به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در مشهد، احسان سیفی در آیین اختتامیه و قرعهکشی پویش ملی کتابخوانی «نفس» و چهارمین جلسه کارگاه تربیت تسهیلگر کتابخوانی نوجوان و معرفی کتاب «دو جان» که به همت موسسه فرهنگی هنری روح دانایی و کانون شهید روحی با مشارکت معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری مشهد و ادارهکل کتابخانههایعمومی خراسان رضوی در کتابخانه مرکزی امام خمینی (ره) مشهد برگزار شد، گفت: در انتخاب کتاب برای مسابقات و پویشهای کتابخوانی باید به بومیبودن محتوا و موضوع آن توجه داشته باشید. از جمله مشکلات اصلی در این حوزه معرفی محتوای هویتساز در سطح فردی و ملی کودک و نوجوان است.
دبیر شورای کتاب سومین رویداد مشهد شهر کتابخوانها اظهار کرد: در انتخاب کتابهای مرتبط با حوزه کودک و نوجوان باید به فضای کلی کتاب آشنایی کامل داشته باشید و به عنوان مروجین کتاب باید بدانید که برای معرفی یک کتاب هر چند که آن را نخوانده باشید، باید به رویکرد آن در حوزه محتوایی و موضوعی اشراف داشته باشید.
رئیس اداره امور کتابخانهها و کتابخوانی ادارهکل کتابخانههای عمومی خراسان رضوی تصریح کرد: برای نهادینه کردن یک فرهنگ در کودک و نوجوان باید موضوعات و اهداف را به صورت غیرمستقیم به مخاطب ارائه کرد.
سیفی در خصوص معرفی کتاب برای کودکان و نوجوانان، تاکید کرد: در چند سال گذشته برنامههای فرهنگی کتابمحور بیشماری را در زندان مرکزی مشهد برگزار کردیم که امروز تاثیر کتاب را بر اساس این رویدادها بر سیره و شخصیت زندانیان میبینیم. مطالعه کتاب و تاثیر آن با شرایط روحی، اجتماعی، فرهنگی و … افراد رابطه مستقیم دارد.
کتاب بهترین فرصت برای تغییر باورها است
نصرالله پژمانفر، نماینده مردم شهرستانهای کلات و مشهد در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم ضمن قدرانی از فرصت فراهم شده برای حضور در این آئین، گفت: این برنامه از جمله فرصتهایی است که نظام جمهوری اسلامی در اختیار مردم ایران قرار داده است.
وی با ذکر خاطره ای از سالهای ۵۰ در خصوص افزایش جمعیت افزود: باورهای انسانها حتی اگر غیرواقعی باشد، باعث پدید آمدن یک رفتار و عادت در انسان می شود. اگر به دنبال اصلاح رفتار هستیم ابتدا باید باورها را تغییر دهیم. اگر اعتقاد ما بر این باشد که خداوند شاهد رفتار و کردار ما است بدون شک بسیاری از رفتارهای انسان اصلاح خواهد شد.
نماینده مردم شهرستانهای کلات و مشهد در مجلس، اظهار کرد: فضای اصلاح رفتار باید با پذیرش ایدهها همراه باشد و در نهایت اینکه باید فضای پذیرش رفتار جدید برای مردم فراهم شود.
پژمانفر تاکید کرد: کتاب بهترین فرصت و مولفه برای تغییر نگرشها و باورها است. این کتاب است که در روح، اندیشه و نگاه فرد نفوذ میکند، چرا که افراد کتاب را در مواقع که تمرکز بالایی دارند، مطالعه میکنند. معتقد هستم که پایدارترین نظام فکری انسان به واسطه کتاب بوجود می آید.
نماینده مردم شهرستانهای کلات و مشهد در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: اگر می خواهیم نسبت به اتفاقات جامعه اعم از فرزندآوری که بحرانی جدی در جامعه است، پیشرفت کنیم نیازمند تغییر باورها هستیم. امروزه رسالت تربیت فرزند دچار خدشه شده و از مسیر تعالی خود خارج شده است.
وی بیان کرد: در نهایت اینکه می بایست نگاه به فرزندآوری و تربیت کودکان در جامعه اصلاح شود.
۱۲ هزار شرکتکننده در پویش کتابخوانی نفس
علی اکبر روحی، مدیرعامل موسسه فرهنگی هنری روح دانایی و مدیر کانون شهید روحی نیز در این رویداد گفت: این موسسه در بیستمین سالگرد فعالیت تخصصی کتابخوانی خود و سومین سال فعالیت خود را با محوریت فرزندآوری آغاز کرده است. یکی از ویژه برنامه هایی که در کنار حلقه های تربیتی در این موسسه انجام می شود، برگزاری پویش های کتابخوانی است.
وی افزود: تلاش ما برطرف کردن گرههای ذهنی به وسیله رسانهای به نام کتاب در حوزه فرزندآوری به عنوان یکی از مهمترین معضلات جامعه امروز است
روحی بیان کرد: در پویش ملی کتابخوانی نفس که از کتاب مجوزی برای قتل نوشته خانم محدثه عاشوری در تابستان و پاییز ۱۴۰۳ برگزار شد تعداد ۱۲ هزار نفر شرکت کردند که از این بین مبلغ ۵۰۰ میلیون ریال بن خرید کتاب بین شرکت کنندگان قرعه کشی شد.
عضو انجمن کتابخانه های عمومی مشهد ضمن معرفی منابع سومین رویداد مشهد شهر کتابخوانها گفت: کتابهای بخش نوجوان این رویداد شامل مشاهیر خندان (فردوسی، رازی، ابوریحان بیرونی، ابوعلی سینا، فارابی)؛ پروفسور فوفو، محمد جواد و شمشیر ایلیا؛ مردم ایران و «خمپاره های فاسد»، «مترسک مزرعه آتشین» و «ترکش ولگرد» از آثار داوود امیریان است.
وی افزود: کتابهای بخش کودک این رویداد نیز شامل مسابقه کوفته پزی، زیر زمین بازی، عروسک کج و کوله، سه فندق گمشده از آثار کلر ژوبرت با موضوع شکرگزاری هستند.
روحی ادامه داد: ۱۷۰ باشگاه کتابخوانی در محلات مشهد در سومین رویداد مشهد شهر کتابخوانها شروع به رقابت کردند.
در ادامه زهرا قدیانی، نویسنده کتاب «دوجان» ضمن ارائه بیوگرافی از خود، گفت: یکی از اهداف من در نگارش این کتاب مسئله مهم فرزندآوری و چالشهای در پیش روی این مسئله بود.
وی افزود: این کتاب پیرامون بانوانی است که دوران بارداری خود را سپری میکنند. البته این موضوع باعث نمیشود که این کتاب را اثری زنانه بدانیم؛ چرا که به معضلات و مشکلات دوران بارداری پرداخته میشود که مردان نیز باید از آن مطلع باشند.
به گزارش ایبنا؛ آیین اختتامیه و قرعه کشی پویش ملی کتابخوانی «نفس» با حضور حجتالاسلام نصرالله پژمانفر، نماینده مردم شهرستانهای مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی؛ مجید دبیریان، عضو شورای اسلامی شهر مشهد؛ سیدجمال حقیرالسادات، معاون امور کتابخانه ها و همکاریهای اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی؛ محمد کاظم دبیری، فعال فرهنگی؛ عباسعلی نظافت رییس اداره مشارکتهای اجتماعی شهرداری مشهد؛ علیاکبر روحی گل خطمی، مدیرعامل موسسه روح دانایی به همت موسسه فرهنگی هنری روح دانایی برگزار شد.
∎