شناسهٔ خبر: 69760141 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایندیپندنت فارسی | لینک خبر

ماری‌جوانا با تغییر ساختار ژن‌ها روی نسل‌های بعد هم تاثیر می‌گذارد

سرطان یکی از پیامد‌های نادر مصرف ماری‌جوانا است، اما تاثیرات پیری زودرس ناشی از مصرف مشهود است

صاحب‌خبر -

در مقاله علمی جدیدی آمده است که ماری‌جوانا ماده‌ای سمی برای ژن‌ها است و به عبارت دیگر «ژنوتوکسیک» است، زیرا به اطلاعات داخل سلول‌ آسیب می‌زند و ممکن است جهش دی‌ان‌ای، افزایش سرعت پیری بیولوژیکی و سرطان را به همراه داشته باشد. 

نیویورک‌پست به نقل از نویسندگان این مقاله می‌نویسد که مسمومیت ژنتیکی از طریق تخمک و اسپرم به فرزندان افرادی که ماری‌جوانا مصرف می‌کنند منتقل می‌شود و احتمالا خطر آن نسل‌های آینده را هم تهدید خواهد کرد. 

استوارت ریس، یکی از نویسندگان این مطالعه، می‌‌‌‌گوید: «ارتباط ماری‌جوانا و مسمومیت ژنتیکی پیامدهای بسیاری دارد و این مطالعه نشان می‌دهد که آسیب‌های ژنتیکی ناشی از مصرف ماری‌جوانا به نسل‌‌‌های بعد منتقل می‌شود.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

ریس در تحقیقاتش بر میتوکندری یا نیروگاه سلول، که انرژی مورد نیاز فرایند‌‌های سلولی را فراهم می‌کند، متمرکز شده است. پیش‌تر در مطالعه‌ای دیگر گزارش شده بود که میتوکندری به‌دلیل وجود مواد شیمیایی فعال در ماری‌جوانا به نام «کانابینوئیدها» انرژی کمتری تولید می‌کند. ریس و همکارانش از این مطالعه جدید الهام گرفتند. این مطالعه در مجله «علم» منتشر شد و نشان داد که اختلال عملکرد میتوکندری به کروموزوم‌ها آسیب می‌زند و خطر ابتلا به سرطان، تسریع پیری و نقایص مادرزادی را افزایش می‌دهد. 

مطالعات علمی به طور خاص درمورد ماری جوانا نبودند، اما ریس توانست «بینش عمیق‌تری» از ماری‌جوانا به دست آورد که قبلا به‌خوبی درک نشده بود، ازجمله اینکه ماری‌جوانا آسیب ژنتیکی و میتوکندریایی را به همراه خواهد داشت. گفته می‌شود که ماری‌جوانا خطر ابتلا به سرطان بیضه را افزایش می‌دهد اما ریس می‌‌گوید که ارتباط مصرف ماری‌جوانا و سرطان همواره بحث‌برانگیز بوده است و این اختلاف به‌دلیل مطالعات کم و گسترش بازار ماری‌جوانا در دهه ۱۹۷۰ است. 

ریس می‌گوید با آنکه سرطان یکی از پیامد‌های نادر مصرف ماری‌جوانا است، اما تاثیرات پیری زودرس ناشی از مصرف مشهود است. بنابر گزارشات اخیر، سرعت سن بیولوژیکی طی ۳۰ سال، حدود ۳۰ درصد بیشتر شده است. البته هنوز مشخص نیست که ماری‌جوانا چه تاثیرات پایداری می‌گذارد.   

ریس امیدوار است که نتیجه این تجزیه و تحلیل، که روز پنج‌شنبه در مجله «اعتیاد بیولوژیک» (Addiction Biology) منتشر شد، موجب بازبینی بحث‌های قانونی‌سازی مصرف ماری‌جوانا شود،‌ زیرا با آنکه مصرف ماری‌جوانا انتخاب شخصی است، ممکن است پیامدهایی برای نسل‌های بعد داشته باشد.