شناسهٔ خبر: 69763026 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: روزنو | لینک خبر

مرگ ۵ میلیون نفر با تجویز غیرمنطقی آنتی‌بیوتیک! | روزنو

، نشست خبری «اولین جشنواره هنری مرتبط با مقاومت میکروبی و مدیریت مصرف بهینه آنتی‌بیوتیک‌ها» امروز ۲۶ آبان‌ماه ۱۴۰۳ با حضور محمدرضا صالحی رئیس مرکز تحقیقات مقاومت میکروبی، مینو محرز متخصص بیماری‌های عفونی و سید رضا رئیس کرمی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.

صاحب‌خبر -
روزنو :

«در حال حاضر سالانه بیش از ۵ میلیون مرگ‌ومیر ناشی از مقاومت میکروبی در دنیا اتفاق می‌افتد که این مسئله در نتیجه مصرف غیرمنطقی آنتی‌بیوتیک‌ها است. مقاومت آنتی‌بیوتیکی در جهان باعث شده تا کشور‌ها مجبور باشند برای بخش‌های ویژه از آنتی‌بیوتیک‌های نسل جدید استفاده کنند که این امر هزینه‌های نظام سلامت و آمار مرگ‌ومیر ناشی از مقاومت آنتی‌بیوتیکی را افزایش خواهد داد. باعث می‌شود در بخش ویژه برای آنتی‌بیوتیک نسل جدید هزینه‌های گزافی را به نظم سلامت وارد کند و مرگ‌ومیر بیشتری را داشته باشد.»

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: در حال حاضر سالانه بیش از ۵ میلیون مرگ‌ومیر ناشی از مقاومت میکروبی در دنیا اتفاق می‌افتد.

به گزارش فارس، نشست خبری «اولین جشنواره هنری مرتبط با مقاومت میکروبی و مدیریت مصرف بهینه آنتی‌بیوتیک‌ها» امروز ۲۶ آبان‌ماه ۱۴۰۳ با حضور محمدرضا صالحی رئیس مرکز تحقیقات مقاومت میکروبی، مینو محرز متخصص بیماری‌های عفونی و سید رضا رئیس کرمی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد. 

در ابتدا رئیس کرمی در خصوص آمار مرگ‌ومیر ناشی از مقاومت آنتی‌بیوتیکی در جهان گفت: در حال حاضر سالانه بیش از ۵ میلیون مرگ‌ومیر ناشی از مقاومت میکروبی در

وی در ادامه بیان کرد: مقاومت آنتی‌بیوتیکی در جهان باعث شده تا کشورها مجبور باشند برای بخش‌های ویژه از آنتی‌بیوتیک‌های نسل جدید استفاده کنند که این امر هزینه‌های نظام سلامت و آمار مرگ‌ومیر ناشی از مقاومت آنتی‌بیوتیکی را افزایش خواهد داد. باعث می‌شود در بخش ویژه برای آنتی‌بیوتیک نسل جدید هزینه‌های گزافی را به نظم سلامت وارد کند و مرگ‌ومیر بیشتری را داشته باشد. 

وی ادامه داد: از سه‌شنبه این هفته، هفته مقاومت میکروبی آغاز می‌شود که ما سعی داریم بااطلاع‌رسانی درست است اخبار را تبیین کنیم. چه در سطح دانشگاه و چه در سطح مردمی این عمل صورت می‌گیرد. 

همچنین در ادامه محرز تجویز آنتی‌بیوتیک را کشتن نسل‌های آینده تلقی کرد و گفت: حدود ۱۰ سال پیش مقاله‌ای از یکی از دانشگاه‌های آمریکا منتشر شد که در آن ذکر شده بود: «ما با مقاومت آنتی‌بیوتیکی نسل آینده را می‌کشیم.» 

وی در ادامه بیان کرد: اگر تجویز منطقی آنتی‌بیوتیک‌ها انجام نشود و همچنان تجویزهای غیرمنطقی ادامه پیدا کند نسل آینده را خواهیم کشت.

محرز تأکید کرد: تجویز غیراصولی و غیرمنطقی آنتی‌بیوتیک توسط پزشکان یک فاجعه خجالت‌آور است. 

محرز تأکید کرد: ما امیدی به آنتی‌بیوتیک جدیدی نداریم نه‌تنها در ایران بلکه در کل دنیا. ما داریم تصمیم بدی برای نسل آینده می‌گیریم و دانشگاه تهران در تلاش است که مقاومت میکروبی و مصرف غیرمنطقی آنتی‌بیوتیک‌ها در کشور کاهش پیدا کند. این ماجرا باید یک سرو سامانی بگیرد. 

این متخصص بیماری‌های عفونی توضیح داد: اگر یک داروی قلبی و عروقی اشتباه تجویز شود، یک نفر می‌میرد؛ اما اگر آنتی‌بیوتیک اشتباه تجویز شود میلیون‌ها نفر می‌میرند. 

در ادامه صالحی در خصوص پیش‌بینی سازمان بهداشت جهانی از آمار مرگ ناشی از مقاومت آنتی‌بیوتیکی در دنیا گفت: به گزارش سازمان جهانی بهداشت در حال حاضر سالانه ۵ میلیون نفر به دلیل مقاومت آنتی‌بیوتیک فوت می‌کنند؛ این آمار در سال ۲۰۳۰ به ۱۰ میلیون و تا ۲۰۵۰ به ۵۰ میلیون نفر افزایش خواهد یافت. 

وی در خصوص جشنواره هنری مرتبط با مقاومت میکروبی و مصرف بهینه آنتی‌بیوتیک‌ها گفت: هدف ما از برگزاری این جشنواره یادآوری به پزشکان است. یک هفته از سال به موضوع پیشگیری از مصرف غیرمنطقی آنتی‌بیوتیک‌ها و مقاومت میکروبی در نظر گرفته شده است که در این ۷ روز اطلاع‌رسانی‌های بسیاری انجام می‌شود. 

وی در خصوص چگونگی برگزاری این جشنواره توضیح داد: این جشنواره در میان فراگیران حوزه سلامت در سراسر کشور در روزهای ۲۹ و ۳۰ آبان‌ماه در محل دانشکده علوم پزشکی تهران برگزار می‌شود. 

وی تأکید کرد: در این جشنواره آثار هنری منتخب از دانشجویان در قالب‌های متنوعی مانند نقاشی، طراحی، عکاسی، کاریکاتور، اینفوگرافی و پوستر در بخش‌های مختلف به نمایش گذاشته خواهد شد. 

صالحی در خصوص میزان مصرف آنتی‌بیوتیک در کشور گفت: در زمان اپیدمی کرونا میزان مصرف آنتی‌بیوتیک و آنتی‌بیوتیک درمانی در ایران به طور میانگین ۴ الی ۱۰ برابر بیشتر از سایر کشورهای جهان بود. ما از نظر تجویزی جزو کشورهای پر تجویز آنتی‌بیوتیک در دنیا هستیم.

وی در خصوص دلیل این آمار بالا توضیح داد: یک‌بخشی از این آمار مصرف خودسرانه بیماران از آنتی‌بیوتیک است اما تجویز اطباء و تبلیغات شرکت‌های تولیدکننده نیز بخشی از ماجراست.

برچسب‌ها: