به گزارش اقتصادنیوز، ازدحام ترافیکی بهعنوان یکی از معضلات جدی و دائمی شهروندان شهرهای بزرگ کشور طی دهههای گذشته عنوان میشود. سهم پایین استفاده از حملونقل عمومی را میتوان یکی از دلایل چنین بحرانی دانست، چراکه استفاده از حملونقل عمومی کمتر از 20 درصد از کل سفرهاست. مرکز پژوهشهای مجلس در گزارشی درباره وضعیت بودجه سال 1404 در حوزه مسکن و حمل و نقل، در این باره اعلام کرده است که تعداد ناوگان فعال اتوبوس طی یک دهه گذشته با کاهش 50 درصدی مواجه شده و از 20 هزار دستگاه به 10 هزار دستگاه رسیده است.
مطابق گزارش مرکز پژوهشها، شهرهای کشور در کوتاهمدت (سه سال آینده) به حداقل 6 هزار و در میانمدت (پنج سال آینده) به 10 هزار دستگاه اتوبوس جدید نیاز دارند؛ بهطور متوسط هر سال 2 هزار دستگاه. کل اعتبار مورد نیاز سالانه، حداقل حدود 16 هزار میلیارد تومان برآورد میشود.
وضعیت فرسودگی ناوگان اتوبوسرانی 8 کلانشهر
به گزارش اقتصادنیوز، همچنین گزارش مرکز پژوهشهای مجلس خبر از وضعیت وخیم فرسودگی ناوگان اتوبوسرانی کلانشهرهای کشور حکایت دارد. بر این اساس کرج در بین هشت کلانشهر در جایگاه اول فرسودگی ناوگان قرار دارد؛ طوریکه 93 درصد از ناوگان اتوبوسرانی این شهر فرسوده هستند. نیمی از ناوگان پایتخت هم فرسوده هستند. اهواز در میان این هشت شهر وضعیت به نسبت بهتری دارد و 29 درصد از ناوگان آن در وضعیت فرسودگی بهسر میبرند.
∎