به گزارش اقتصادنیوز، در این میان دانشگاهیان، اقتصاددانان و صاحبان سیاست چینی، چشمانداز متفاوتی را برای چین در عصر دوم ترامپ ترسیم میکنند. پیروزی ترامپ در سال ۲۰۱۶، پکن را غافلگیر کرد و موجب شد تا این بازیگر برای بازتعریف روابطش به تقلا بیافتد. چهار سال فشار تعرفهها، محدودیتهای فنی و تنشهای تجاری موجب شده است تا شی جینپینگ و مشاورانش درک عمیقتری از کتاب بازی رئیسجمهور ایالات متحده داشته باشند.
به نوشته فارین پالسی، برای چین، بازگشت ترامپ ممکن است خطرات تازه و فرصتهای محدود و در عین حال معنادار را در قاب چشمانداز ژئوپلیتیکی پیچیدهتر به دنبال داشته باشد. درسهای دوره اول ترامپ بینشهایی را ارائه میدهد، اما جهان بهطور قابل توجهی تغییر کرده: اقتصاد چین منغطف شده، همهگیری کووید-۱۹ اثری ماندگار از خود به جای گذاشته است و درگیری روسیه و اوکراین اتحادهارا تغییر داده است. حتی محاسبات هزینه و فایده شخص ترامپ نیز تکامل یافته و سیاستهای او منعکس کننده پویایی منحصر به فرد دوره دوم ریاست جمهوریاش است. همانطور که یکی از مشاوران، به نقل از یک ضرب المثل باستانی که خود شی زمانی به آن اشاره کرد، گفت: «عاقلان خود را با زمانه تطبیق میدهند و انسانهای زیرک به شرایط پاسخ میدهند».
مشروح این گزارش را در اقتصادنیوز با تیتر «نسخه چین برای دوئل با ترامپ/ آمادهباش پکن برای رویارویی با شاهینهای آمریکایی؛ خیز «شی» برای ائتلاف بزرگ» بخوانید.