به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، حسینعلی امیری در یکصد و چهل و هشتمین نشست شورای فرهنگ عمومی فارس، با اشاره به اینکه فرهنگ عمومی دامنه وسیعی دارد که از خانواده تا بطن جامعه را در بر میگیرد، اظهار داشت: شکلگیری این فرهنگ نیازمند کار فرهنگی با ظرافت است، لذا دستگاههای اجرایی نباید اقدامات فرهنگی را به عنوان تکلیف اداری نگاه کنند، چرا که کوتاهی در این زمینه دنیای فرزندانمان را خراب میکند و عقوبت اخروی نیز به همراه دارد.
وی در ادامه با تصریح بر اینکه کار فرهنگی نیازمند خلاقیت، ابتکار و استفاده از شیوههای نوین است تا بتوان یک ارزش را به فرهنگ عمومی جامعه تبدیل کرد، افزود: هنگامی که اعتقادات و ارزشهای دینی تبدیل به فرهنگ عمومی جامعه شود، شورای فرهنگ عمومی استان به اهداف خود رسیده است.
استاندار فارس با بیان اینکه فرهنگ عمومی به فرهنگ غالب مردم گفته میشود که مجموعه عقاید و ارزشها و هنجارها را شامل میشود و نوعی اجبار غیر رسمی از این هنجارها حمایت میکند، بیان کرد: فرهنگ عمومی فراتر از گروهها و اقشار و در کلیت جامعه مورد قبول واقع میشود، چنان که زمانی حمایت از دفاع مقدس و فرهنگ ایثار و شهادت به فرهنگ عمومی جامعه تبدیل شده بود و اگر خانودهای مرد یا جوانی در جبهههای جنگ تحمیلی نداشت، نوعی ضد ارزش به شمار میرفت.
امیری خاطرنشان کرد: فرهنگ ایرانی و اسلامی بسیار غنی است و هیچ تقابلی نیز با یکدیگر ندارد.
وی با بیان اینکه نمیتوان با آنچه در فرهنگ چندین هزار ساله کشور ایجاد شده مقابله کرد، ادامه داد: باید آداب ملی خود را با ارزشهای دینی خود آمیخته کنیم.
استاندار فارس اضافه کرد: اگر حاکمیت با حکمت آمیخته باشد این اتفاق انجام شدنی است و ما به عنوان مجریان امور فرهنگی در این زمینه وظیفه داریم.
امیری، گفت: نقشه مهندسی فرهنگی به عنوان سندی الزام آور باید اجرا شود و تحقق پیدا کند. برای تحقق این سند راهبردی، لازم است که تکلیفهای دستگاههای مختلف، به کمیتهای قابل ارزیابی تبدیل شود تا قابل ظهور و ارزیابی شود.
وی ادامه داد: هر اقدام فرهنگی پس از اعلام از سوی دستگاهها، باید در شورای فرهنگ عمومی مصوب شود تا اعتبارات فرهنگی به صورت متمرکز اختصاص یابد.
استاندار فارس با اشاره به فرمایش رهبر معظم انقلاب در دیدار با دستاندرکاران برپایی دومین کنگره ملی 15 هزار شهید استان فارس، گفت: بر اساس اصل 57 قانون اساسی، فرمان رهبری از منابع حقوقی است که یا در قالب ابلاغات رسمی به شورای فرهنگی عمومی ارائه میشود و یا در قالب فرمایش ایشان باید مد نظر این شورا قرار گیرد.
حجتالاسلام والمسلمین صدرالدین رجایینسب، رئیس کل دادگستری استان فارس هم گفت: برای نقشه مهندسی فرهنگی فارس فضای مناسبی فراهم شده است و باید به مرحله اجرا دربیاید، بنابراین باید ماموریتها و مامورها مشخص شود و مطالبهگری صورت بگیرد تا نقشه مهندسی استان به نتیجه مطلوب برسد.
وی بیان کرد: با توجه به بیانات مقام معظم رهبری (مدظله) در خصوص تلفیق هنر، فرهنگ و حماسه در فارس تردیدی نیست، اما آنگونه که باید از هنر در کنار دین و حماسه استفاده نمیشود، لذا باید به معنای واقعی کلمه هنر، فرهنگ و حماسه در کنار یکدیگر قرار بگیرد تا به نتیجه مطلوب رسید و باید به هنر توجه ویژه کرد.
جانشین فرماندهی سپاه فجر فارس نیز در این نشست بیان کرد: برای برگزاری دومین کنگره ملی 15 هزار شهید استان فارس یک سال و نیم تلاش شد و حدود 10 ماه عطر شهیدان در فارس فراگیر بود.
سردار هاشم جمالی از برگزاری 7 هزار و 430 رویداد یادواره شهدا در فارس خبر داد و گفت: گزارشی که برای مقام معظم رهبری (مدظله) ارسال شده بود موجبات رضایت ایشان را به همراه داشت.
وی ادامه داد: کنگره 15 هزار شهید فارس 13 روز در نمایشگاه بینالمللی شهرک گلستان با استقبال 800 هزار بازدید کننده که اغلب دانشآموز بودند، قرار گرفت.
