شناسهٔ خبر: 69764769 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: صدای آمریکا | لینک خبر

سازمان ملل خواستار اقدامات «گروه ۲۰» برای مقابله با گرمایش جهانی شد

صاحب‌خبر -

دبیر اجرایی کنوانسیون سازمان ملل متحد در امور تغییرات آب و هوایی از رهبران بزرگ‌ترین اقتصادهای جهان خواست تا در نشست هفته آینده «گروه ۲۰» در ریودوژانیرو، حمایت خود را از تلاش‌های مالی جهانی که به دستیابی به توافقی در مذاکرات «کوپ۲۹» کمک می‌کند، نشان دهند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، سیمون استیل در شرایطی این خواست را با رهبران کشورهای «گروه ۲۰» در جریان گذاشت که مذاکره‌کنندگان در کنفرانس «کوپ ۲۹» در باکو برای رسیدن به توافقی با هدف افزایش بودجه برای رسیدگی به تأثیرات منفی گرمایش جهانی با چالش‌هایی روبرو شده‌اند.

سیمون استیل در نامه خود نوشت: «اجلاس هفته آتی باید یک پیام جهانی شفاف ارسال کند».

او از کشورها خواست تا از افزایش کمک‌‌هزینه‌ها و وام‌ها، همراه با کاهش بدهی‌ها حمایت کنند تا دست کشورهای آسیب‌پذیر با پرداخت هزینه بدهی‌هایی که اقدامات جسورانه‌تر اقلیمی را غیرممکن می‌کند، بسته نشود.»

رهبران گروه‌های تجاری نیز همین خواست را تکرار کردند و گفتند که نگران «عدم پیشرفت و تمرکز در نشست باکو» هستند.

ائتلافی از گروه‌های تجاری در نامه‌ای گفت: «ما از دولت‌ها به رهبری گروه ۲۰ می‌خواهیم تا از فرصت استفاده کنند و سیاست‌های تغییر سریع از سوخت‌های فسیلی به انرژی‌های پاک را ارائه دهند تا سرمایه‌گذاری ضروری بخش خصوصی میسر شود.»

موفقیت در نشست آب و هوایی سازمان ملل متحد در سال جاری به این موضوع بستگی دارد که آیا کشورها قادر خواهند بود بر سر یک هدف مالی سالانه برای کشورهای ثروتمندتر، وام‌دهنده‌ها و بخش خصوصی به توافق برسند یا خیر.

کارشناسان اقتصادی به مذاکرکننده‌های سازمان ملل گفتند که کشورهای در حال توسعه برای مقابله با تغییرات آب و هوایی تا پایان دهه جاری به دست‌کم یک تریلیون دلار در سال نیاز دارند.

متن پیش‌نویس توافق که اوایل این هفته ۳۳ صفحه بود و شامل ده‌ها گزینه می‌شد، در پایان هفته به ۲۵ صفحه کاهش یافت.

نماینده سوئد در این مذاکرات به رویترز گفت که هنوز مسائل عمده‌ای، از جمله این موضوع که هدف مالی چه میزان باید باشد و یا کدام کشورها باید آن را پرداخت کنند، مشخص نشده است.

در بیست و هشتمین اجلاس تغییرات آب و هوایی سازمان ملل در دبی که سال گذشته میلادی برگزار شد، از تصمیم‌گیرندگان به ویژه نمایندگان کشورهای صنعتی و دولت‌های غربی، خواسته شد تا از استقرار انرژی پاک و کمک به کشورهای در حال توسعه از طریق تامین بودجه و سایر اقدامات حمایت کنند.

در این‌ اجلاس، دست‌کم ۱۱۸ کشور برای سه برابر کردن انرژی های تجدیدپذیر و دو برابر شدن نرخ بهره‌وری انرژی تا سال ۲۰۳۰ میلادی حمایت کردند.

مذاکره‌کنندگان اروپایی می‌گویند کشورهای بزرگ تولیدکننده نفت از جمله عربستان سعودی مانع پیش بردن بحث در مورد چگونگی دستیابی به توافقنامه سال گذشته نشست «کوپ ۲۸» در فاصله گرفتن از استفاده از سوخت‌های فسیلی می‌شوند.