این رویداد با همکاری طرح توسعه صنعت گوهرسنگ کشور (زیرمجموعه ایمیدرو)، دفتر مسابقات ملی و بین المللی مهارت سازمان فنی و حرفه ای کشور و همچنین اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان کرمان در مجتمع مراکز آموزش فنی و حرفه ای شهرستان کرمان برگزار میشود.
به گزارش جام جم، شرکت تولیدی صنعتی آرنا به مدیریت کیوان خانزاده یکی از سرمایه گذاران گوهرتراشی و صنایع دستی است که در راستای مسئولیت اجتماعی خود به این امر همت گمارده و ابراهیم مختاری، مدیر تولید خود را از شهر تربت حیدریه بهعنوان داور رهسپار این مسابقات نموده است.
مجری طرح توسعه صنعت گوهرسنگ کشور در دومین دوره مسابقات ملی آزاد مهارت گوهرتراشی، با بیان اینکه در تلاش هستیم کد رشته جهانی گوهرتراشی را در کشور تعریف کنیم، گفت: با برگزاری دورههای آموزشی با هدف ترویج آموزش بازار محور به دنبال ورود به بازارهای جهانی هستیم. تجارت جهانی گوهرسنگها سالانه ۱۲۰۰ میلیارد دلار است اما ایران بهرغم وجود ذخایر ارزشمند، سهم ناچیزی دارد. او افزود: اقدامات انجام شده در ایمیدرو برای این حوزه، بر مبنای سند ملی توسعه صنعت گوهرسنگ کشور است که توانسته جریانسازی قابلتوجهی را در راستای توسعه و ایجاد زنجیره ارزش ایجاد کند. ابومحمد هاشمی با بیان اینکه براساس سند ملی شش استراتژی کلان و ۴۵ رویکرد تعریف شده است، گفت: ۱۰ وزارتخانه و بیش از ۲۰ نهاد در اجرای اهداف این سند نقش دارند. وی افزود: در ۱۱ استان مطالعات اکتشافی گوهرسنگها انجام شده است.
هاشمی با اشاره به برگزاری دورههای آموزشی در راستای ارتقا سطح آموزشی و مهارتی، اذعان کرد: این آموزشها با هدف ترویج آموزش بازار محور و ورود به بازارهای جهانی مدنظر است. مجری طرح توسعه صنعت گوهرسنگ کشور، بیان کرد: از فعالیتهای ارزشمند صورت گرفته در جریان توسعه این صنعت، ورود تعداد زیادی از فعالان اقتصادی و علاقهمندی برای سرمایهگذاری در این حوزه و ایجاد برندهای ایرانی است.
وی ادامه داد:، ایمیدرو بسترسازی لازم در راستای توسعه این صنعت را در دستور کار دارد. هاشمی؛ با اشاره به فراهم بودن زیرساختها برای توسعه تجارت گوهرسنگها، تصریح کرد: همزمان با شناسایی آزمایشگاههای گوهرشناسی معتبر، برنامهریزی برای ساماندهی و استانداردسازی هم صورت گرفته است. وی همچنین اعلام کرد: پیگیر اختصاص بیمه هنرمندان به فعالان حوزه گوهرسنگ از طریق وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی هستیم.
∎