها میتواند در رشد اقتصادی موثر باشد، بیان کرد: همچنین بسیاری از کاستیهایی که در بازار سرمایه، نظیر کاهش اخذ مالیات از ایجاد بنگاههای جدید، وجود داشت در قوانین به درستی پیش بینی شده است. لذا اگر نیاز به اصلاح قانون بازار سرمایه در این بخش وجود داشته باشد حتماً به این موضوع پرداخته خواهد شد. /
پایان پیام