شناسهٔ خبر: 69761262 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

تاکید آملی لاریجانی بر تدوین سیاست جامع استفاده از «هوش مصنوعی»

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام بر تدوین سندی جامع نظیر یک سیاست کلی برای توسعه و استفاده از «هوش مصنوعی» و «علوم شناختی» در کشور تاکید کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری مهر، جمعی از اساتید و اعضای انجمن علوم شناختی با آیت الله آملی لاریجانی دیدار کردند.

آیت الله آملی لاریجانی در این دیدار با قدردانی از تلاش‌های سیدکمال خرازی و همکاران ایشان در انجمن علوم شناختی، بر ضرورت پرداختن به مباحث این شاخه از علوم در کشور تاکید کرد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به نیاز کشور به مباحث نو در حکمرانی و فضای عمومی جامعه گفت: تدوین سندی جامع نظیر یک سیاست کلی برای توسعه و استفاده از «هوش مصنوعی» و «علوم شناختی» که بر اساس آن مجلس و دولت بتوانند راه را برای پژوهش استادان و نخبگان و به‌کارگیری دستاوردهای علمی ایشان هموار کنند، ضرورت دارد.

آیت الله آملی لاریجانی به تعامل دانشگاه و حوزه برای دستیابی به دیدگاه اسلامی در برابر نگاه فیزیکالی پاره‌ای از متفکران غربی به موضوع ذهن اشاره کرد و افزود: البته بنده گمان می‌کنم اینکه برخی معتقدند هر چه غربی‌ها گفته‌اند، غلط است و باید پاسخ داد، سخنی غیر واقعی و غیر منصفانه است. خداوند تبارک و تعالی برای هر تلاشی، حتی دنیوی، آثاری قرار داده است. گاهی اندیشمندان غربی، استدلال‌هایی دارند که پاسخ شبهات دیگر متفکران غربی است.

اما در مقابل نباید فراموش کنیم که تمدن ایرانی اسلامی چشمه جوشانی در این زمینه‌هاست. آیات و روایات و فکر فلسفی عرفانی دریایی از معارف در اختیار طالبان قرار داده اند. باید به دریای بیکران معارف قرآنی و گوهرهای ناب گنجینه‌های روایی خودمان توجه کنیم. همچنین آرای فلاسفه اسلامی و آثار عارفان ما در باب معرفت نفس، بسیار ارزشمند است و حرف‌های شنیدنی و راهگشا برای جهان امروز و از جمله در فلسفه علوم شناختی دارد.

در ابتدای این دیدار، سید کمال خرازی، سید محمد مهدوی، مجید نیلی احمدآبادی، حجت الاسلام مهدی همازاده و حجت الاسلام سید محمد سادات منصوری گزارشی از فعالیت‌های انجمن علوم شناختی و ستاد توسعه فناوری‌های علوم شناختی، پژوهشکده علوم شناختی و مؤسسه آموزش عالی علوم شناختی ارائه کردند و سید محسن دهنوی، رئیس مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاست‌های کلی نظام بر تعریف الگویی برای جذب نخبگان علمی در زیرمجموعه‌های علوم شناختی تاکید کرد.