جانشین فرماندهی سپاه فجر فارس افزود: در این کنگره تلفیق حماسه، دین و هنر در دستور کار قرار گرفت، لذا پس از پایان مراسم دبیرخانه دائمی راهاندازی خواهد شد.
وی برگزاری یادواره شهدای ادیان را یک اتفاق کم نظیر دانست و گفت: در این یادواره نمایندگان ادیان مسیحی، زرتشتی، یهودی و شیعه با هم برای شهدا گریه کردند و در واقع شهدا باعث وحدت شدند.
جانشین فرماندهی سپاه فجر فارس 23 فیلم مستند، 10 فیلم کوتاه 2 فیلم بلند، برگزاری ارکست سمفونیک والا شهیدان را در راستای کنگره 15 هزار شهید استان فارس دانست و گفت: مسابقه بزرگ استعدادیابی «راویشو»، 313 دقیقه کمیکموشن، مصاحبه از 3 هزار خانواده شهید، برنامه شبهای پرستاره و برنامههای متنوع دیگر در راستای نمایشگاه «روایت اقتدار» برگزار شد.
محسن پاپری زارعی، رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان فارس هم، گفت: امروز بیشترین چالشهای موجود در حوزه فرهنگی در رده سنی بین 12 تا 19 سال است، بنابراین برای فرهنگسازی در رده سنی 12 تا 19 سال هیچ نقشی برای آموزش و پرورش، حوزه هنری، کتابخانهها و حوزه ورزشی تکلیف و تعریف نشده است، در صورتی که این نهادها میتوانند نقش بسزایی در تربیت فرهنگی قشر نوجوان داشته باشند.
وی افزود: نقشه مهندسی فرهنگی کشور و استان یک نقشه فرهنگی جامع است که تقسیم کارها و شرح وظایف مشخص شده است، لذا میتوان در همان راستا حرکت کرد تا تکالیف و اهداف مشخص شود.
حجتالاسلام والمسلمین سید حسن قانع، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان فارس نیز در این نشست بیان کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله) نگاه بلندی به تاریخ درخشان سرزمین ایران دارند و ظرفیت بسیار مهم و ماموریت راهبردی تمدنسازی را در فارس به خوبی به تصویر کشیدند.
وی ادامه داد: در نگاه فکری و منظومه معرفتی رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله) مراحل پنجگانهای برای تحقق اهداف انقلاب اسلامی در نظر گرفته شده است؛ مرحله اول، انقلاب اسلامی بود که تحقق پیدا کرد. مرحله دوم، نظام اسلامی بود که مستقر شد. مرحله سوم دولت اسلامی، مرحله چهارم جامعه اسلامی و مرحله پنجم تمدنسازی اسلامی است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان فارس با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب (مدظله)، ایران اسلامی را خاستگاه تمدن نوین اسلامی میدانند، گفت: تمدن نوین اسلامی به معنای پیشرفت همهجانبه است و اگر به دنبال مصداق عینی برای درک تمدن نوین اسلامی باشیم، متوجه میشویم که هدف ملت ایران و هدف انقلاب اسلامی ایجاد یک تمدن نوین اسلامی است، بنابراین ایران ظرفیت تمدنسازی در سطح جهان را دارد.
قانع تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله) ظرفیت شیراز را در مرحله جامعهسازی و هویت جامعهسازی به کشور عرضه کردند، لذا تلفیق دین، هنر و حماسه از سوی رهبر معظم انقلاب بر اساس یک نگاه تاریخی هویتشناسی و هویتپردازی صورت گرفته است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی فارس در ادامه سخنان خود شهیده معصومه کرباسی، نخستین شهیده ایرانی راه قدس را یک محور تمدنساز دانست که باید مورد توجه مسئولان قرار بگیرد.
رئیس دانشگاه شیراز نیز در ادامه این نشست بیان کرد: کاملترین و جامعترین برنامه مهندسی فرهنگی، دین است. اگر تلاش داشته باشیم مردم را دین باور کنیم و فروع دین، اصول دین و اخلاقیات را محور قرار دهیم میتوانیم به اهداف مورد نظر که تربیت انسان کامل است، برسیم.
محمد موذنی ادامه داد: تمام اجزای مهندسی فرهنگی باید بخشی از مجموعه دین را پوشش دهند، کارتونها و فیلمها و غیره باید بتوانند بخشی از دین را ترویج کرده و آن را تقویت کنند.
مدیرکل صدا و سیمای استان فارس نیز در این نشست بیان کرد: کنگره 15 هزار شهید استان فارس تجربه موفقی بود که تلفیق هنر، حماسه و دین را به خوبی منعکس کرد، لذا این موضوع را باید دستمایه همافزایی و نگاه قرارگاهی قرار دهیم و میتوان از این تجربه خوب کنگره بهرهبرداری کرد.
امیر رئوف افزود: بالغ بر 7 هزار برنامه فرهنگی در طول برگزاری کنگره اجرا شد، بنابراین از این تجربه میتوان برای برگزاری و اجرایی شدن نقشه مهندسی فرهنگی استان فارس استفاده کرد.
انتهای پیام/424/
∎